Napravih Aplikaciju za vreme

MisliM_StvaRnO

Primećen član
Poruka
968
Cisto radi vezbe i prakse napravih jednu aplikaciju za Android telefone.
U pitanju je vremenska prognoza za koju hocete lokaciju.Aplikacija je besplatna,bez ijedne reklame (znaci 0).Jer kao sto rekoh,ista je napravljena zbog moje licne vezbe a ne radi zarade.
Probajte kako radi ako vas ne mrzi,interesuje me kako ce se ponasati na razlicitim modelima telefona.

Ako neko radi slicne stvari,pitajte,savetujte,kritikujte...

Inace.Aplikacija je hibridna (Vue.js + Framework7 + Cordova).
Sledeca stanica mi je React-Native.

Oblakomer - Vremenska Prognoza

preview1.png

U pitanju je vremenska prognoza za koju hocete lokaciju.Aplikacija je besplatna,bez ijedne reklame (znaci 0).Jer kao sto rekoh,ista je napravljena zbog moje licne vezbe a ne radi zarade.
Probajte kako radi ako vas ne mrzi,interesuje me kako ce se ponasati na razlicitim modelima telefona.

Pogledajte prilog 635569
Ima aplikacija za vreme,za zagadjenost vazduha,bio prognoza itd.ja to imam vec tri godine.

Pogledajte prilog 635569
Instalirao.Probam pa javim za neki dan.

Pogledajte prilog 635569
Kako podesiti lokaciju.Ima aplikacija,ali ne reaguje na pretragu.

Probao sam sa "Beograd",ali nece,a imam aplikaciju.Mozda treba malo vremena,kao na Win.8.1 da pronadje lokaciju.Obicno je slicno vreme Novi Sad i beograd,a ja sam u beogradskoj okolini,pa moze da varira stepen dva.Inace dobra aplikacija.Svaka cast.

Probao sam sa "Beograd",ali nece,a imam aplikaciju.Mozda treba malo vremena,kao na Win.8.1 da pronadje lokaciju.Obicno je slicno vreme Novi Sad i beograd,a ja sam u beogradskoj okolini,pa moze da varira stepen dva.Inace dobra aplikacija.Svaka cast.
Nakon potvrde lokacije trebalo bi da vrati iste sekunde rezultate osim ako net nije sporiji,ne verujem da je do toga.
Testirao sam do sad na 4-5 uredjaja i svugde prikaze rezultate pretrage lokacija.Sacekacu da vidim da li jos neko ima problema sa tim...Trenutno mi ne pada na pamet sta bi mogao biti problem osim mozda ako pretraga nije na cirilici,nisam testirao do sad kako API reaguje kad se pretrazuje na cirilici.

Nakon potvrde lokacije trebalo bi da vrati iste sekunde rezultate osim ako net nije sporiji,ne verujem da je do toga.
Testirao sam do sad na 4-5 uredjaja i svugde prikaze rezultate pretrage lokacija.Sacekacu da vidim da li jos neko ima problema sa tim...Trenutno mi ne pada na pamet sta bi mogao biti problem osim mozda ako pretraga nije na cirilici,nisam testirao do sad kako API reaguje kad se pretrazuje na cirilici.
Nije na cirilici.na latinici je pretraga.Znas o cemu se radi,u paketu nemam svoj net,vec koristim WiFi sa kompa i kada pokrenem tu aplikaciju,pokazuje mi normalno vreme u Novom Sadu,za vise dana,ali cim ukljucim tu aplikaciju WiFi poludi i samo trepce i verovatno zbog toga ne mogu da pokrenem promenu lokacije.T.j. otvorim ja n moke lokacije,ali ne moze da pokrene pretragu zbog treptanja WiFi-ja.Inace kad iskljucim tvoju aplikaciju Wi Fi mi radi normalno.Znaci skinuo sam lako aplikaciju i bez problema instalirao,ali da promenim lokaciju,ne mogu.

Poslednja izmena:
Lepo si je dizajnirao ali location API izgleda ne radi , kao i to da ne postoji uopšte dozvola za GPS, tako da i ne može to da radi.

Screenshot_20200113-223401.png

Zanimljiv dizajn, mogao bi ako si baš posvećen da ubaciš fotke gradova, onako izgledalo bi lepše i widget za vreme barem 4x2 😀
Ali pre svega toga GPS location je must have.
Većina se ne smara da postavlja default lokaciju.

Lepo si je dizajnirao ali location API izgleda ne radi , kao i to da ne postoji uopšte dozvola za GPS, tako da i ne može to da radi.

Pogledajte prilog 636329

Zanimljiv dizajn, mogao bi ako si baš posvećen da ubaciš fotke gradova, onako izgledalo bi lepše i widget za vreme barem 4x2 😀
Ali pre svega toga GPS location je must have.
Većina se ne smara da postavlja default lokaciju.

Za sad ne koristi GPS ali to je u planu da bude ubaceno uskoro,pre toga imam da resim bug sa "back dugmetom" da zatvara aplikaciju ako je na homescreen-u,trenutno to ne radi.
Takodje imam plan da ubacim jos koju ilustraciju za pocetnu stranicu za (zimu,prolece,leto,jesen,kisu,sneg...) onda su u planu animacije za ikonice vremena.Nije losa ideja za ilustracije ili slike gradova.
Sto se tice widget-a.Imao sam ideju kakve widgete bi stavio ali sam se smorio kada sam otkrio da widgeti ne mogu da se urade sa hibridnim aplikacijama,samo Native.

Za sad ne koristi GPS ali to je u planu da bude ubaceno uskoro,pre toga imam da resim bug sa "back dugmetom" da zatvara aplikaciju ako je na homescreen-u,trenutno to ne radi.
Takodje imam plan da ubacim jos koju ilustraciju za pocetnu stranicu za (zimu,prolece,leto,jesen,kisu,sneg...) onda su u planu animacije za ikonice vremena.Nije losa ideja za ilustracije ili slike gradova.
Sto se tice widget-a.Imao sam ideju kakve widgete bi stavio ali sam se smorio kada sam otkrio da widgeti ne mogu da se urade sa hibridnim aplikacijama,samo Native.
Zasto mi ova aplikacija ometa WiFi na telefonu nije mi jasno.Inace mi se bas svidja aplikacija.

Zasto mi ova aplikacija ometa WiFi na telefonu nije mi jasno.Inace mi se bas svidja aplikacija.
Nakon guglanja tog problema nisam nasao nista...Bas cudan bug.Trenutno mi jedino pada na pamet da neki antivirus, firewall... blokira konekciju.
Inace sama aplikacija nema nikakav kod vezan za wifi kao ni za gps (ironicno).
Prilikom otvaranja salje request za podatke o vremenu iste kad dobije i prikaze, to je to.Novi sad je stavljena kao default-na lokacija dok ne bude ubaceno da koristi gps, onda ce povuci kordinate od gps-a i automatski stavljati tu lokaciju za defoltnu, ukoliko korisnik ranije nije ukucao omiljenu lokaciju.
Inace, aplikacija prikazuje vreme za citav svet. Testirao sam sve vece gradove sveta.

Back