Накит

Dijenek

Elita
Poruka
22.033
Сад нешто размишљам о накиту и схватих да је то једна од најчешћи замерки које налазим другим људима. Неукус и претераност кад је накит у питању.
Но, опет, ја сам специфичан, носим само сат, и вероватно ћу носити бурму :), тако да не знам колико сам меродаван по питању процене о претераности...

Занима ме шта је за ВАС неукусно и претерано кад је накит у питању.
Шта ВАС посебно нервира у тим ситуацијама?

Сад нешто размишљам о накиту и схватих да је то једна од најчешћи замерки које налазим другим људима. Неукус и претераност кад је накит у питању.
Но, опет, ја сам специфичан, носим само сат, и вероватно ћу носити бурму :), тако да не знам колико сам меродаван по питању процене о претераности...

sta znam... meni su one djindjuve oko vrata, struka i ostalih ekstremiteta
neprakticne, estetski neprihvatljive...sve u svemu viska su mi...
biseri su mi bljak da bljak uglavnom...one niske oko vrata i to...
mada imam nausnice gdje su iskombinirani sa srebrom i nekim ljubistacim kamenom koje su mi ok...
al opet...ja sam malcice...felericna;
osim nausnica, sata i lancica ne nosim ama bash nista...
sto se materijala tice; s nausnicama volim...eksperimentirat, ali ne do te mjere
da nosam plastiku i makarone...
sto se ostalog tice; srebro i platina...sat titanijumski...prvenstveno zato sto je lagan...

Sviđaju mi se mršavice sa velikim ali lepim prstenjem, ne volim krupan nakit, ogrlice, narukvice mogu da prođu ako su u skladu sa garderobom,
miđuše svakako, sviđam :) to je to uglavnom. Sad'... probam da objasnim koji tip nakita mi se sviđa, ne volim ništa starački, šareno.
Sviđa mi se da je ženstveno, da je lepo dizajnirano i da se ne vuče po stolu (narukvica), da ne upada u sise (ogrlica) i minđuše da nisu oni mali lusterčići, mada mi se poneke takve svide. Prstenje mi je gotivno ali da je specifično, da nije bapsko i da je ili malo i tanko ili glomazno ali samo na mršavicama.

Što se mene tiče ne nosim ništa od nakita, ni sat, nosio sam kao klinac prsten u nekom ludačkom fazonu vrlo kratko jer sam tripovao nešto.
Na muškarcu i onako sve smešno izgleda sem nekog stylish sata.

ne znam, zadnje vrijeme ne nosim nista, doslovno nista
jedini "dodatak" koji imam je gumicom vezan rep

i pokusavam da shvatim kako su ljudi dosli u tu situaciju da nose i nakit na ushima i oko vrata i oko ruku i kaisheve i prstenje, i marame i ukrase u kosi i gomile drugih stvari koje imaju samo dekorativnu ulogu
je li pocelo postepeno pa se nagomilalo nakon nekog vremena
sto vodi do pitanja - kolika ce tek gomila biti kada dodatno ostara i nabaci jos stvari

ne sviđa mi se žuto zlato, a posebno mi se ne sviđa pola zlatare oko vrata, ruku i na ušima
ne sviđa mi se nakit od plastike (ništa od plastike)
na muškarcu volim da vidim samo dobar sat, i ništa više :)

ne znam, zadnje vrijeme ne nosim nista, doslovno nista
jedini "dodatak" koji imam je gumicom vezan rep

i pokusavam da shvatim kako su ljudi dosli u tu situaciju da nose i nakit na ushima i oko vrata i oko ruku i kaisheve i prstenje, i marame i ukrase u kosi i gomile drugih stvari koje imaju samo dekorativnu ulogu
je li pocelo postepeno pa se nagomilalo nakon nekog vremena
sto vodi do pitanja - kolika ce tek gomila biti kada dodatno ostara i nabaci jos stvari

pa ono.... kad smo bili na nivou lovaca sakupljaca kitili smo se
da pokazemo kako smo ovo ili ono; status, polozaj...koliko smo medjeda ulovili...
koliko nam je partner medjeda ulovio...
tudjim perjem, zubima, kozom i dlakama...kad se vec lovilo da se nekako
iskoristi i ostatak i tako...ostala nam navika...:lol:

Ja baš volim nakit, uglavnom srebro i u poslednje vreme ga više kupujem nego što ga nosim. Ružno mi je kad vidim tonu žutog zlata na nekome, ma svako preterivanje je ružno, bilo žuto ili druge boje. a ja uglavnom uvek nosim sat i minđuše, prstenje sam ranije obožavala, a sad uglavnom stavim samo jedan ili ni toliko.

ne sviđa mi se žuto zlato, a posebno mi se ne sviđa pola zlatare oko vrata, ruku i na ušima
ne sviđa mi se nakit od plastike (ništa od plastike)
na muškarcu volim da vidim samo dobar sat, i ništa više :)

