Namrgođenost ljudi u okolini

Maeeeestro

Aktivan član
Poruka
1.509
Jeste li primijetili da su ljudi općenito sve namrgođeniji?

Jel vam se dogodilo da trebate nešto u dućanu, i da prodavači kao da jedva čekaju reći - nemamo to?

Ako ste nekad {ili joś radite} radili u telefonskim centrima, śto mislite o nevjerojatno jakoj ljutnji onih koji neśto ne źele, ne trebaju, ne zanima ih i slično?

Je li ta namrgođenost i ljutnja nekakva linija otpora ili čak i komfor zona?

Mene kada neko nazove na privatni telefon i nudi gluposti noge bi mu polomio. Kada mi je otac preminuo, na dan sahrane su me zvali iz tcoma i insistirali da sa njime razgovaraju. Uopšte ih nije zanimalo što je čovek umro. Većih monstruma u životu nisam vido od tih gowana koja nešto nude ili traže.

A ovo je u uvodnom postu uvijeno pitanje kol centra.

Jeste li primijetili da su ljudi općenito sve namrgođeniji?

Jel vam se dogodilo da trebate nešto u dućanu, i da prodavači kao da jedva čekaju reći - nemamo to?

Ako ste nekad {ili joś radite} radili u telefonskim centrima, śto mislite o nevjerojatno jakoj ljutnji onih koji neśto ne źele, ne trebaju, ne zanima ih i slično?

Ta namrgodjenost je reakcija na lep zivot u tim krajevima.

Mene kada neko nazove na privatni telefon i nudi gluposti noge bi mu polomio. Kada mi je otac preminuo, na dan sahrane su me zvali iz tcoma i insistirali da sa njime razgovaraju. Uopšte ih nije zanimalo što je čovek umro. Većih monstruma u životu nisam vido od tih gowana koja nešto nude ili traže.

A ovo je u uvodnom postu uvijeno pitanje kol centra.
Postoji opcija nejavljanja.

Razgovori mogu trajati i manje od 30 sekundi.....

Postoji puno načina

A zbog čega bi tu namrgođenost oni širili drugdje?
Потребно је времена да се одмргодиш, а ако га немаш, онда намргођеност носиш са собом где год да идеш.

Ili, vezano za trgovine, zašto neki od takvih svjesno biraju takve poslove?
Можда не могу да нађу ништа боље?

A zbog čega bi tu namrgođenost oni širili drugdje?

Ili, vezano za trgovine, zašto neki od takvih svjesno biraju takve poslove?
Zato sto ako uopste imaju posao svakodnevno trpe da ih shef yebe na tom poslu, zato sto na topm poslu dobijaju platu koja im nije dovoljna za pristojan zivot, zato sto trpe svakodnevnu agresiju okolo sebe, zato stop su okruzeni ljudima koji mrze svakog ko je drugaciji od njih, zato sto imaju presiju po ceo dan, od psola, preko saobracaja, banke, pijace, zato sto svaki dan trpe mantre zvaloustog preCednika, zato sto je svuda okolo njih pljacka i prevara, zato sto je Piksi i dalje selektor.... dovoljno razloga da su namrgodjeni?

Zasto ljudi biraju posao u trgovini? Pa zato sto moraju da plate krov nad glavom, struju za kompIJuter, interMet da bi kuckali na Krstarici, cak se i klopa placa... a nisu svi diplomirani inzenjeri ili lekari, neki ljudi su teskom mukom dobacili samo do srednje skole i sta im preostaje? Daj sta das, jer treba ziveti. Svaki posao je castan i za respekt ako je u skladu sa zakonom i normama, uzgred. Posao prodavca u trgovini je jedan od esencijalnih poslova, bez njega ne bi funkcionisala glavna ljudska delatnost - trgovina.

Postoji opcija nejavljanja.

