nase vs strane ribe

Chik pogodite koja je nase gore list :lol:

2lij79u.jpg

2dufmu1.jpg

sm86jq.jpg

308gxe1.jpg

t0hxr6.jpg

vyb19g.jpg

30as2vm.jpg

Cekaj cekaj jel ja dobro razumem, one koje ne pristaju na apsolutnu intimnost istog trenutka sasvim sigurno se prenemazu i (!) kalkulisu?

Ako se pola sata po upoznavanju bucnem u neciji krevet odmah sam samosvesna, jel tako? Dokazala sam koliko sam emancipovana, jos ako zapalim cigaretu i povucem par Cosmopolitena mogu iste sekunde da me prime u EU kao knjiski primer emancipovane zene:dash:...Poljubim ja takvu emancipaciju, to nije emancipacija nego izvitoperno tumacenje iste...polazak od vrha a ne od baze, od baze do vrha se stize mukotrpnim radom ali nama odgovaraju precice jer nas mrzi da radimo...

Hocu bolje da se prodam, da unovcim jel cestitost ili sta vec, kako god se to nesto zvalo:eek:???

Ili sam jednostavno glupa, to je moguce, u to ne mogu da ulazim jer se ne da dokazati:mrgreen:...

bejbe, nisi pomenuta. ti si fina devojka, jos mlada i neiskusna. mislim cak tip zene koji moze da postane zaista emancipovan (za razliku od ovih sto gledaju farmu i veliki brat). i sa nekim dobrim deckom sve ce da ti se promeni. odnosno da krene da se menja, posto kad nadjes dobrog decka to nije nikakav kraj nego pocetak.

nisam ni mislio da zene sad treba da skacu u bilo ciji krevet. mozda to tesko razumljivo ili ja ne umem da pricam...mislio sam da zene treba da su samosvesne sebe, znaju sta je za njih, i da uzmu stvar u svoje ruke i traze to sto im treba, dodju do toga. umesto da se nude ili prodaju ili cekaju nekog baju da ih povede kroz zivot drzeci ih za ruku kao devojcicu posto takav baja ne postoji kao sto ne postoji ni deda mraz.

seksualnost isto, specificna za svakog posebno, to je samo do tebe, da je otkrijes i kao deo sebe ukljucis u zivljenje. ne moze niko da ti kaze sta ti treba da radis, posto ti treba da radis ono sto je dobro za tebe.

Ja ne izjednacavam zensku koju mogu da povalim sa hajdemo, sa zenskom koju mogu da povalim sa 2 sata muvanja na nivou gde pri tome ona jeste primorana da bude u mom okruzenju zbog posla ili putovanja, i sa zenskom koju kao pauk uvodim u sopstvenu glupost usled njene premise da zena ima esenciju u emociji...(muskarci imaju cesto premisu da je njihova esencija u razumu i razmisljanju-ovo tumaciti izuzetno pazljivo, vazi i kod ebaca).

Mozda je razlika sto ja vidim seksualnost kao uvek prisutnu putanju za smuvanje zena, tj mogu reci da svaku zenu mozes smotati,jer u dubini duse i zeli biti motana, a jedino sto ti se moze ispreciti je njena svest o njenoj slabosti, tj svesna bezanija....Ali ta bezanija nije ono sto ti ovde pricas, tvoje je vise kokosija igra,ako si gledao jedno kokosije drustvo sa dva pevca, bice ti savrseno jasno...

u koke bas se ne razumem. ali cini mi se da sto vise neka zena hoce da se motas oko nje time ti namece da je postavis gde ona zeli da bude a ne gde ona zaista pripada ili gde tebi odgovara. isto da takva zena ne prihvata ni tebe kakav jesi, nego forsira svoje mastarije i pravi od tebe ono sto njoj treba. s tim, makar ja, necu da imam posla.

ne znam zasto je to tako u srbiji kad nismo toliko zaostali. mozda krivi su muskarci, pricaju gluposti sta? hoce da im zene budu kao majke, sede po kuci, sve se yebu manje-vise s komsijama, to je tako sta i necemo se menjamo? zna se sta je zena, da trepce okicama i pravi se fina, nama stidi se da pokaze sta zeli i treba joj komsija da se opusti?

u stvari boli me dupe, niti mislim da bilo kakav obrazac ponasanja treba da se prihvati, to kako jeste sigurno ima duboke korene u vaspitanju, religiji, politici, kafanskim pricama, lokalnim medijima, blabla.

Gospodjice moja draga ja tipujem na blajhanu cetvorku, taj fazon sam samo kod nas videla, pod tim kod nas podrazumevam Balkan...

