često se ova fraza upotrebljava
šta znači za vas napraviti nešto od života
kad ste odlučili i šta da napravite od svog života
ima li to veze sa poslom, obrazovanjem, porodicom ili mislite da
treba nešto stavrno veliko uraditi
da bi život bio "nešto"
Napraviti od života nešto, znači ne gubeći ni jednom iz vida sebe i ono šta si, dok stvaraš taj život koji želiš imati. Ako stvoriš sve to, a izgubiš sebe, ništa ti onda ne vredi. Ja idem tako, kroz život. Težim nekim stvarima, želim neke stvari, ali nikada na uštrb nekoga, ili nečega. Da idem protiv sebe ili da ekome nešto pokvarim, naudim, da bi meni eto pa bilo bolje i lepše, jer to sreća nije niti će mene to da usreći. Znači..moj život se svodi na to..čitav život učiti čitati, obrazovati se, i raditi na sebi. Najviše duhovno i umom. I paziti na fizičko zdravlje, koje je sada znam, samo odraz duhovne ravnoteže ili nemanje iste.
U glavi sam odmalena imala viziju kako i šta. Šta želim. Ali, sam bila mala, da znam za načine. Kada sam odrasla, onda se nešto poremetilo, pa više nisam imala te želje, iako sam znala načine. U nešto sam se silno razočarala i promenila sam prioritete, valjda mi zato to i nije više na listi prioriteta. Dragosti lične i dragocenosti umne, znate.
Što bi moja drugarica rekla, u teoriji sam besprekorna, u praksi sam nulaš. Znači, da ipak imam još što šta da učinim, da se poklopi moja teorija i nedovoljno uspeha u praksi.
To više nema veze ni sa čim, već sa onim od čega sma digla ruke. Šta će da preostane, nemam pojma, više ni ja sama. Ne silim više ništa, u životu. Znam šta bih, ali više nisam spremna na neke stvari i na neke "cene". Niti mogu da ih podnosim a i nemam više šta da dam. Što se toga tiče, tu je amin.
Ima veze s onim šta ja više ne mogu a znam da mogla sam. I to mi je ok.
Da bi život bio nešto, moraš ga sam takvim stvoriti, napraviti. Ali, uistinu. A, opet ostati svoj/a. Ja sada znam, šta god da bude ili ne, ja sam srećan čovek. Jer nisam "prodala" sebe, da bih imala takav nazovi život. Koji i nije život, zapravo. Nego samo privid istog.
A, onaj pravi, pravcati...kakav je po mojoj meri...to mi tek sleduje. Ja se tome nadam. Ali, se silno neću ni razočarati, ako i ne uspem. Ja ću se svim silama truditi da ga takvim učiniti. Takvim..ili nikakvim. To je moja mera. Sveta. Mene. Mojih želja. I snova. Pa, kako bude ili ne..dobro je.