Ne znam brojeve telefona zaposlenih u call centru i javim se. Ukoliko me ne zanima neki proizvod ( u većini slučajeva me ne zanima ) na fin način kažem da me to ne zanima i kažem, doviđenja, prijatno kako bih sprečila dalji razgovor, tj ubeđivanje da ipak kupim proizvod ili da oni održe prezentaciju u mom stanu.

Ta namrgođenost nije komfor zona. Sve je više namrgođenih ljudi, ali oni koji rade sa ljudima ( zaposleni na šalteru, npr ) treba da se potrude da budu ljubazni.

Zašto su ljudi namrgođeni? Sve teže i teže žive i imaju probleme egzistencijalne prirode.

Zato sto ako uopste imaju posao svakodnevno trpe da ih shef yebe na tom poslu, zato sto na topm poslu dobijaju platu koja im nije dovoljna za pristojan zivot, zato sto trpe svakodnevnu agresiju okolo sebe, zato stop su okruzeni ljudima koji mrze svakog ko je drugaciji od njih, zato sto imaju presiju po ceo dan, od psola, preko saobracaja, banke, pijace, zato sto svaki dan trpe mantre zvaloustog preCednika, zato sto je svuda okolo njih pljacka i prevara, zato sto je Piksi i dalje selektor.... dovoljno razloga da su namrgodjeni?

Zasto ljudi biraju posao u trgovini? Pa zato sto moraju da plate krov nad glavom, struju za kompIJuter, interMet da bi kuckali na Krstarici, cak se i klopa placa... a nisu svi diplomirani inzenjeri ili lekari, neki ljudi su teskom mukom dobacili samo do srednje skole i sta im preostaje? Daj sta das, jer treba ziveti. Svaki posao je castan i za respekt ako je u skladu sa zakonom i normama, uzgred. Posao prodavca u trgovini je jedan od esencijalnih poslova, bez njega ne bi funkcionisala glavna ljudska delatnost - trgovina.
Ali opet, zašto bi mirni ljudi ispaštali zbog grešaka nemirnih, tj. ako su neki prije nego što sam ja ušao u trgovinu bili loši prema djelatnicama ili djelatnicima, odakle nekima koji rade taj posao pravo da se na npr na meni iskale?

Ne znam brojeve telefona zaposlenih u call centru i javim se. Ukoliko me ne zanima neki proizvod ( u većini slučajeva me ne zanima ) na fin način kažem da me to ne zanima i kažem, doviđenja, prijatno kako bih sprečila dalji razgovor, tj ubeđivanje da ipak kupim proizvod ili da oni održe prezentaciju u mom stanu.

Ta namrgođenost nije komfor zona. Sve je više namrgođenih ljudi, ali oni koji rade sa ljudima ( zaposleni na šalteru, npr ) treba da se potrude da budu ljubazni.

Zašto su ljudi namrgođeni? Sve teže i teže žive i imaju probleme egzistencijalne prirode.
Sve teže žive, a kafići vrlo popunjeni?

A dosta njih koji su npr sad u minusima su u nekim dijelovima života sami sebi precijenili i umjereno se razbahatili uz polugrofofski život.

Kad me zovu iz call centra i nude nešto mada me ne zanima otrpim i sačekam da ta osoba završi, onda kažem da me ne zanima i ćao. Znam neke koji odmah zagalame i pošalju ih u onu stvar.
Ti ljudi u call centru zaradjuju za zivot na taj nacin, to tako treba posmstrati, nisu oni neprijatelji zaduzeni da vas ugnjetavaju. Ljubazno ga odbijes sa recima da nemas vremena, to je tako malo truda.

Tuzis ih gazdi i insistiras da ih skloni sa radnog mesta/otpusti ako si vec tako duboko povredjen. Mozes da izvadis sacmaricu i sravnis sa zemljom nekog neljubaznog prodavca, sledeci put se nece tako ponasati.
Koji nepotrebni cinizam i sarkazam.

Ja bih ih tužio samo ako bi neki od njih meni direktno prijetili ili činili nešto loše prema meni.

Ako su samo lagano ljuti, nema razloga za tužbe, samo vrlo vjerojatno sljedeći put ne idem tamo

Kakve sačmarice ? Čemu takve riječi?

