Napad na dubrovnik

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

pivosok

Buduća legenda
Poruka
26.396
Moze neko da mi objasni kako su hrvati uspeli da odbrane ovaj grad . Bio sam tamo i video JNA polozaje koji su bili na brdu , da bacis kamen sa brda padne u grad .Cini bi se da bi vojska kneza lazara mogla zauzeti taj grad sa katapultima , a ne modernizovana jna :lol:

Poslednja izmena:
bili su tako srbi i poviše sarajeva pa.... ja mislim da nisu htjeli, lipše im je bilo u šumi u prirodi. nego nisu li to kod dubrovnika moga bili crnogorci?

Moze neko da mi objasni kako su hrvati uspeli da odbrane ovaj grad . Bio sam tamo i video srpske polozaje koji su bili na brdu , da bacis kamen sa brda padne u grad .Cini bi se da bi vojska kneza lazara mogla zauzeti taj grad sa katapultima , a ne modernizovana jna :lol:

Moze neko da mi objasni kako su hrvati uspeli da odbrane ovaj grad . Bio sam tamo i video JNA polozaje koji su bili na brdu , da bacis kamen sa brda padne u grad .Cini bi se da bi vojska kneza lazara mogla zauzeti taj grad sa katapultima , a ne modernizovana jna :lol:

Па зато што то и није био напад на Дубровник већ обрачун са терористима.

Ovde možete da vidite i čujete izjave stranaca koji su bili u Dubrovniku za vreme iznuđenog i isprovociranog napada Hrvatskih snaga na Dubrovnik( a bili su i posle toga.Jedan od njih je i Piter Mas,novinar "Vašington Posta".),jer su prvi napiali JNA,i tako,kažem, izazvali,isprovocirali kontranapad od strane JNA.Hrvatske snage su gađale projektilima JNA iz hotela,gde su na nižim spratovima smeštali svoje izbeglice,a i iz bonica, i tako su svesno rizikovali živote svojih sopstvenih civila,a sve radi bljutave lažne propagande "da su Srbi napali Dubrovnik ničim izazvani..!"..."da su samo Srbi i Srbi krivi za sve..."

Dobar marketing je cudo.

Elem, da su srbi bili pametni (jos uvek nisu), stipali bi decu, da placu pred kamerama, spavali na livadi i to snimali. Ali ne. Mi smo junaci i istina uvek pobedi, nema potrebe da se kuka, sve cemo da sredimo, samo nam dajte... E pa ti koji daju ne vole srbe i daju onima koji se bolje izreklamiraju da im davanje treba.

Isto tako imamo: da narod ne moze da pogresi... I td. Tragicno.

Dobar marketing je cudo.

Elem, da su srbi bili pametni (jos uvek nisu), stipali bi decu, da placu pred kamerama, spavali na livadi i to snimali. Ali ne. Mi smo junaci i istina uvek pobedi, nema potrebe da se kuka, sve cemo da sredimo, samo nam dajte... E pa ti koji daju ne vole srbe i daju onima koji se bolje izreklamiraju da im davanje treba.

Isto tako imamo: da narod ne moze da pogresi... I td. Tragicno.

To sve nema veze jer ni mi ni hrvati ili bilo ko sa balkana ne odluchujemo shta ide u svetski etar.
Imash gomilu dece i golorukih ljudi i sada na severu kosova koji su barikadama branili pravo da ih zmija ne protera ili likvidira pa nikoga u svetu to ne zanima.
Van severa kosova ljudi zive pod bodljikavom zicom od 99. pa i za to svetsku javnost zabole qurac
Josh su oni glavni problem zapadnoj okupacionoj vojsci lol a ne narko bosovii koji de fakto gospodare kosovom

Ok ispravljena , muljtietnicka vojska JNA kak nije uspela zauzeti dubrovnik

nije multietnicka vec crnogorska uglavnom sastavljena od niksicana,koji su bili totalni tontusi,mozak im je jos najkasnije u prvoj polovini 19 veka....imali su par sukoba oko grada,na srdju i tako to,i nisu mogli da ih razbiju,hrvate mislim,uglavnom su bili koncentrisani na pljacku i pice

Нису ни хтели да уђу.

