Napad na Ilidžu

dragon x

Legenda
Poruka
52.359
Mnogi ovo ne znaju:

Prije 33 godine, na današnji dan počeli su prvi ratni sukobi u BiH, napadnuto je od strane sarajevskih muslimana većinsko srpsko sarajevsko naselje Ilidža.
U šest sati ujutro iz nekoliko pravaca muslimani su napali Ilidžu.
To je sami početak rata i prvi ratni sukob, sve do tada su bile barikade kroz koje se prolazilo sa kontrolom ali se prolazlo.

Ali danas se dobro sjećam, i sjećaću se cijelog života, da je negdje krajem aprila počeo prvi napad muslimanskih zelenih beretki na Ilidžu. Sjećam se kao da je bilo jučer. Od 6 sati ujutro pa do oko 3 sata poslije podne, gorjelo je nebo, a zemlja se tresla od pucnjave i eksplozija granata koje su dolazile sa muslimanskih položaja. Istoremeno se sa svih sredstava javnog informisanja slušao samo vapaj muslimana kako Srbi sa Ilidže napadaju Sarajevo?! A samo nekoliko dana prije napada, Institut za rehabilitaciju na Ilidži je primio "bolesne muslimane" na "rehabilitaciju". Mnoge već tada sa štakama. Njihova "rehabilitacija" sastojala se u tome da iz centra Ilidže, sa prozora Instituta, snajperima pomognu Alijinom privatnom "generalu" Juki Prazini koji je, iz pravca centralnog Sarajeva, započeo i vršio napad na Ilidžu…

Pucanje ne prestaje. Zvižde meci, pucaju stakla od prozora… Sklonili smo se u podrum naše kuće a kroz mali otvor dopirala je tanka nit svjetlosti koja nas je obasjavala. Ispred kuće čujemo poznate glasove petoro ilidžanskih branilaca, djece naših komšija.

http://vukotic.atspace.com/muslimanka.htm

Jesam obilazio ilidzu i vrace i da li bese 4 tramvaj tu pored miljatske do okretnica trole....kao malecno detence....uzasno glupo mesto da se tu vodi rat, tu treba lepo ziveti, odlicno mesto za lep i sretan zivot...
Bilo je drugih mesta u Sarajevu gde je mogao da se vodi rat koliko volis , kad se prilazi vozom, pa sa druge strane Sarajeva...a nece glupi ljudi , uvek gde god imas glupe ljude, oni se uhvate za najlepse da ga prvo sruse, smeta im u njihovoj antiharmoniji dushe...nema veze sa Sarajevom, isti su svuda...

glupi ljudi se obnavljaju jer svako dete ima dobar potencijal da bude glupo....ali i pametno , malo manje...narocito ako je na balkanu...
I tako vidimo se u sledecem ratu , kojeg ce sigurno biti ...Balkan bez glupih i bez ratova, to ne mere...

Jesam obilazio ilidzu i vrace i da li bese 4 tramvaj tu pored miljatske do okretnica trole....kao malecno detence....uzasno glupo mesto da se tu vodi rat, tu treba lepo ziveti, odlicno mesto za lep i sretan zivot...
Bilo je drugih mesta u Sarajevu gde je mogao da se vodi rat koliko volis , kad se prilazi vozom, pa sa druge strane Sarajeva...a nece glupi ljudi , uvek gde god imas glupe ljude, oni se uhvate za najlepse da ga prvo sruse, smeta im u njihovoj antiharmoniji dushe...nema veze sa Sarajevom, isti su svuda...

glupi ljudi se obnavljaju jer svako dete ima dobar potencijal da bude glupo....ali i pametno , malo manje...narocito ako je na balkanu...
I tako vidimo se u sledecem ratu , kojeg ce sigurno biti ...Balkan bez glupih i bez ratova, to ne mere...
Nažalost tačno sve.

molim moderaciju da ovo prebaci u pdf istorija ili sta vec

nepotrebno zatrpavanje pdf politika sa temama gde cemo slusati onanisanje bosnjadije kako su eto srbi sami sebe napali sami sebe ubijali i naravno pocinili djemosajd na nevinim bosnjom koji je preko juke prazine ismeta bajramovica i ostalih krimosa u stvari srbima delio med i mlijeko...

@Straks92

Zanimljivo. "Napad" na Ilidžu 22.4. 1992 granatama oduzetim od JNA iz kasarne Maršal Tito koja je u ruke branitelja Sarajeva pala 5.6.1992. Ali budući je sve napisano laž nema svrhe hvatati se za neke datume, jel tako?
Granate imaš na snimku, imaš svjedočenja muslimanskih vojnika a oružje je izvlačeno prije početka sukoba. Ništa od ovog nije laž, ti si taj koji laže.

Netačno, ali skroz netačno.
Ne bih se ja na tvom mestu petljao , posto rupe u zgradama i poginuli u stanovima bas na tom podrucju i bas u tim vremenima jesu Toshine price...ali su i dalje rupe i dalje poginuli....

Retko sam video u ratovima, posto ih je bilo vise, da su pametni potezi dominirali ili da ih je bilo toliko da kazes pola pola...
Uvek budale dodju do najubitacnijih sredstava...uvek..
Tako im mozak razmislja...zelja za moc....

Granate imaš na snimku, imaš svjedočenja muslimanskih vojnika a oružje je izvlačeno prije početka sukoba. Ništa od ovog nije laž, ti si taj koji laže.
otvorio si temu u pdf politika

znao si da ce navrnuti tipicni islamisti s foruma

izgleda ne mozes bez njih... hranis se stim il sta vec...

ono sto ja mogu zakljuciti je da smo ih malo tukli kako su zasluzili.

da sam znao kak oce se ponasati i 30 god posle rata tuko bi ih duplo.

Nego da ja vas pitam, evo sad , jel neko od vas misli da bi iko zeleo da se sazna prava istina?

Ja mislim da ne bi...
Gde god sam dolazio , i kad ukljucim moju forenziku i analizu , tu uspadaju razne stvari , niko ne zeli da se to sazna niti da se cuje ista od toga..

Tako da svi bi da laju ali da gubica bude zacepljena...
Nego samo ono sto im odgovara..
Cak i kad su zrtve i kad nisu zrtve..

otvorio si temu u pdf politika

znao si da ce navrnuti tipicni islamisti s foruma

izgleda ne mozes bez njih... hranis se stim il sta vec...

ono sto ja mogu zakljuciti je da smo ih malo tukli kako su zasluzili.

da sam znao kak oce se ponasati i 30 god posle rata tuko bi ih duplo.
Jeste, bas je ona dobila po guzici, pa ovako prica...da je dobila ne bi pricala...
Nego uvek deca i zene laju , lopovi pricaju ribolovacke price, a oni koji su naebali cute....

Back