Накит

Bas konstruktivan dogovor. I jednakost na djelu. :)
A za kamencic, imam i ja jedan...nasla sam ga na plazi takvog sa rupicom, i odmah uzela kozicu i"objesila" oko vrata, bas mi je drag...a mozda stvarno ima neke simbolike u tom dobrovoljnom nosenju kamena oko vrata :think: ... :lol:

Vec sam ga kacila, ne vidi se bas najbolje na ovoj fotki, tj. djeluje obican skroz, inace je boja slonove kosti sa primjesama roze i boje breskve. I lagan, da. :lol:
Sviđa mi se ukus bubamarac:)

Obožavam sve sa mesečevim kamenom...
TNblue-moonstone-oval-small-65697a.jpg

il_430xN.33363189.jpg

To je nešto što bih i sam nosio.
R86SF_Moonstone.jpg

Inače ne nosim mnogo nakit skoro uopšte.

Сад нешто размишљам о накиту и схватих да је то једна од најчешћи замерки које налазим другим људима. Неукус и претераност кад је накит у питању.
Но, опет, ја сам специфичан, носим само сат, и вероватно ћу носити бурму :), тако да не знам колико сам меродаван по питању процене о претераности...

Занима ме шта је за ВАС неукусно и претерано кад је накит у питању.
Шта ВАС посебно нервира у тим ситуацијама?

Na muskarcu, sem burme, ne volim da vidim nakit, sat tu ne racunam.
Ja licno volim srebro i nosim prstenje, a nosim i mindjuse koje su cesto od nekog kamena, zica i kojecega. Imam oko vrata kamen, kao neku vrstu amajlije, i neki put stavim neku diskretnu narukvicu. Naravno sve to lepo spakovano.
I jedino sto zaista uvek na ruci imam to je prsten i to onaj sitniji.
Zlato ne volim!

brojanice oko ručnog zgloba, kao i oko vrata
nervira me nošenje materijala koji treba da predstavlja nešto šta nije... kako kod nakita, tako i u odijevanju. skaj koji nazovu kožom, bižuterija koja glumi srebro, bijelo zlato koje glumi srebro, srebro koje glumi bijelo zlato, cirkončići koji su pravi mali dijamanti i plastika... nije problem u nošenju svega toga, nervira me samo glumljenje onoga šta nije
zato mi nikada neće biti jasno zašto neko može ponijeti kopiju recimo luj vitona jer je ista prava... to isto kada je nakit u pitanju

Da, bilo koje "napadno" isticanje vjerskih simbola, i kad isti sluze kao ukras, tj. ispunjavanju forme...Protiv dobre imitacije koze nemam nista protiv...npr. eko-koza, u kombinaciji sa pravom kozom i platnom...
Volim i poludragokamenje, nema veze sto je "polu".... ;) Nije mi svaka imitacija promasaj...sve zavisi.
A dosta toga je neka "imitacija" od animal printa na nekom platno preko arome jagode u vocnom jogurtu, do nekih ekstrakta u parfemima...

A kad pomenu imitacije...moja drugarica voli firmirane stvari, i ima orginale kojecega, izmedju ostalog i pomenute tasne...i jedan dan nosi je na fax i sve pazi gdje ce je spustiti, da se slucajno ne ogrebe...rekoh, najbolje kupi "dupljak" pa je nosaj na fax i tome sl., a orginal samo na fensi mjesta, i mirna Bosna/Backa, sta vec... ozbiljno se zamislila... :lol:
Inace nisam fan tih "golih kopija" sa sve brendom u gro planu, a nerijetko i nepravilno napisanog... :lol:

Sviđa mi se ukus bubamarac:)

Bubamarac zahvaljuje. :)

Za nakit ( kao i za vecinu drugih stvari ) postoje odredjena pravila nosenje sa kojima bismo se trebali upoznati pre no sto krenemo u avanturu zvanu kicenje( osim, ako ne zelimo da licimo na novogodisnju jelku ). Sto se nosenja nakita tice, pozeljno je da nikada ne nosimo istovremeno vise komada nakita, bilo na vratu, na ruci ili na prstu.Mada, iskrena da budem mislim da je sve to stvar individue i osobine zvane "znati nositi nakit ", jer nekim zenama fantasticno stoji kada na sebe stave kilo' nakita, naravno lepo uklopljenog, a nekima cak ni biserne mindjuse ne chuche :(
Mene licno uzasno nervira kada u salonu lepote ili jos gore na plazi vidim zenu nakicenu kao da je krenula u nocni provod. Mislim da je to vrhunac neukusa ! :evil:

Ne ježim se ja imitacija Egreta, ni kože ni krzna... samo me nervira poturanje toga kao nečeg drugog... gdje ti pri kupovini ne znaš šta kupuješ, ako želiš kožne cipele nailaziš na gomilu nečega šta će ti potrajati koliko i koža ako ga budeš pametno održavala, ili je na oko isto koža, a ti ni po cijeni ne možeš da ocijeniš koji je vrag
Sjećaš li se onih reklama sa top šopa, ne znam prodaje li se više to... bile su one gumene garniture... iste koža... pa su ih ljudi kupovali jer će zavarati ili sebe ili nekoga da imaju kožnu

To je ono šta sam navela da me nervira... kupovina nakita na kilogram, da bi izgledao blistavo, bogato i šik... a izgledaš jeftino i jadno... a pri tome meni bižutterija ne smeta, niti je smatram jeftinom, ali kada se nakiti neko njome da izgleda bogato, bude baš upečatljivo suprotno

Čak mi i masivno zlato na ženama djeluje ukusnije... to su posledni trzaji pokazivanja bogatstva i imetka...

