Naruto

• Začetnik teme Začetnik teme miXed
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Bwahaha, moguce.

Ali ne bih verovao da je samo samopouzdanje u pitanju, s' obzirom da san na osnovu tog testa dobio mesto u Beogradskom centru za talente...

Sto se tice ovog Grimmovog charta, potvrdjuje moje sumnje.. Postoji vise razlicitih testova za IQ sa vise razlicitih chartova koji odgovaraju svakom testu.

Inteligencija se proucava vec oko vek i po, normalno je da se znanje o istoj razvija. Prva Tatulicina skala je varijacija Bine-Simonove skale (tako smo je zvali mi na casovima). Ta skala je stvorena prvenstveno zato da bi se izdvojila deca nesposobna da prate osnovnu skolsku nastavu, dakle deca sa posebnim potrebama, i ako gledas po toj skali, radis onaj test od sest zadataka, i da ne objasnjavam dalje. I koji je, takodje, zasnovan na pretpostavci da je inteligencija jedinstvena sposobnost, a to je teza sa kojom se nisu slozili gomila kasnijih psihologa.

Ova druga skala je, koliko znam, nastala da bi se osporila ova prva, i cini mi se da se teza zasniva na istoj pretpostavci kao Spirmanova, dakle da uspeh u bilo cemu zavisi od jednog generalnog faktora (G) i vise specificnih (S). G faktor je izjednacen sa "opstom" inteligencijom, a od S faktora u stvari zavisi "prava" inteligencija, odnosno snalazljivost.
(Opisala sam Spirmanovu tezu, o ovom drugom smo na casovima rekli samo da prati Spirmana)

Imajte u vidu da pokusavam da se prisetim stvari iz druge godine, mora biti malo... Nepotpuno. :/

Naravno, i ovu tezu su kasnije pokusali da ospore drugi psiholozi, ali mene smara ovo kucakanje.
U svakom slucaju se sve zasniva na tome kome verujes. xD
Kao sto sam napomenula par puta, psihologija je bitch, i ne treba se oslanjati na nju. -.-'

I ako je neko procitao i razumeo ovo sto sam napisala gore, svaka mu cast. xD

I kakve privilegije nosi mesto u centru za talente, A-chan (ako ih ima)? :)

Da, pricacemo o Sasukeu od sad. xD

@ Andjela:
Privilegije? Postoji odredjen broj knjizara po gradu u kojima imam 20% popusta, imam pravo na letnje/zimske skole, imam neke stipendije.
Takodje, mogu da ucestvujem u pisanju naucnog rada, a ako si medju prvih 3 na republickom nivou, oslobodjen si prijemnog za Fax, imas max bodova. :)

A da se vi gospodo vratite na temu.

Moram da primetim da se sve vise mangi i animea koristi (posebno Naruto) za zgrtanje novca.
Ne znam da li ste primetili ali anime je dobio zapadnjacka odlaganja i mrcvarenje dok god neko gleda anime ili cita mangu.
Manga,anime polako gubi dusu kao i novije video igre.

Bleach ima 1% Japanske tradicije. U Bleachu jedino sto je tradicionalisticko jeste Budizam i ono groblje. Ostalo je sve evropsko i americko. Shinigami - Andjeli Smrti - Hriscanstvo - Raj.
Hollowi - Djavoli - Hriscanstvo - Pakao.
To je toliko nejapanski da je to neverovatno. A pogotovo to sto je vecina imena u Hollow svetu na Spanskom. Mislim, glupost.

A Naruto je 80% tradicionalisticki, zato jer mu je postavka tradicionalisticka. To sto ima TV, u redu je, zato sto Naruto ni nije zamisljen kao istorijski anime iz 10 veka, vec savremen anime u drugom svetu.

O boze, gluposti.

Ma ti nista nemas pojma...I can't belive..
U suck....;)

Poslednja izmena:
@ Arkania:
Pa, s' obzirom da su Anime i Manga najveci "izvozni" materijal u Japanu, sasvim je ocekivano. Ali neka im, nek zarade pare kad rade dobar posao, takvim ljudima i treba dati.

@ Andjela:
Beograd je divan. <3

Ko je ono napisao da je naruto raden po modelu iz 10-tog veka?
Par zar nismo videli kompjutere u narutou i wireless komunikatore.Cudna tehnologija za taj 10-ti vek.
Ima u originalu neka epizoda gde Naruto spasava glumicu koja snima nastavak njegovog omiljenog filma.
Cudno je to sto jos niko nije izvadio AK-47

Par zar nismo videli kompjutere u narutou i wireless komunikatore.Cudna tehnologija za taj 10-ti vek.
Ima u originalu neka epizoda gde Naruto spasava glumicu koja snima nastavak njegovog omiljenog filma.

lol, da znas...
zato ni ne pripada japansko mstilu...Tolik otoga je evropskog,americkog..td..td..

The state of having all Eight Gates open is known as Eight Gates Released Formation (八門遁甲の陣, Hachimon Tonkō no Jin; English TV "Eight Inner Gates Formation"). Any shinobi who activates this state will temporarily gain powers greater than a Kage, but they will die because of the damage done to their body.

DIE YOU WORTHLESS PIECE OF EYEBROWS!

EDIT:
O ne!.. O ne.. T__T
Gai je otvorio 7, a ne 8 kapijica. T___________T

*** koji si ti gay.
Aj mrs..hbt..kome jos trebaju gayevi....
sexist...
To je bio film. :)

A Sakura-kun je u jednoj od ranijih epizoda spominjala autobuse.
The state of having all Eight Gates open is known as Eight Gates Released Formation (八門遁甲の陣, Hachimon Tonkō no Jin; English TV "Eight Inner Gates Formation"). Any shinobi who activates this state will temporarily gain powers greater than a Kage, but they will die because of the damage done to their body.

DIE YOU WORTHLESS PIECE OF EYEBROWS!

EDIT:
O ne!.. O ne.. T__T
Gai je otvorio 7, a ne 8 kapijica. T___________T

Munem! 8D

Narafno.

One Piece > Bleach > Peruto. (U Japanu)

U svetu i Evropi je ili kao u JPN, ili Bleach > One Piece > Naruto.

Sa izuzetkom Amerike, gde je Bleach > Naruto > One Piece. xD

Odakle ti te informacije.
Na netu a posebno na DA na svakih par sec se okaci neka Naruto i Bleach slika dok OP uopste ne vidjam.
Jedino u sta verujem je Bleach > Naruto > One Piece

@ Grimm:
Po prodaji Mange. :)

Ides na MyAnimeList -> News i tamo izbacuje decko iz Japana svake nedelje prodaju mange. :)

Evo sa wiki:
In 2010, Shueisha announced that they sold over 190 million volumes of One Piece manga so far; volume 59 set a new record for the highest initial print run of any manga in history

:D

Back