Nasilje sovjetskih vojnika po Srbiji 1944. godine

Нит је постојало то фамозно право брачне ноћи, нит Срби имају турских гена.

Ја не могу да верујем да још увек постоје људи у Србији који верују да Срби имају "турских" гена и да је то због тога што су Турци 400 година наводно упражњавали право прве брачни ноћи, изгледа да људи који још увек у то верују нису чули да је генетика то потпуно демантовала.

Nisu ga koristili Turci, već domaće poturice. Turci su bili ozbiljna država, imperija svetskih razmera. Oni su u ove krajeve slali oficire, hodže i birokratiju. Seksualno zlostavljanje je činio bašibozluk i niži feudaci-
Колега, држимо се основних чињеница. Нити је било права прве брачне ноћи, нити је Османско царство било (само) турско.

Понављам овде као папагај да је и сама реч 'Турчин' доживљавана као увредљива међу припадницима владајућег сталежа и градског становништва. Османлијско царство себе просто није доживљавало као државу Турака. То је била држава династије наследина Османа, а затим и калифат. Држава Турака постаје тек пред сам крај, негде у 19. веку.

Ја сам читао чланак на Новостима који наводи да су по пробоју Солунског фронта неке француске трупе чиниле разне неименоване злочине у градовима на југу Србије, укључујући пљачку и - не држите ме за реч, мислим да је тако писало, а сâм чланак сад никако не могу да ископам - силовања. Регент Александар је био згранут до мере да је запретио Д'Епереу да ће послати српску војску на француску не буде ли овај сместа санкционисао понашање његових трупа. "Ко ће нас ослободити ослободилаца", кукао је.

Back