nasilje u porodici...

DeeLite

Zaslužan član
Poruka
141.914
šta ti je Evropa...šta ti je džoker...
šta ti je civilizacijska tekovina...
slušaj ovo...:
čovek zateko ženu s drugim muškarcem u krevetu...misim znaš ono...došo ranije sposla...
čoek je išutira malo, misim nije ono da je namodri da ne može da izađe pred narod narednih petnes dvaes dana...jok...malo našutiro, bez ikakvih telesnih posledica po nju...
misim saće neko kaže odakle ti znaš da je našutiro, al predpostavljam da mu nebi podnosila prijave da nije bilo nekog fajta...
...dada...riba mu povrh svega jeote podnese prijavu za nasilje u porodici...
zamalo nije izgubio poso...
srećom "smilovala se" :lol: i povukla je prijavu...
i kao vrhunac i dalje su zajedno...misim mogu da zamislim kaki je sad to provizorijum od braka, al aj nema veze...i dalje su zajedno...dada...ima gi razni...

sad mene interesuje šta bi ti učinio da ti se to nedajbože desi...?

žensko mišljenje me apsolutno ne interesuje, pošto znam da će većina vas pokuša da opravda njen postupak i popljuje njegov postupak...kako god, ne interesuje me...

Poslednja izmena:
šta ti je Evropa...šta ti je džoker...
šta ti je civilizacijska tekovina...
slušaj ovo...:
čovek zateko ženu s drugim muškarcem u krevetu...misim znaš ono...došo ranije sposla...
čoek je išutira malo, misim nije ono da je namodri da ne može da izađe pred narod narednih petnes dvaes dana...jok...malo našutiro, bez ikakvih telesnih posledica po nju...
misim saće neko kaže odakle ti znaš da je našutiro, al predpostavljam da mu nebi podnosila prijave da nije bilo nekog fajta...
zamalo nije izgubio poso...dada...riba mu povrh svega jeote podnese prijavu za nasilje u porodici...
i kao vrhunac i dalje su zajedno...misim mogu da zamislim kaki je sad to provizorijum od braka, al aj nema veze...ima gi razni...

žensko mišljenje me apsolutno ne interesuje, pošto znam da će većina vas pokuša da opravda njen postupak i popljuje njegov postupak...kako god, ne interesuje me...

Poslednju rečenicu cenim.

Dakle: ne znam da li bih pukao od živaca, ali najverovatnije bi bilo letenja napolje. Da li odmah, ili dok se malo ne sredi, ali uglavnom - kurrvo, vrata su tamo. Možda bih se posle smirio, ali bitno je da na početku incidenta ne bih potegao za silom. Možda bih se onako ludački nasmejao, da ih malo uplašim, ali dalje od toga ništa.

vrlo je zaebano reagirati...
ako iskuliras, ne potegnes nadlanicu, rizikujes da ispadnes mlakonja
koga ce ta ista onda da prejebe kako hoce (a vec jeste)
neces je isterati sa gajbe, visice ti na grbaci zauvek, zvoc zvoc zvoc

a opet ako je malo propustis kroz sake
pljunuces na svoje dzentlmenstvo i smekerizam
odumreces kao covek

ja bih solomonski...
momentalno bih iskulirao, izasao odmah
zatvorio poneku kafanu
a onda bih je ujutru za kosu izbacio na ulicu, sve nogama u dupe

sa likom ne znam sta bih...
zavisi da li je anonimus ili ga poznajem

Trebao je da se okrene, i da izađe.. Svaki muškarac koji udari ženu nije muškarac. Nadam se da će ovaj idiot završiti u zatvoru.
Da izadje iz svoje kuce ?:eek:Protiv muskarca u nacelu nemam nista , ali bih ga polomio sto mi je usao
u kucu a da me nije pitao .Zenu ne bih tukao , ali bih je naglavacke bacio kroz prozor . T o , sto bi to mozda
bio peti sprat ~zalim slucaj ! Drugi puta neka se ebava samo u prizemlju !