Poslednjoj se vidi na milju da nije nasa, druga nije (lici na lepu Grkinju), peta je odevena nalik nasim devojkama ali po crtama nije ni cista belkinja - ima pomalo azijske crte, sesta je mozda nasa po stavu i garderobi ali crte nisu balkanske...ovakav oblik lica je retkost na nasim prostorima ali moze da zaluta, duzina kose, stav, sminka odgovara i moze da bude...

Ovih sest slika,
bas me zanima kakve ce da budu kada ostare...
mrzi me da trazim slike starijih zena...

lepota je toliko vazna da ti se osoba svidja, a mnogo je vaznije ono sto imate da podelite zajedno...
tako da...mala, slatka, sa jezikom koji mi odgovara...:)

Gospodjice moja draga ja tipujem na blajhanu cetvorku, taj fazon sam samo kod nas videla, pod tim kod nas podrazumevam Balkan...

Poslednjoj se vidi na milju da nije nasa, druga nije (lici na lepu Grkinju), peta je odevena nalik nasim devojkama ali po crtama nije ni cista belkinja - ima pomalo azijske crte, sesta je mozda nasa po stavu i garderobi ali crte nisu balkanske...ovakav oblik lica je retkost na nasim prostorima ali moze da zaluta, duzina kose, stav, sminka odgovara i moze da bude...

Sesta je nasa :) Dvojka je Grkinja, prva je Amerikanka, treca Egipcanka, cetvrta je neki Azerbejdzan (ali moram da kazem da nisam sigurna da li je autenticna ili su slikali neku turistkinju u Azerbejdzanu :), petica je Rumunka koliko se secam, nasa a sest, a sedam je Ruskinja.

Iskrena da budem ja ni za jednu ne bih mogla da se zakunem da jeste ili nije nasa, posto kod nas stvarno ima jako raznolikih lica - narocito zene, muskarci su prepoznatiljiviji, vidi im se balkansko-shovinisticki izraz lica na kilometar :lol:

Poslednja izmena:
Mi smo nikakve ribe, a vi ste zesci sovinisti, pa za bolje i niste :)

Doduse ima izuzetaka...koji potvrdjuju pravilo. Evo sta kaze lik koji je proputovao celu zemaljsku kuglu, odusevljava me :)

Jovan Memedovic - NAŠIM ŽENAMA NEDOSTAJE AVANTURISTIČKOG DUHA
.... U Norveškoj zabeležio je nesvakidašnju priču o narodu koji u prirodi živi izolovano od ostaka sveta, u drvenim kolibama i brvnarama, povučeno i skromno, gotovo paćenički. U takvom ambijentu posebno ga je fascinirala snaga Norvežanki. One su jake i čvrste, oslanjaju se samo na sebe i obavljaju sve muške poslove, a spremne su da se uhvate i nekih neuobičajenih poduhvata. Napravio sam priču o Norvežanki koja trenira trkačke pse i pobeđuje sve muškarce i u konkurenciji 100 muških posada na trećem je mestu u zemlji. A tek žena sa čijim sam vukovima i sam pevao... Napravila je park u kom okuplja divlje životinje s kojima komunicira na neobičan način, pošto je, kako nam je ispričala, otkrila u sebi taj poseban senzibilitet − priča Memedović o Norvežankama čiji su muževi, kako je primetio, u drugom planu.
− Pomalo negativno utiču na muški ego jer nikada ne odstupaju od zacrtanih planova, a muškarci su prinuđeni da im se prilagođavaju. Norvežanke su čelične, takav život ih lišava ženstvenosti, ali mene oduševljavaju žene koje sve mogu same − fasciniran je Memedović ovim ženama.
Srpkinjama zamera nedostatak avanturističkog duha.
− U Tadžikistanu smo snimatelj i ja sreli dve devojke na biciklima, po prtljagu se videlo da dolaze izdaleka. Snimali smo ih i pored njih polako usporavali. Na snimateljevo „dobar dan“, jedna od njih nam otpozdravi na srpskom! Ispostavilo se da je Australijanka čiji je otac bio ambasador u Beogradu i osamdesetih su živeli u Beogradu. Došle su avionom do Kine i celu Aziju obišle na biciklima. Koja bi naša žena to uradila?! Retke su one koje vole akciju, planinarenje, splavarenje... − kritikuje Memedović.

norway04bsp8.jpg

Poslednja izmena:
nase ribe zeni, strankinje trpaj
strankinje se bore kreshu, nase ribe su tu staromodnije
al ono..bolje sa decom, bolje kuvaju...vise su domacice od zapadnjakinja
al da se zapadnjakinje bore kresu je ipak cinjenica
najbolja variana..ozeniti nasu a svalerisati se sa strankinjom

Back