Narcisoidne osobe kako ih...

• Začetnik teme Začetnik teme NICS
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

NICS

Iskusan
Poruka
5.704
Imam u firmi jednog narcisa i već mesecima mozgam kako da ga zeznem ili protivurečim. Pročitao sam nekoliko sajtova o tim osobama ima samo opis tog poremečaja a nema ništa o tome kak ga sjeb***u mozak da bar nekako ukapira da ostale ne interesuje njegovo ja pa ja. Jer da skratim priču od 10 znakova 9 sam odmah prepoznao i naravno atmosfera u firmi je blago reči nezdrava. Za sada ga izbegavam ali bi hteo da ga nekako prodrmam. Neki savet?

Za narcizam je karakteristicna volja koja se nicemu ne podredjuje...svaka mentalno zdrava osoba se na ovaj ili onaj nacin podredjuje necem visem od sebe , bilo da je to Bog, istina, ljubav ili neki drugi ideal ...oni cine ono sto taj ideal od njih zahteva a ne ono sto sami hoce ili zele ...ukratko svi mentalno zdravi ljudi podredjuju svoju volju zahtevima sopstvene savesti ...kod narcisa krivica je ta koja mora da popusti a volja da pobedi ...izbegavaj ih koliko god mozes nemas drugog izbora to su zli ljudi koji zrtvuju druge da bi ocuvali verovanje u sopstvenu savrsenost... nije lako naravno ali svaki put kad te iznervira kazi sebi - takav je po milosti bozjoj i zaobidji ga ...ako bolje razmislis neverovatno su dosadni i sami sebi teski i ne treba se zbog njih potresati ...takvima i profesionalac tesko da moze pomoci ...a ako ti bas dopizdi kazi mu - **** off ili tako nesto kratko

Imam u firmi jednog narcisa i već mesecima mozgam kako da ga zeznem ili protivurečim. Pročitao sam nekoliko sajtova o tim osobama ima samo opis tog poremečaja a nema ništa o tome kak ga sjeb***u mozak da bar nekako ukapira da ostale ne interesuje njegovo ja pa ja. Jer da skratim priču od 10 znakova 9 sam odmah prepoznao i naravno atmosfera u firmi je blago reči nezdrava. Za sada ga izbegavam ali bi hteo da ga nekako prodrmam. Neki savet?

ovo je pitanje za psihologiju..
ne znam,kupiš mu neki cvijet,neku ružu kao poklon,i praviš se blesav...
ili bolje narcis..

Ne vidim kako to moze da ti smeta narcis ako prica i radi svoj posao....
Zar net nije pun egomanijaka, osoba koje sve znaju i razumeju?
A u sustini blente...
Jedino kome smetaju narcisi je drugi narcis. ili animalac.
E to je onda uzivancija, pustis ih da se kolju ko mladi majmuni a oni sve misle svi ih gledaju.

Nesto mi sumnjiv opis radnog mesta, samo jedan narcis....to kao da je najnizi nivo prodaje...Komercijala i marketing sigurno nisu, tamo sve vrvi od narcisa...

Takvim ljudima je najveci udarac ignorisanje njihovog postojanja i njihovih potreba.To su ljudi koji apsolutno nemaju empatiju prema drugima,nista ih drugo osim njihovih potreba ne interesuje.Dakle ne pridavanje znacaja doticnoj osobi vrlo brzo ce je ukloniti iz tvog okruzenja.

uporedi ga sa jucerasnjim njim pa kazi kako je juce nesto bolje uradio .

ako nesto pise , kazes mu * juce ti je rukopis bio lepsi *

ako ima brkove jedan dan mu kazes da mu super izgledaju a drugi dan da su mu juce bili bolji , pa treci dan da mu jos gore izgledaju

narcis samo od sebe moze da dobije kompleks . ili bar da se malo nervira i zivcira.

jao :zcepanje:

p.s.

Svi sa narcisoidnim poremecajem imaju, neku veliku, crnu, tajnu..treba ga raskrinkati javno- jedini nacin. Medjutim osveta ljudi sa NPLicnosti moze da traje godinama.
Ali kako si potrosio vec nekoliko meseci u proucavanju sta je tebi par godina maltretiranja!

Poslednja izmena:
Najvise ih boli ignorisanje jer su zavisnici od tudje paznje. Btw, ignorisanje najvise boli i normalne ljude, ali narcise... nepodnosljivo!!!

narcisa moz da zeznes jedino pretvaranjem da si veci narcis od njega/nje

Back