Koji nepotrebni cinizam i sarkazam.

Ja bih ih tužio samo ako bi neki od njih meni direktno prijetili ili činili nešto loše prema meni.

Ako su samo lagano ljuti, nema razloga za tužbe, samo vrlo vjerojatno sljedeći put ne idem tamo

Kakve sačmarice ? Čemu takve riječi?

Izvini, ali ti si napisao ovo:
Ali opet, zašto bi mirni ljudi ispaštali zbog grešaka nemirnih, tj. ako su neki prije nego što sam ja ušao u trgovinu bili loši prema djelatnicama ili djelatnicima, odakle nekima koji rade taj posao pravo da se na npr na meni iskale?
Rekoh, ako kazes da se neko na tebi prazni, izbacuje svoje frustracije zasto onda to trpis? Pa cak pises i na forumu o tome. Probas da ispravis ponasanje toga trgovca tako sto ces se obratiti na adresu gde je to moguce, kod njegovog gazde.

Uostalom, vec smo duboko zagazili u XXI vek, google maps imaju sjajne mogucnosti da se cuje vase misljenje o prodavnici ili restoranu gde ste doziveli takav izliv losih vibracija od uposlenih. Date negativan review na lokal, napisete konkretno sta vas smeta pa im oborite ocenu na google maps i naterate gazdu da se pozabavi tim problemom. Danas 90% ljudi na osnovu tih ocena bira lokal.

Poslednja izmena:

Bukvalno je veci procenat ladovina i ljude koje zabole da se nerviraju medju tim prodavcima, jer oni imaju manju odgovornost, i zabole ih.

Zbog posla su vise namrgodjeniji oni koji imaju vecu odgovornost na poslu, a to bi po logici stvari trebalo da su lekari i inzinjeri.

Ja mislim da ti nisi svestan koliko obicne radnike zabole, i biraju to bas zbog manje odgovornosti i ladovine.

Sve je uzrok medija i kulture koja vlada svetom, ta moderna kultura i doba internta i drustvenih mreza je iskrivila realnost ljudi i usadila im velike standarde koji nisu svima dostupni i ostvarivi jer svako ima svoj karakter i mogucnosti iz odredjenog polozaja i svoj put i okolnosti...

Vrsi se veliki pritisak i ocekivanja na civeka od strane drustva koje ima izcasenu sliku i ta nemogucnost da se to nakaradno drustvo koje net plasira i mediji dostigne u nekom nivou baca ljude u bes i depeesiju ili pocne da glumi kako mu je lepo i zivi u iluziji a na drugom kraju mu sve gori ili je depresivan ili namrsten i besan hladan...

Mediji i drustvo danas prosecne i obicne ljude ne smatrju dostojnim da zive normalno i pravo na ljubav i normalne stvari ako si proseka ili pa malo ispod toga ne, nemas pravo na srecu i ljubav i postovanje nikako...Samo oni koji su na vrhu i oni koji glume danas imaju pravo i odobrenje drustva za te normalne stvari.Oni koji glume zive u lazi i nude laz a njih je previse, obi i guraju taj sistem pa su i namrgodjeni jer znaju mozda podsvesno da zive laz...

Oni prosecni su besni svakakako na sve i na glumce itd...Svako danas ima u glavi neka nerealna socijalna ocekivanja i to je problem...
Svaka cast izuzecima a oni su malo tj manjina...

Ljudi su usamljeni i umorni od te glume i brzog zivota... Trka za novac, status i popularnost sve to ubija i skida osmeh sa lica i ljubaznost...
To sto je sve bilo normalno i spontano od 60ih do 90ih ta jednostavnost neka gde je bila prihvacena i srednja klasa pa i ona niza od strane drustva i kulture je nestala a i jos vise ce kad krenu generacije dvehiljadite i mladje sve dok nesto ne explodira i udari samar svetu da vrati malo zdraviji pogled na svet...

Back