Напредна Карлеуша

Gospođa Karleuša gostuje u Odžacima na manifestaciji "Dani crvenokose boginje".
https://www.021.rs/story/Info/Vojvo...acima-ugovor-potpisan-direktnom-pogodbom.html

1748329647607.jpeg

Opština izdvaja 140.000 evra bez javne nabavke za muzički program, dok se Dom Zdravlja raspada, a u opštini nema pijaće vode još od 90ih. Organizator je firma Top Ton iz Zrenjanina, čiji je bivši vlasnik osuđen za poresku utaju. Sponzor je Branko Babić, koji je nedavno širio lažne optužbe protiv građana Odžaka, a sada sponzoriše događaj koji je do juče javno kritikovao. Ironično, zar ne? Iako ugovor bez PDV-a "prolazi" ispod praga od 15 miliona dinara, građani plaćaju više od 16 miliona. Zatražen je uvid u troškove. Odgovor je bio "dobićete dokumentaciju za 40 dana, kad sve prođe". Toliko o transparentnosti.

Građani Odžaka su pozvali na bojkot manifestacije.
https://www.021.rs/story/Info/Vojvo...i-Crvenokose-boginje-i-nabrojali-razloge.html

Poslednja izmena:

Karleuši otkazan nastup u Bosni​

Pevačici Jeleni Karleuši otkazan je najavljeni nastup u Sanskom Mostu.

Karleuša se tokom jučerašnjeg dana više puta oglašavala na Iksu. Ipak, jedna njena objava o Srebrenici privukla je najviše pažnje i uzrokovala otkazivanje koncerta u Sanskom Mostu.

„Genocid je sistematsko ubijanje dece, starih, mladih, muškaraca, žena… Redom svih da se satre seme. To je na prostorima Balkana doživeo samo jedan narod. Srpski. I ni jedan drugi“ napisala je Karleuša na X-u, ali je nešto kasnije tu objavu obrisala.

Uprava kluba u kojem je trebalo da nastupi ubrzo se oglasila zvaničnim saopštenjem putem Instagrama, naglašavajući da kao organizatori događaja koji promovišu poštovanje, zajedništvo i ljudsko dostojanstvo, ne mogu tolerisati govor mržnje, uvrede i netrpeljivost – bez obzira dolazili oni sa bine, iz medija ili s društvenih mreža.

„Nastup Jelene Karleuše otkazan je upravo zbog njenog javnog ponašanja i izjava na platformi X (bivši Twitter), koje smatramo neprihvatljivim i duboko uvredljivim. Niti je uputila izvinjenje, niti je pokazala kajanje – a na to ne možemo i nećemo zažmuriti“, navodi se u objavi.
1752314286-189173b9-7038-43b5-a27e-f3ae5655e6bb-1.jpeg

Nakon toga Karleuša se ponovo oglasila:

„Pitanje za sve bošnjačke medije koji divljaju o meni neprekidno: Koja je razlika između mene, koja volim i branim moju zemlju i smatram da nije genocidna, i Dina Merlina koji voli svoju zemlju i smatra da je Srbija genocidna? Pa to što Dinu Merlinu pare te ‘genocidne’ Srbije nisu gadne pa bi da peva u Nišu ‘genocidnom’ narodu, dok mene za pare onih koji mrze Srbiju zabole ona stvar.“

Kasnije je objavila i ovo:

„Otkazuju koncerte srpskim pevačima po BiH ako neće da se*u po Srbiji i kažu da smo genocidni. Znači, bez da bilo koga uvrediš, ne smeš da voliš svoju zemlju Srbiju? Zar treba sad Merlinu Srbija da otkaže koncert jer podržava svoj narod? Nije problem.“

U ime pomirenja i boljeg sutra, osuđujem rat, nasilje, zločine i bezumlje. U tom bezumlju, u poslednjih 100 godina, moj srpski narod, stradao je najviše na Balkanu, u milionima. Takođe, pripadnici drugih naroda poput Bošnjaka, strašno su propatili, imali ogromne žrtve i pamte užasne zločine. Danas kad se obeležava zločin nad bošnjačkim muškim stanovništvom u Srebrenici, žalim i ne zaboravljam ih. Lično izuzetno volim Bošnjake i smatram da su u prokletom građanskom ratu devedesetih mnogo propatili i bili žrtveni jarac pogrešne politike. Najviše me boli što je stradala sirotinja na svim stranama. I zato moramo svi da izvučemo pouku i budemo ujedinjeni protiv rata“, takođe je napisala Karleuša.

https://nova.rs/zabava/showbiz/karleusi-otkazan-nastup-u-bosni/

Back