LotImg52995.jpg

Ne volim jeftin nakit, ne razumem u čemu je smisao plastičnog, drvenog ili bakarnog nakita, to mi je ružno. Ne sviđa mi se ni jeftino zlato (kada neko ima deset prstenčića od zlata, ili tanke narukvice i slično) niti ono srebro koje se prodaje na kilo. Jedino nakit koji je dobro dizajniran, srebro ili zlato, sa dragim ili polu-dragim kamenjem ima smisla estetski (ne pričam o sentimentalnoj vrednosti za osobu koja ga nosi), i to dopunjen odgovarajućom garderobom, i u odgovarajućoj prilici.

Mislim da ne treba da se kompletira nakit, poput tašne i cipela :o
Doduše ja ni to ne bih kompletirala :)

Jedna stvar na ženi je sasvim dovoljna, a sad šta se kojoj sviđa..... odnosno jedna upečatljiva stvar.

Ne volim jeftin nakit, ne razumem u čemu je smisao plastičnog, drvenog ili bakarnog nakita, to mi je ružno. Ne sviđa mi se ni jeftino zlato (kada neko ima deset prstenčića od zlata, ili tanke narukvice i slično) niti ono srebro koje se prodaje na kilo. Jedino nakit koji je dobro dizajniran, srebro ili zlato, sa dragim ili polu-dragim kamenjem ima smisla estetski (ne pričam o sentimentalnoj vrednosti za osobu koja ga nosi), i to dopunjen odgovarajućom garderobom, i u odgovarajućoj prilici.

ja sve kontra tebe
volim i plasticni i drveni i bakarni nakit.
a bogme volim i da je jeftin.
a najvise volim kad putujem negde,nije bitno dal napolju ,ili ovde ,super se provedem i kupim neke dzidza bidze,koje me svaki put kad ih stavim,podsete gde sam i sa kim bila
uz moj karakter ne ide ni zuto zlato,ni dizajnerski nakit

ja sve kontra tebe
volim i plasticni i drveni i bakarni nakit.
a bogme volim i da je jeftin.
a najvise volim kad putujem negde,nije bitno dal napolju ,ili ovde ,super se provedem i kupim neke dzidza bidze,koje me svaki put kad ih stavim,podsete gde sam i sa kim bila
uz moj karakter ne ide ni zuto zlato,ni dizajnerski nakit

e to da, na moru stalno kupujem nešto sa školjkicama :lol: :super:

nešto plastično može da izgleda fino, ali ovakve ogrlice ili minđuše, uf :neutral:
meni se ne sviđa, al svako nosi kako voli :mrgreen:

Takođe.:D
Najviše volim narukvice i to one što se nekoliko puta obmotavaju oko ruke, dok sam bila devojka, dugo sam nosila i narukvicu oko gležnja, to mi se jako dopada, ali samo na mladim devojkama, ne znam zašto...
Minđuše uvek imam neke, menjam ih svakodnevno, nosim i zlatne i srebrne i bižuteriju, zavisi od stila oblačenja. Ako je za posao onda su diskretne, ako je za luftiranje onda budu i one viseće, malo glomaznije. Ali to čisto da se razlikujem od dečaka jer nosim kratku kosu.:lol:
Imam i tri prstena koje nikad ne skidam, oni imaju posebno značenje, ne zbog estetike.
Sat je obavezan za posao, ali onda ne nosim narukvice.
U principu volim minimalizam, ali sad kad sam ovako sve nabrojala ispalo je kao da sam sišla sa Grand Parade.:zper:

Vec sam pisala na temi istog naziva...slicnog sadrzaja :)
Ev` se ponavljam, citiram samu sebe, jelte... :lol:
Nakit kao nakit, na svakom djeluje drugacije. Volim kada osoba nosi nakit, a ne obrnuto. Prosto mi daje licni pecat odabirom odredjenih "dodataka"...Ne volim ukrasavanje bilo cega u cilju razmetanja...
Ni zuto zlato bas ne volim, ali nekome stoji, itekako, cak i neki "nezgrapni" komadi...kao sto rekoh-neko to zna da nosi, i dio je nje/njega.
Licno volim nakit. I nosim ga svaki dan. Zavisno od osjecaja i prilike (gdje idem)-srebro, drveni, bakarni, bijelo zlatoo, korali, sedef, kozu, kamencice kojekakve...svasta. :) Plastiku i ne bas...vise sam fan prirodnih materijala. Sat uvijek... nekad stavim manje, elegantnije komade, a nekad sam kao jelka. :mrgreen: To sam ja i moje raspolozenje u datom mometu...
Rijetkost je da prodje dan, a ja ne stavim bas nista...

