nakit...

eo tebe da pitam pošto si ti onako...prilično probušena...pa računam znaš...

...odakle izvorno potiče ideja o bušenju noseva, usta i tako te bizarije...? :/
pa tetoviranje i pirsovanje potice od davnina
pirsovanje je staro nekoliko hiljada godina ( procitah 4)
a verovatno svi znate ili ste culi za onu 'ledenu mumiju' koja je pronadjena i imala je tetovaze
tetoviranje je nekoliko je malo starije
smatra se tu oko 12 hiljada godina

evo, ja ću ti odgovorim, ako se ne ljuti bokica,

sve te pizdarije potiču iz drevnih afričkih plemena, koja i dan danas veruju da se tetovažama, ožiljcima na koži, minđušama itd teraju zli duhovi. takođe i pripadnost plemenu. tako da recimo ona plemena bliže džungli imaju svojstvene tribe marks koji imaju namenu oterati zmije, i ostale zajebbane insekte, bliže pustinji imaju druge.

u srednjem veku su moreplovci prihvatili te običaje, jer se znalo da zaglave tamo dugo, i vremenom prihvatali plemenska obeležja.

to se raširilo po celom svetu na taj način. eto.

znači keba je pigmej :D

evo, ja ću ti odgovorim, ako se ne ljuti bokica,

sve te pizdarije potiču iz drevnih afričkih plemena, koja i dan danas veruju da se tetovažama, ožiljcima na koži, minđušama itd teraju zli duhovi. takođe i pripadnost plemenu. tako da recimo ona plemena bliže džungli imaju svojstvene tribe marks koji imaju namenu oterati zmije, i ostale zajebbane insekte, bliže pustinji imaju druge.

u srednjem veku su moreplovci prihvatili te običaje, jer se znalo da zaglave tamo dugo, i vremenom prihvatali plemenska obeležja.

to se raširilo po celom svetu na taj način. eto.

znači keba je pigmej :D

A nu kod Hrvata je npr zera drugacije .. :D
Tetoviranje Hrvata Katolika u Bosni i Hercegovini potječe još iz vremena turskog osvajanja Bosne i Hercegovine, kada su Turci otimali djecu i vodili ih u janjičare, a djevojke prisilno uzimali i privodili na islam. Hrvati katolici su počeli tetovirati kršćanske simbole kako bi bili odbojni Turcima i kako bi naglasili pripadnost katoličkoj vjeri.:D:D

i ne znam zasto to smatrate bizarnim
i da se nadovezem za pirs na jeziku, to nije izvor zaraze
mindjuse se prave od medicinskog celika
kao ne bi dozvolili?
pa usta su vam inace, najveci izvor bakterija
pa se opot ljubite i lizete
znaci, to dal je fuj ili ne, izvor zaraze ili ne
zavisi samo od vase licne higijene
a ne od prisustva pirsa
znam ja mnoge kojima ne bi dozvolila da mi pridju ni na sto metara
a nemaju pirs

i ne znam zasto to smatrate bizarnim
i da se nadovezem za pirs na jeziku, to nije izvor zaraze
mindjuse se prave od medicinskog celika
kao ne bi dozvolili?
pa usta su vam inace, najveci izvor bakterija
pa se opot ljubite i lizete
znaci, to dal je fuj ili ne, izvor zaraze ili ne
zavisi samo od vase licne higijene
a ne od prisustva pirsa
znam ja mnoge kojima ne bi dozvolila da mi pridju ni na sto metara
a nemaju pirs

pa to jes...

mene interesuje pirs, a ne tattoo...

...aj ću pogledam...

Piercing hrskavice uha, običaj je nastao u Africi, Indoneziji i Indiji kao simbol ljepote i bogatstva. Piercing obrva i središta nosa kod starih je Egipćana bio znakon vladarske krvi.

Piercing usana, "izum" je iz Australije, Nove Gvineje, te Afrike, a tim se ritualom slavio prijelaz iz maloljetnosti u doba zrelosti

Back