gost 224104
Elita
- Poruka
- 20.630
iskreno me zanima zashto se u nashem drushtvu neobratja neka pazhnja kad je rech o nasilju nad zhenama
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
iskreno me zanima zashto se u nashem drushtvu neobratja neka pazhnja kad je rech o nasilju nad zhenama
takoeuglavnom zene same izaberu takve muskarce. Cak sta vise aktivno i agresivno odbijaju ostale koji nisu nasilni
uglavnom zene same izaberu takve muskarce. Cak sta vise aktivno i agresivno odbijaju ostale koji nisu nasilni
uglavnom zene same izaberu takve muskarce. Cak sta vise aktivno i agresivno odbijaju ostale koji nisu nasilni
bozhe sachuvaj koja glupost
nishta hrdjavije nisam chula u posledno 5 minuta
pogledajte slike tih nasilnika po novinama, sve su to kratko podšišani tipovi....
ne sećam se da sam video sliku dugokosog mladića da je počinio neko nasilje nad devojkom
osim sto to nema nikakve veze sa alkoholom. To je samo urbani mit. A slucajevi kad se neko toliko drasticno promeni su toliko marginalni da nisu vredni ni pomena.uopšte nije tačno.
nasilna priroda ne mora da se ispolji odmah. kasnije recimo, ako se oda alkoholu muškarac u braku (vezi) može da pokaže tu svoju agresivnu stranu.
Netacno,uglavnom su lako prepoznatljivi, nametljivi,nervozni,nadrkani itd .Sto mozes i videti samo na osnovu slika, kako ti momci izgledaju.zlostavljač ne mora da bude nikakav macho opasan tip, nikakav baja ili slično..može biti obični mali simpatični bankovni službenik, uljudan i svima drag čovečuljak...znači, ne vidi se to ovako odokativno,
ali ono što je zlostavljačima zajedničko jeste da su po pravilu veliki slabići i kompleksaši.
osim sto to nema nikakve veze sa alkoholom. To je samo urbani mit. A slucajevi kad se neko toliko drasticno promeni su toliko marginalni da nisu vredni ni pomena.
Netacno,uglavnom su lako prepoznatljivi, nametljivi,nervozni,nadrkani itd .Sto mozes i videti samo na osnovu slika, kako ti momci izgledaju.
Zena uvek moze da ode od zlostavljaca, uvek ima nacina, ali uglavnom nema volje. Naravno izgovora uvek ima mali milion.
Ne znam, ali mislim da je malo nelogicno da zena odabere tip muskarca koji ce je zlostavljati i mlatiti. Moze da se desi da padne da kazem na tako nekog "opasnog" lika, koji ispadne kreten, i onda ga zavoli, i koliko god on da je maltretira, ona razvije neku vrstu stokholmskog sindroma.
Žena po pravilu odustaje od imovinsko-pravnog zahteva u postupku protiv okrivljenog kada je nasilje u porodici u pitanju, a skoro uvek moli sudiju i da se krivični postupak obustavi, te sa nevericom sluša objašnjenje sudije da će se postupak ipak nastaviti, jer je nasilje u porodici delo koje se goni po službenoj dužnosti.Mislim da je najbolje sredstvo protiv nasilja sudska praksa!
Sudije,koji "rade" razvode valja da u situacijama kad utvrđuju
da je bilo nasilja prema ženi,treba istu da upućuju da zahteva enormno
obeštećenje,a u građansim sporovima da se takva velika obeštećenja
i presuđuju...
Poznajem nekoliko žena žrtava nasilja.
I sve su različitog mentalnog sklopa, različitog obrazovanja, potekle iz različitih miljea.
Ali dve stvari su im zajedničke:
- sve su prošle kroz skoro identično psihofizičko zlostavljanje u braku.
- nažalost, sve su ostale u brakovima.