Da, kod drugih-neukusno mi je kad nakit (oblacenje, uopste "vanjstina") nije prilagodjena mjestu/dogadjaju i eventualnom kodeksu, nista me ne nervira, prihvatam da se o ukusima ne raspravlja, i da nas ima svakakvih...

Poslednja izmena:

Redovno nosim jedino sat, bez njega ne izlazim iz kuce bas nikada...Volim mindjuse ali sam mahom u zivotu nosila visece koje bih skidala pri ulasku u kucu, sada sam pocela da se navikavam na malene sa kojima spavam. Veoma volim filigranski rad, nakit koji deluje starinski kao i onaj u antickom stilu. Ne znam tacno kada mi nakit na drugima upada u oci, mogu reci da ne volim plastiku, drvo i perle ni na sebi ni na drugima, ne volim kada je nakit u vristecoj boji, ne volim kada mlade devojke nose tesko zlato, kajle, kada im prsti upadnu u zuto prstenje sa cirkonima, ne volim kada se sportska garderoba kombinuje sa skupocenim nakitom, ne volim mesavinu belog i zutog zlata, ne volim debele i velike komade (posebno debele, metalne alke)...nekako u mojoj glavi nakit bi trebalo da zaokruzi izgled a ne da ide ispred osobe i ispred njene garderobe...a filigranski bas volim, volim i one savremene od hirurskog celika dok mi se burme ne dopadaju pa ne verujem da cu istu nositi...

Redovno nosim jedino sat, bez njega ne izlazim iz kuce bas nikada...Volim mindjuse ali sam mahom u zivotu nosila visece koje bih skidala pri ulasku u kucu, sada sam pocela da se navikavam na malene sa kojima spavam. Veoma volim filigranski rad, nakit koji deluje starinski kao i onaj u antickom stilu. Ne znam tacno kada mi nakit na drugima upada u oci, mogu reci da ne volim plastiku, drvo i perle ni na sebi ni na drugima, ne volim kada je nakit u vristecoj boji, ne volim kada mlade devojke nose tesko zlato, kajle, kada im prsti upadnu u zuto prstenje sa cirkonima, ne volim kada se sportska garderoba kombinuje sa skupocenim nakitom, ne volim mesavinu belog i zutog zlata, ne volim debele i velike komade (posebno debele, metalne alke)...nekako u mojoj glavi nakit bi trebalo da zaokruzi izgled a ne da ide ispred osobe i ispred njene garderobe...a filigranski bas volim, volim i one savremene od hirurskog celika dok mi se burme ne dopadaju pa ne verujem da cu istu nositi...

ja samo te mogu u uši da stavim, i muka je živa... izbor je nikakav :neutral:

...Schatje u pravu si, jeste slab izbor...posebno ako volis manje, hm, kako bih ti objasnila...imas male koje nisu uopste tako male vec samo deluju malo u kutijici a zapravo ti progutaju resicu kada ih stavis i imas male - male koje nosis cisto da ti popune rupicu kako ti ne bi gnojila ista kada pokusas da stavis nesto upecatljivije. Upravo te male - male koje idu uz sve i sa kojima se moze mirno spavati su najredje u ponudi a meni se cini da bi se iste najvise kupovale...

...Schatje u pravu si, jeste slab izbor...posebno ako volis manje, hm, kako bih ti objasnila...imas male koje nisu uopste tako male vec samo deluju malo u kutijici a zapravo ti progutaju resicu kada ih stavis i imas male - male koje nosis cisto da ti popune rupicu kako ti ne bi gnojila ista kada pokusas da stavis nesto upecatljivije. Upravo te male - male koje idu uz sve i sa kojima se moze mirno spavati su najredje u ponudi a meni se cini da bi se iste najvise kupovale...

evo, ove imam
inače ne volim velike, tako da sam ih preživela :D

ovako nekako + burma
i tu se dzavršava svaka ideja o moškom nakitu

što se tiče ženskog nakita jedna je stvar nakit koji ja nosim, a druga ono što mi se sviđa
alergična sam na svaku vrstu bižuterije, pa i srebra.
na bižuteriju reagujem odmah, (čak mi i dugme na frmericama izaziva osip), na srebro nakon par sati nošenja
zato to i ne nosim iako volim da na ženama vidim lepu bižuetriju i srebro, plastiku ne.

nosim samo zlato, ne kažem da ga ne volim, ali je u velikoj meri rezultat više sile.
laskam sebi (zapravo puno puta sam to čula od prijatelja - samo na tebi zlato ne deluje seljački) da ja nosim zlato, a ne ono mene

Schatje...trenutno nosim slicne ali bez kamencica, imaju samo neku rezbariju koja reflektuje svetlost. Posle gubljenja srafova i mindjusa, povredjivanja usne resice, gnoja i naduvenosti samog uha moje misljenje je da su mindjuse poput tvojih idealne za svaki dan...cije su ako nije tajna? Veoma su lepe...

Back