Narandzasta svetla na nebu

Black_star

Buduća legenda
Moderator
Poruka
30.122
Ljudi,ovu temu sam vec postavio na avijaciji,ali odgovori su polovicnog uspeha,jer prosto ne znam sta da mislim vezano za to sta sam video na nocnom nebu ...

Ovako,ukratko... Postoji li letilica, civilna ili vojna, nasa ili strana, koja u letu NOCU koristi iskljucivo NARANDZASTA SVETLA ? Zasto pitam>?

Zato sto sam video pravolinijsku formaciju sacinjenu od nekoliko letilica naradzaste boje, iz pravca Beograda, smer mislim severoistok-jugozapad,u subotu oko 21i30..

O cemu se radi, kakve letilice su u pitanju, postoji li takva narandzasta signalizacija nocu uopste? Da napomenem jos, nisam cuo onaj prepoznatljivi zvuk aviona?

Napomena: nisam ih video samo ja, vec jos - dve osobe sa mnom...! I sad je glavna debata je oko samog dana tog dogadjaja. Naime, to je dan upada ROSU-a na Gazivode,

predsednik izdao vojsci naredbu o pripravnosti, ne znam, ali pretpostavljam da je i avijacija bar oko necega mobilisana bila.:confused: Medjutim, frka sa upadom na sever Kosova

pocela je ujutru oko 10h, a zavrsila se u popodnevnim casovima oko 16h...... Ja sam ova svetla na nebu video taj dan, ali tek UVECE, oko pola 10. Jedan od svedoka blizu mene

tvrdi da su ono sto smo videli, eto, bili srpski avioni koji su furali u pravcu Kosova,..Ali ako se sva drama zavrsila oko 4 sata popodne, sta kog djavola avioni rade nocu? Plus,

nema zvuka! Na glavno pitanje sam na podforumu Avijacija dobio odgovor da srpske letilice NE KORISTE narandzasta svetla nocu... Da li iko na ovom podforumu moze to da

potvrdi?

P.S> NASA tvrdi da su ta vidjenja vezana za sagorevanje meteora u visokoj atmosferi...Ovaj niz objekata koji sam video kretao se sporije od meteora, i znam kad meteor prozuji obicno je zelenkast...dakle,druga boja.....Druga stvar, bili su u jednoj izduzenoj formaciji, na momente cik-cak....:eek: Nakon pet minuta,zamakli su iza/iznad moje zgrade.... Znam otprilike kako izgledaju i sateliti dok prolaze nebom, ovo je bila ... prosto... ne bela tackica, vec - narandzasta tacketina na nebu!:D STA SAM VIDEO??:D:D
p.p.s. Ocu se ubijem sto se ne setih da snimim, ali sam ranije gledao snimke od ranijih godina iz BG-a i Kragujevca i TO JE TO! ISTA POJAVA>:) Evo,evo,ovde,dijalog: ++

Jao secam se snimka :lol:

"mislim da znam sta je to"

"reci sta je?"

"to su vasionski brodovi"

"NEMOJ DA ZA*EBAVAS?" :rotf:

Jesu li se kretali polako?
Da nije mozda ovo? Prodaju se u raznim bojama ukljucujuci i narandzastu.

Kada bi znao u kom pravcu je duvao u tom trenutku vetar verovatno bi resio misteriju

Poslednja izmena:
moze biti. ali samo jedno bih da znam. ti baloni, to se penje direkt vertikalno uvis,jel da?

Ovo sto sam video kretalo se horizontalno po nebu. Ako su baloni, da li se toliko sporo krecu u vis? Zna li se bar to?

Ne secam se da je vetar duvao da bi bilo moguce da baloni lete horizontalno, a cinili su to, i to jos u tom nekom pravolinijskom rasporedu.

:fdlan:Mozda ga je i pustao `kinez` ,bice da jeste:D

Oni se popnu na određenu visinu još od momenta kad se puste. Dalje ih nosi isključivo strujanje vetra. Najbolje vreme za puštanje je suton, jer je tad vetar skoro pa nulte brzine, a to je sasvim dovoljno da sa zemlje sve izgleda kao da je neki avion na velikoj visini.

Back