Naše amaterske fotografije

• Začetnik teme Začetnik teme Boki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
395587_464150363638481_195991052_n.jpg

Nije to uslov naravno,ali vizuelno slika izgleda lepse...Ja sam zavrsila kurs elementarne fotografije ali sam i ja ipak amater i ako znam dosta ''fora'' i pravila fotografije...Nisam nista lose mislila i ti nisi jedini ovde tako da se nisam tebi licno obratila,nego svima ovde tako da verujem da bi mnoge interesovalo.Zar ne?

Nisam ali sam ti odgovorio pošto si se svima obratila, pa i meni.
Svi mi znamo pravilo Zemun ( tozla brate ) preseka.

Ne bih rekla,ali ajde nek' ti bude. ;)
Неко зна правила мање, неко више, а сви се и даље учимо и усавршавамо.

А, ево, на пример, ја се не бих љутила да понекад фотографију коју поставим коментаришеш, кажеш шта ти се свиђа, шта не, да ли би другачије кроповала, итд...

Увек је корисно чути тако нешто, слагао се човек или не.

Мени је заправо жао што тога нема више овде на форуму, него се углавном само остављају репутације.
:)

Meni se recimo svidja dubina pozadine koju oko ne moze tacno da odredi jer nema s cime da uporedi (ne vidi se tacna pozicija lampi u odnosu na brdo/sumu ni kako/koliko se brdo kosi prema vrhu), pa me bas onako opusta kad se zagledam (utonem) u ovu sumu. Mislim da bi bilo bolje bez kablova. Eto, nije bas tehnicki komentar, al je iskren. :)

Poslednja izmena:
Meni se recimo svidja dubina pozadine koju oko ne moze tacno da odredi jer nema s cime da uporedi (ne vidi se tacna pozicija lampi u odnosu na brdo/sumu ni kako/koliko se brdo kosi prema vrhu), pa me bas onako opusta kad se zagledam (utonem) u ovu sumu. Mislim da bi bilo bolje bez kablova. Eto, nije bas tehnicki komentar, al je iskren. :)

Kako to mislis da bi "bolje bilo bez kablova" ako su kablovi tamo?

Slika odrazava MOMENAT STVARNOSTI u kome je snimljena, a ne nase zelje...:D

Inace, veoma se slazem sa idejom da prvo postavljac, a zatim i posetioci KOMENTARIUSU POSTAVLJENE SLIKE.

Vezano za Milunkine kablove :lol:
Meni ti kablovi sjajno dopunjuju celokupnu sliku i daju joj određenu dozu dinamike i dubine . Da nema njih to bi bila samo još jedna fotka sa lepim pasivnim zelenilom, što naravno nije ništa loše ali u biti ne govori ništa o 'oku' onoga koji fotka već o tome da majka priroda bez dorade daje lepe prizore:)
Ovako je uspešno uhvaćena cela kompozicija a to već govori i o samoj Milunki kao dobrom ' oku' :)

Back