Naplaćivanje ginekologa na porođaju!

А како је то изводљиво???
Мислим, ако лекар ради у амбуланти, а ти почнеш да се порађаш - шта он ради са осталим пацијенткињама које чекају у чекаоници амбуланте??? Па му тако заређа неколико порођаја заредом.....а пацијенткиње не могу да стигну на ред за преглед тих неколико дана....а можда је баш хитно и неопходно да их њихов лекар прегледа?

Хоћу да кажем: како човек може да буде на свом радном месту, а да буде на располагању некоме у било које доба дана или ноћи?

Ne znam, pa valjda postoji način....da se dozvoli porođaj u onim ambulantama koje mogu da se za to osposobe, onda preglede može da preuzme drugi lekar u toj ambulanti npr.
I onda od početka vodiš trudnoću tamo gde možeš i da se porodiš.

Ne znam, pa valjda postoji način....da se dozvoli porođaj u onim ambulantama koje mogu da se za to osposobe, onda preglede može da preuzme drugi lekar u toj ambulanti npr.
I onda od početka vodiš trudnoću tamo gde možeš i da se porodiš.

А како кажеш да је то најнормалније ако то још не ферцера? :confused:

Уколико прегледе преузме ДРУГИ лекар - онда више ПРВИ лекар није лични лекар осталих пацијенткиња, онда ће ДРУГИ лекар одлазити да порађа своје пацијенткиње....и тако у бескрај.....?

Уф...порођај у амбуланти....:think: И после порођаја те носе кући, или шта? :confused:

А како кажеш да је то најнормалније ако то још не ферцера? :confused:

Уколико прегледе преузме ДРУГИ лекар - онда више ПРВИ лекар није лични лекар осталих пацијенткиња, онда ће ДРУГИ лекар одлазити да порађа своје пацијенткиње....и тако у бескрај.....?

Уф...порођај у амбуланти....:think: И после порођаја те носе кући, или шта? :confused:

A što se inatiš sa mnom? :lol:
Zar nije najnormalnije i zar nije potrebno naći način na koji će to da fercera?

Koliko znam, kad odeš kod ginekologa u dom zdravlja i predaš knjižicu, može da se desi da tvoj lekar tog dana ne radi. Šta ti kažu sestre? "Menja ga dr taj i taj, soba ta i ta". I jel' to strašno? Pogotovo ako je porodilja dve sobe pored? Koliko znam, nije neophodno da doktor sedi pored porodilje svih 2, 5 ili 10 sati...Hellen, sve to može da se organizuje da ima volje.

Kad kažem ambulanta, mislim dom zdravlja, privatna ordinacija ili štagod što je adekvatno opremljeno za porođaj, kao što sam već i rekla. To podrazumeva i da ima stacionar, pa ne moraju da te nose kući.

А инатим се само зато што не мислим као ти?

Ако има стационар - онда то није амбуланта.

''Шта би било кад би било'' - је лепо замишљати....али пола дискутаната је овде наступило шокирано у стилу:''Јадне труднице, не може да их породи лекар који је водио трудноћу'', као да се то иначе подразумева и овде и свуда!

Уколико имаш СВОГ гинеколога, онда се прегледи заказују... То је већ одавно тако у свим специјалистичким амбулантама, а од скоро чак и у амбулантама опште праксе....

А инатим се само зато што не мислим као ти?

Ако има стационар - онда то није амбуланта.

''Шта би било кад би било'' - је лепо замишљати....али пола дискутаната је овде наступило шокирано у стилу:''Јадне труднице, не може да их породи лекар који је водио трудноћу'', као да се то иначе подразумева и овде и свуда!

Уколико имаш СВОГ гинеколога, онда се прегледи заказују... То је већ одавно тако у свим специјалистичким амбулантама, а од скоро чак и у амбулантама опште праксе....

Ne, nego zato što ironišeš "nose te kući" "kako je to najnormalnije", mislim, bespotrebno je.
Jasno sam napisala "u onim ambulantama koje mogu da se za to osposobe", a da li će se to posle zvati ambulanta ili kupus (gde se inače deca nalaze :) ) mislim da je potpuno nebitno za diskusiju.

Ne sećam se više koji su diskutanti kako nastupali, ja sam opljunula ovu tzv. meru protiv korupcije kao ugrađivanje Fronta u postojeću korupciju. Po meni, prvi korak u borbi protiv korupcije je otkaz i krivična prijava, pre toga je sve ostalo zamajavanje.

Što se tiče ove priče koju smo pokrenuli, stvarno mislim da je idealno da ženu porađa lekar koji vodi trudnoću. Verujem da to može da se uredi, ako postoji volja, kao što i sve ostalo u ovoj zemlji može da se uredi.

Back