Jesam žena, ali ću se usuditi da komentarišem :p

Da ja dodjem ranije sa posla i zateknem muža sa bilo kojom u našem bračnom krevetu... jooooooj, hipotetički, a i realno bogami - puk'o bi mi film, verovatno. I da ga ne zateknem, da mi samo prizna posle nekog vremena, verovatno bi mi opet puk'o film.
Prevara je jedno, ali, ebotedateebomiš, u našem krevetu... u mom krevetu, u mojoj posteljini... Jesam relativno smirena osoba, retko imam ispade bilo kakve vrste ( osim u trudnoći :mrgreen:, al to je drugo ), ali stvarno mislim da bi mi pao mrak na oči. :besan2: Od svih mogućih i nemogućih stanova, soba, hotela, motela, kreveta, dušeka, slamarica, siceva... da je dovede u moj, u naš krevet...
Ne radi same prevare, ebeš to na kraju krajeva, već radi tog kukavičkog postupka, radi tog bednog postupka, radi tog poniženja i pljuvanja u lice... Dok sam ja na poslu on će tu da se valja sa nekom drugom, a onda ćemo uveče zajedno da legnemo u taj isti krevet i da pričamo, na primer, o tome da treba kupiti novi frižider, ili detetu jaknu, ili utvrdjivati neki plan za ujutru, ili... kako god... ili imati seks... :sad2: na tom istom krevetu... :sad2: dok sam ja u stanju blaženog neznanja da je taj moj krevet posećivala druga žena u sasvim konkretne svrhe :sad2: :besan2:
Huuuuuh, verovatno bi bilo perja do vrha odžaka :besan2:

Apsolutno dozvoljavam i njemu pravo da pobesni i isto reaguje ako mene pamet jednog dana izda i dovedem bilo koga u naš krevet... što je tako malo verovatno da zalazi u nemoguće, ali šta znam ko koliko može da poludi u životu....

Poslednja izmena:
Jako diskutabilna tematika koja se olako shvata u nasem drustvu. Cak na nacin na koji i necete verovati.
Ne podrzavam nasilje ali isto tako sam svestan da nasilje radja nasilje. Dakle sta je uzrok tom muskarcu da udari tu zenu? Da li je u njemu neka sotona koja vreba tek tako , neki socipotaski sidrom koji se javlja, ili je nesto dublje , prisholoski uzrokovano , trauma, vaspitanje i td. Takodje nasilje se najcesce javlja na provokaciju. Mnogo slucajeva je bilo da je muskarac krenuo na zenu u momentima kada je bio do krajnjeg limita isprovociran. Vika, gadjanje kucnim predmetima, emotivno zlostavljanje, nipodistavanje, reci poput : Ti si slabic, ti si nitkov, ti si patetican i td...Na zalost danasnja sudska praksa ne ide toliko duboko, vec trazi posledice a ne uzrok koji je i sam verovatno posledica neceg veceg i opasnijeg u nasem drustvu...
.
Isto tako kada god se pomene nasilje nad zenama (koje je izuzetno isprovocirano u medijima na totalno pogresan nacin. Oni koji imaju od cele te kampanje najvise koristi su politicki lobiji, tuzilastvo i sudije, i odredjene pripoliticke ili nezavisne organizacije. Zasto kritikujem to? Zato sto se taj problem resava zatvorima, brzim i kampanjskim rezultatima pripisanim javnim licnostima "borcima za pravdu", a ne dugom terapijom kako individue, tako i drustva. Isto tako postoji ogromno nasilje zena nad muskarcima, ali se o tome ne prica ni malo, cak se i podrugljivo javnost odnosi prema tome, i to samo govori o nezrelosti suocavanja sa celom situacijom i problemom.

Ako razmislimo da smo svi ljudi kompleksni, i sadrzimo sve osobine potencijalne lose i dobre..kakva pitanja mozemo postaviti....
Kako je danasnji muskarac vaspitan da bude? Uvek jak, spreman za akciju, cvrst, disciplinovan, agresivan ? Koje su polsedice idealizovanja tog ponasanja?