Али знам да се Небојша Јеврић купао го у базену Терезе Кесовије и да је ова по ослобођењу наредила да се тај базен затрпа.

To sve nema veze jer ni mi ni hrvati ili bilo ko sa balkana ne odluchujemo shta ide u svetski etar.
Imash gomilu dece i golorukih ljudi i sada na severu kosova koji su barikadama branili pravo da ih zmija ne protera ili likvidira pa nikoga u svetu to ne zanima.
Van severa kosova ljudi zive pod bodljikavom zicom od 99. pa i za to svetsku javnost zabole qurac
Josh su oni glavni problem zapadnoj okupacionoj vojsci lol a ne narko bosovii koji de fakto gospodare kosovom

Vidi, kao sto je neko debelo placen da vodi ovu zemlju, tako je debelo placen i da zainteresuje svet.

Zar ti nije cudno da uvek mi izvucemo deblji kraj? Ja koliko vidim ne ucimo na svojim greskama. Pametni se trude da ih i ne naprave...

Vidi, kao sto je neko debelo placen da vodi ovu zemlju, tako je debelo placen i da zainteresuje svet.

Zar ti nije cudno da uvek mi izvucemo deblji kraj? Ja koliko vidim ne ucimo na svojim greskama. Pametni se trude da ih i ne naprave...

To je zvaka i lepo zvuchi al nije istinita i tako jednostavna.
Daj 50 miliona il koliko lobi grupi i sve ce biti kul.
Btw. slabo se spominje jer ne ide u prilog tvojoj teoriji al Sloba je josh pochetkom 90-tih imao najbolju lobi kompaniju sa zapada, platio al dzaba.
Interesi velikih se nisu poklapali sa njegovim lobiranjem.
Lobi moze da ti pomogne ako je interes i globalni trend u skladu sa njima inache dzaba.
Isto vazi i za nas i za sve ostale.
Dzaba shiptarsko potplacivanje ili bilo chije da je interes amerike da shiptari nestanu sa balkana bilo bi bachene pare.
Ovako je to samo bonus.

Btw. slabo se spominje jer ne ide u prilog tvojoj teoriji al Sloba je josh pochetkom 90-tih imao najbolju lobi kompaniju sa zapada, platio al dzaba.
Lobi moze da ti pomogne ako je interes i globalni trend u skladu sa njima inache dzaba.
Dzaba shiptarsko potplacivanje ili bilo chije da je interes amerike da shiptari nestanu sa balkana bilo bi bachene pare.
Ovako je to samo bonus.

Све је речено! Репутација! :ok:

Ovako je to samo bonus.

Onda je najbolje nista da se ne radi. Samo onda ne treba ni da pisemo po ovakvim temama.

bili su tako srbi i poviše sarajeva pa.... ja mislim da nisu htjeli, lipše im je bilo u šumi u prirodi. nego nisu li to kod dubrovnika moga bili crnogorci?

Ma Dubrovnik se mogao uzeti u svakom momentu,ali tadasnja jugoslovenka politicka kao i vojna vlast uopste nisu imali viziju sta raditi i bilo je ono kreni,pa stani i sve tako u krug!

Interesantno je da se pri kraju gradjanskog rata u BiH spremao napad na Dubrovnik u vrijeme hrvatske agresije na SAO Krajinu i moj vod je bio na putu za Trebinje kad su nas vratili na sarajevsko ratiste.U Dubrovniku je tada bilo jako malo hrvatskih snaga to su javljali nasi izvidjaci koji su ulazili duboko iza hrvatskih linija,tako da bi tada grad pao sigurno.Ali,....

Sarajevo je druga prica i VRS je drzala uglavnom srpska naselja u gradu bez pretenzija o zauzimanju grada!Prica o VRS u sumi i brdima oko grada je samo prica apsolutnih neznalica po tom pitanju i tom ratistu!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back