Naravno da se deshava u svim drustvenim slojevima,niko to ne porice,logicno je,ali ga ima vishe medju neobrazovanima.
imidz dobrog u drustvu, loseg u porodici se mnogo lakse odrzava kod intelektualaca, visih ili srednjih nevazno
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Naravno da se deshava u svim drustvenim slojevima,niko to ne porice,logicno je,ali ga ima vishe medju neobrazovanima.
da, ali nemaju svi "petlju" da pobegnu iz te sredine, a za to ima puno izgovora... npr, necu se sama snaci, sta ce moje dete bez oca... bla bla, sve prazne price, ali sam za to da se resi kako si ti i rekla... kraj s tim u pocetku i onda je gotovo...Нема то везе са карактером, него са спасавањем, са бежањем из ситуације у којој те неко угрожава.
To samo izgleda kao ljubav (sa njegove strane).naravno da moze i zena biti ta...
ne mora fizicko nasilje biti, psihicko je znatno gore... znam takav primjer..
kad crno nije crno nego, kako gospodjica kaze, bijelo i TACKA!
a on voli i trpi,cuti..
i sve sto radi je![]()
Ma sta da je razlog primene nasilja znaci da je granica vec predjena i da taj koji je presao nema u sebi kocnicu, a to je jedina kocnica koja moze da obezbedi normalnu zajednicu.da li je muskarac( mislim na muskarca sa kojim ste u vezi) nasilan zbog svoje nesigurnosti, karaktera ili cisto iz hira " ja sam frajer".
Tu mozda moze da pomogne samo ako je nasilnik spreman da idu zajedno u bracno savetovaliste, jer bi to znacilo da ima svest o tome da je njegovo ponasanje neprihvatljivo i da je spreman da ucini napor da se koriguje i da zeli da nauci kako da to uradi. U protivnom, mislim da je nemoguce.Ako neko pokazuje bilo kakav oblik nasilnog ponasanja u vezi tek nakon 1.5 godine, do tada je bio susta suprotnost nasilniku, smatrate li da je takvo ponasanje moguce iskorijeniti i nastaviti normalnu vezu?
Srecom nemam licnog iskustva. Znam neke primere koji su se uglavnom zavrsili ili jos uvek traju indirektnim pristankom da se tolerise nasilje.Pisite svoja iskustva u vezi ili nekog bliskog vama, sta su poduzeli, jesu li uspjeli prevazici to, koji su razlozi bili...
Sta je za tebe klise u vezi sa ovom temom?Molim vas samo bez kliseja...
мора се зна ко вози трактор а ко отвара капију.
Izvini da li bi htela da malo objasnis ovo sto pise? Nadam se da nisam dobro razumela.to se zna i znalo se i bez nasilja....
Interesuju me vasa misljenja,
da li je muskarac( mislim na muskarca sa kojim ste u vezi) nasilan zbog svoje nesigurnosti, karaktera ili cisto iz hira " ja sam frajer".
Ako neko pokazuje bilo kakav oblik nasilnog ponasanja u vezi tek nakon 1.5 godine, do tada je bio susta suprotnost nasilniku, smatrate li da je takvo ponasanje moguce iskorijeniti i nastaviti normalnu vezu?
Pisite svoja iskustva u vezi ili nekog bliskog vama, sta su poduzeli, jesu li uspjeli prevazici to, koji su razlozi bili...
Molim vas samo bez kliseja...
Osoba(ne mora biti muškarac) je nasilna zbog kompleksa... a kompleksi mogu biti razni...
Ne verujem da se takvo ponašanje može iskoreniti...
Znam osobe koje su uspele da oproste i nastave život...
Ja nemam tu širinu...
imidz dobrog u drustvu, loseg u porodici se mnogo lakse odrzava kod intelektualaca, visih ili srednjih nevazno
Nasilje UOPŠTE nema veze sa obrazovanjem ili staležom! Kod manje obrazovanih ili siromašnih lakše ispliva na površinu, intelektualci i bogati to bolje prikrivaju jer im je društveni ugled značajniji.
Izvini da li bi htela da malo objasnis ovo sto pise? Nadam se da nisam dobro razumela.
Malo je ostro i bukvalno zazvucalo!
Bar sam ja pod tim mislila da se zna da je muskarac onaj koji je jaci, koji ce za njezniju zenu biti tu cvrst kao zid,oslonac..
naravno ja sam pod svaku cijenu za to da zena bude obavezno skolovana (max koliko joj mogucnosti dopustaju),samostalna ali i njeznija, koja ce citavu kucu i porodicu voditi pametno. ne volim zene herkulese koji muzeve treriraju kao kucice i obrnuto.
te obicno kolo vode sa svima po gradu...mislim na avanturice
Da, bas tako, zena treba da bude samostalna (fin. samostalna), tacno i neznija i slabija od muskarca. On treba da bude cvrst oslonac za zenu, da je stiti ali tako da se ona ne oseca ugorzeno ili sputano.
Da, bas tako, zena treba da bude samostalna (fin. samostalna), tacno i neznija i slabija od muskarca. On treba da bude cvrst oslonac za zenu, da je stiti ali tako da se ona ne oseca ugorzeno ili sputano.