Ja volim prstenčiće sa poludragim kamenjem, jako mi se dopalo šta je jedna forumašica radila sa srebrnom glinom, medaljončići su mi divni.
A baš ga slabo nosim, naročito oko vrata... ogrlice ne znam da uklopim i ne znam da ih nosim, smetaju mi i djeluju mi napadno... narukvice mi takođe smetaju... jedino šta uvijek nosim su minđuše... ljeti nosim i bakar, drvene detaljčiće na minđušicama, a za svaki dan su tu tri male srebrne

Ne ježim se ja imitacija Egreta, ni kože ni krzna... samo me nervira poturanje toga kao nečeg drugog... gdje ti pri kupovini ne znaš šta kupuješ, ako želiš kožne cipele nailaziš na gomilu nečega šta će ti potrajati koliko i koža ako ga budeš pametno održavala, ili je na oko isto koža, a ti ni po cijeni ne možeš da ocijeniš koji je vrag
Sjećaš li se onih reklama sa top šopa, ne znam prodaje li se više to... bile su one gumene garniture... iste koža... pa su ih ljudi kupovali jer će zavarati ili sebe ili nekoga da imaju kožnu

To je ono šta sam navela da me nervira... kupovina nakita na kilogram, da bi izgledao blistavo, bogato i šik... a izgledaš jeftino i jadno... a pri tome meni bižutterija ne smeta, niti je smatram jeftinom, ali kada se nakiti neko njome da izgleda bogato, bude baš upečatljivo suprotno

Čak mi i masivno zlato na ženama djeluje ukusnije... to su posledni trzaji pokazivanja bogatstva i imetka...

Ja volim prstenčiće sa poludragim kamenjem, jako mi se dopalo šta je jedna forumašica radila sa srebrnom glinom, medaljončići su mi divni.
A baš ga slabo nosim, naročito oko vrata... ogrlice ne znam da uklopim i ne znam da ih nosim, smetaju mi i djeluju mi napadno... narukvice mi takođe smetaju... jedino šta uvijek nosim su minđuše... ljeti nosim i bakar, drvene detaljčiće na minđušicama, a za svaki dan su tu tri male srebrne

Aha. :) Ja sam otisla na drugi kontekst...
U pravu si.
To sa kupovinom "prave koze" jednim djelom zapada i u prevaru...Masa stvari danas i nema adekvatnu deklaraciju, a ako i ima cesto samo tako "pise"...100% pamuk, a ono "skrpii" neki sinteticki materijal...bolje vjerovati sopstvenom osjecaju pod rukom i kako se dati materijal ponasa na vlastitoj kozi, da li joj dozvoljava da "dise", a ne etiketi...
A imitacije koznog namjestaja i sl. da se nekog impreisionira, samo govori o ukusu, pa i karakteru vlasnika istog...
Kao i taj nakit na kg...prikrivanje nekog kompleksa, najcesce.
U svakom slucaju se izborom nakita/gardarobe/i tome sl. salje neka poruka...kao vid neverbalne komunikacije medju ljudima.
...najgore su ubjedljivo imitacije ljudi...E, ti se malo teze "provale" od prave i laznjak koze... ;)

Сад нешто размишљам о накиту и схватих да је то једна од најчешћи замерки које налазим другим људима. Неукус и претераност кад је накит у питању.
Но, опет, ја сам специфичан, носим само сат, и вероватно ћу носити бурму :), тако да не знам колико сам меродаван по питању процене о претераности...

Занима ме шта је за ВАС неукусно и претерано кад је накит у питању.
Шта ВАС посебно нервира у тим ситуацијама?

uvek imam moje omiljene zlatne mindjusice i ponekad stavim ogrlicu ..sve dalje mi je previse..
a ne nervira me tudji ukus ili neukus ,vise mi je smesna kolicina metala na nekome:lol:

A imitacije koznog namjestaja i sl. da se nekog impreisionira, samo govori o ukusu, pa i karakteru vlasnika istog...
Kao i taj nakit na kg...prikrivanje nekog kompleksa, najcesce.
U svakom slucaju se izborom nakita/gardarobe/i tome sl. salje neka poruka...kao vid neverbalne komunikacije medju ljudima.
...najgore su ubjedljivo imitacije ljudi...E, ti se malo teze "provale" od prave i laznjak koze... ;)
:ok: :worth:

Ne stavljam mnogo nakita, često nosim samo venčani i verenički prsten. Ponekad stavim minđuše.
Ne volim žuto zlato, a mrzim onu crnu gumu (kaučuk, ili kako se već zove)

Goxy, baš je lep taj mesečev kamen.

Ne bi mi mrsko, pa sam fotkala ono shto najcheshce nosim (naravno, ne sve zajedno :lol: )
svashtaapril002.jpg

Kao shto se vidi, sve je srebro, osim lanca na ljubichastom privjesku :D
On je neki sa strane, nisam mogla naci jos jedan srebrni. :D
Jedino srce nije srebro, pola je bijelo, pola zuto zlato, a tackica u sredini je dijamant. :)

Najcheshce ipak nosim privjesak sa zadom, jer se osjecam nekako nasigurnije kad ga imam, kao amajlija mi je. :)

I da, prsten ispade nekakav zut...Svjetlo glupo :P

Ne stavljam mnogo nakita, često nosim samo venčani i verenički prsten. Ponekad stavim minđuše.
Ne volim žuto zlato, a mrzim onu crnu gumu (kaučuk, ili kako se već zove)

Goxy, baš je lep taj mesečev kamen.
Jeste.Lepo mi je to mutno,hladno svetlo...Kao sedef...:)A i deluje više nego magično,to zna svako ko ga je držao u ruci...

Back