Nasilje u vezi- nesigurnost,hir ili karakter?

Нема то везе са карактером, него са спасавањем, са бежањем из ситуације у којој те неко угрожава.
da, ali nemaju svi "petlju" da pobegnu iz te sredine, a za to ima puno izgovora... npr, necu se sama snaci, sta ce moje dete bez oca... bla bla, sve prazne price, ali sam za to da se resi kako si ti i rekla... kraj s tim u pocetku i onda je gotovo... :D

da li je muskarac( mislim na muskarca sa kojim ste u vezi) nasilan zbog svoje nesigurnosti, karaktera ili cisto iz hira " ja sam frajer".
Ma sta da je razlog primene nasilja znaci da je granica vec predjena i da taj koji je presao nema u sebi kocnicu, a to je jedina kocnica koja moze da obezbedi normalnu zajednicu.
Ako neko pokazuje bilo kakav oblik nasilnog ponasanja u vezi tek nakon 1.5 godine, do tada je bio susta suprotnost nasilniku, smatrate li da je takvo ponasanje moguce iskorijeniti i nastaviti normalnu vezu?
Tu mozda moze da pomogne samo ako je nasilnik spreman da idu zajedno u bracno savetovaliste, jer bi to znacilo da ima svest o tome da je njegovo ponasanje neprihvatljivo i da je spreman da ucini napor da se koriguje i da zeli da nauci kako da to uradi. U protivnom, mislim da je nemoguce.
Pisite svoja iskustva u vezi ili nekog bliskog vama, sta su poduzeli, jesu li uspjeli prevazici to, koji su razlozi bili...
Srecom nemam licnog iskustva. Znam neke primere koji su se uglavnom zavrsili ili jos uvek traju indirektnim pristankom da se tolerise nasilje.

Onaj ko pristaje da se nad njim vrsi nasilje takodje ima svoj problem zbog koga na to pristaje i taj problem nije poceo sa tim partnerstvom.

Iz nekog razloga neki ljudi vrse nasilje, a neki ljudi idu u susret tom nasilju. To moze da objasni samo neko ko je strucan i to pretpostavljam tek upoznavsi se sa konretnim slucajem.

Molim vas samo bez kliseja...
Sta je za tebe klise u vezi sa ovom temom?

Interesuju me vasa misljenja,
da li je muskarac( mislim na muskarca sa kojim ste u vezi) nasilan zbog svoje nesigurnosti, karaktera ili cisto iz hira " ja sam frajer".
Ako neko pokazuje bilo kakav oblik nasilnog ponasanja u vezi tek nakon 1.5 godine, do tada je bio susta suprotnost nasilniku, smatrate li da je takvo ponasanje moguce iskorijeniti i nastaviti normalnu vezu?
Pisite svoja iskustva u vezi ili nekog bliskog vama, sta su poduzeli, jesu li uspjeli prevazici to, koji su razlozi bili...
Molim vas samo bez kliseja...

Osoba(ne mora biti muškarac) je nasilna zbog kompleksa... a kompleksi mogu biti razni...
Ne verujem da se takvo ponašanje može iskoreniti...

Znam osobe koje su uspele da oproste i nastave život...

Ja nemam tu širinu...

Osoba(ne mora biti muškarac) je nasilna zbog kompleksa... a kompleksi mogu biti razni...
Ne verujem da se takvo ponašanje može iskoreniti...

Znam osobe koje su uspele da oproste i nastave život...

Ja nemam tu širinu...

Ni ja je nemam. Mada nažalost znam osobe koje ćute i trpe. Jednu je muž oterao u grob pre vremena,sad ima zamenu i nažalost ne verujem da se promenio, dok je drugu bio dok je bila u drugom stanju i bije je i sad,jer ne sme da mu vređa i ne sluša roditelje..Jb.. došla u kuću i mora da trpi.

Komentar - osobe koje su nasilne treba da se obrate lekaru specijalisti, kao i osoba koja trpi nasilje, kao i razgovor sa nekim strucnim licem iz savetovalista, da bi se suocili s tim da imaju problem i da je to bolest, koja se leci
Ne razumem zasto ljudi beze od lekara i zasto je sramota biti bolestan
Da su ljudi svesvi da su bolesni i da im treba pomoc, i da prihvate to kao nesto normalno, ziveli bismo u relativno zdravom drustvu, a ne u bolesnom, koje ne mozemo da izlecimo

Izvini da li bi htela da malo objasnis ovo sto pise? Nadam se da nisam dobro razumela.

Malo je ostro i bukvalno zazvucalo!
Bar sam ja pod tim mislila da se zna da je muskarac onaj koji je jaci, koji ce za njezniju zenu biti tu cvrst kao zid,oslonac..
naravno ja sam pod svaku cijenu za to da zena bude obavezno skolovana (max koliko joj mogucnosti dopustaju),samostalna ali i njeznija, koja ce citavu kucu i porodicu voditi pametno. ne volim zene herkulese koji muzeve treriraju kao kucice i obrnuto.
te obicno kolo vode sa svima po gradu...mislim na avanturice

Nasilinik je u najvećem broju slučajeva, prikriveni slabić! Naslinik ili nasilnica, nebitan je pol, je osoba koja fizički ili psihički maltretira nekog ne bi li sama sebi, a i okolini delovala jače, bolje, šta li već. Čisto lečenje nekih kopleksa. Bar je to moje mišljenje. ima osoba koje od najranijeg detinjstva nasilni, kao i onih koji to postanu.
Ništa ne kažete o psihičkom nasilju. Npr, jedan od partnera stalno vređa, ponižava onog drugog, zabranjuje viđanje sa porodicom i prijateljima i sl. Na prvi pogled nije strašno kao batinanje, ali vremenom ugrožava psihičko zdravlje.

Malo je ostro i bukvalno zazvucalo!
Bar sam ja pod tim mislila da se zna da je muskarac onaj koji je jaci, koji ce za njezniju zenu biti tu cvrst kao zid,oslonac..
naravno ja sam pod svaku cijenu za to da zena bude obavezno skolovana (max koliko joj mogucnosti dopustaju),samostalna ali i njeznija, koja ce citavu kucu i porodicu voditi pametno. ne volim zene herkulese koji muzeve treriraju kao kucice i obrnuto.
te obicno kolo vode sa svima po gradu...mislim na avanturice

Da, bas tako, zena treba da bude samostalna (fin. samostalna), tacno i neznija i slabija od muskarca. On treba da bude cvrst oslonac za zenu, da je stiti ali tako da se ona ne oseca ugorzeno ili sputano.

Back