Kako je zena vaspitana da bude? Uvek moralna, emotivno uvek u pravu, emocije uvek na njenoj strani? majcinska i sveta. Sta su posledice svega toga i jos mnogo pitanja...

Ako si hteo samo muska misljenja temu je trebalo da postavis na pdf Muskarci, a drugo ja cu bas reci sta mislim pa sve i kad bi puko od muke :)
Kad zatekne zenu u krevetu sa drugim treba da joj zaveze samarcinu da prebroji sve zvezde, pa onda drug, trecu a onda da je baci na pod i udara nogama do smrti, posle toga da ode u zatvor na dozivotnu robiju, decu da ostavi bez oba roditelja, nekoj hraniteljskoj porodici. To je prava kazna za takvu vrstu zlocina.
A moze i da je nasamara pa oprosti.
A mozda moze i da joj pokaze vrata.
Mozda da sutradan dovede neku Cicu pa joj vrati bestidnici istom merom.
A moze i da izvadi kikiriki iz torbe za laptop i sedne da gleda utakmicu.
Sve moze.

Samo mora da zna da sve nosi posledice. Ona je pretpostavila sta rizikuje svojom gluposcu i bezobzirnoscu pa se usudila ipak, tako i on...Hoce da samara nek onda plati to samaranje.

Zašto? Zar muškarci nisu deo porodice?

ato sto covek trazi iskljucivo muska misljenja na temu. zbog toga.

Šta znam, čin prevare sam po sebi više-manje, nije sve crno-belo.

Ali da dovede švalerku u naš krevet, u naš dom, da se kreše u posteljini koju sam ja birala za naš dom, ja je perem i peglam, e pa odsekla bih mu pišu za vjek i vjekove. To već nije čin prevare već "pljunem na sve što imamo" stav.

Da izadje iz svoje kuce ?:eek:Protiv muskarca u nacelu nemam nista , ali bih ga polomio sto mi je usao
u kucu a da me nije pitao .Zenu ne bih tukao , ali bih je naglavacke bacio kroz prozor . T o , sto bi to mozda
bio peti sprat ~zalim slucaj ! Drugi puta neka se ebava samo u prizemlju !

A ti se ili praviš blesav, ili sve bukvalno shvataš.
I da je njegova kuća, mogao je da izađe, vrati se nedugo nakon toga, i ona više ne bi bila tamo.
Meni lično da se to desi, bio bih u stanju da joj oprostim, ukoliko ona ti više ne bih radila. A ukoliko ne oseća više ništa prema meni, bio bi kraj, bez ikakvih batina, i sličnih gluposti. Vadite se na to, bio sam u afektuu. Da, bio si u afektu, i to znači da možeš da ubiješ čoveka? Svašta...
Ja bih lično svakome muškarcu, da nemam nikakve posledice, ruke odsekao, da mu više ne padne na pamet da udari ženu. Ako ti ne znaš da se toliko kontrolišeš, ne znam šta radiš među ljudima, od tebe se svašta može očekivati onda.

A ti se ili praviš blesav, ili sve bukvalno shvataš.
I da je njegova kuća, mogao je da izađe, vrati se nedugo nakon toga, i ona više ne bi bila tamo.
Meni lično da se to desi, bio bih u stanju da joj oprostim, ukoliko ona ti više ne bih radila. A ukoliko ne oseća više ništa prema meni, bio bi kraj, bez ikakvih batina, i sličnih gluposti. Vadite se na to, bio sam u afektuu. Da, bio si u afektu, i to znači da možeš da ubiješ čoveka? Svašta...
Ja bih lično svakome muškarcu, da nemam nikakve posledice, ruke odsekao, da mu više ne padne na pamet da udari ženu. Ako ti ne znaš da se toliko kontrolišeš, ne znam šta radiš među ljudima, od tebe se svašta može očekivati onda.

a šta ti radiš među ljudima ako bi sekao ruke???

Back