Najvrednije što unosite u vezu je?

Đenka

Aktivan član
Poruka
1.450
Šta je ono pojedinačno najvrednije što unosite u ljubavnu vezu, vi i vaš partner?
Da li je to lepota, fizička atraktivnost (zgodnost), emocionalnost, intelekt, razumnost, seksualnost, socijalni status, ekonomski položaj, obrazovanje, lepi maniri, duhovitost i zabavnost, avanturistički duh, neka individualna sklonost ili nešto drugo...?

Molim vas, odaberite najviše DVE najvažnije stvari za koje mislite da su vaši najjači aduti u ljubavnoj vezi, kao i DVE stvari koje su vam najvažnije kod vašeg partnera. Nemojte da navodite cele spiskove lepih želja, već samo po dve najvažnije stvari. Takođe pokušajte da date i neko obrazloženje i objašnjenje zašto tako mislite.

Ja, na primer, mislim da su moji najjači aduti u vezama koje sam imao bili relativno prijatan celokupan fizički izgled i utisak snažne ličnosti koji kod nekih ostavljam. Kažem "utisak" jer sam do sad shvatio da je "snažna ličnost" najčešće mnogo više stvar imidža i percepcije, nego neke stvarne snage u temperamentu i karakteru.
Zašto je to tako? Pa, za fizički izgled je razumljivo, a ovo oko "snage"... Mislim da je to zato što se danas većina devojaka ipak, u dubini duše, oseća dosta nezaštićeno i slabo i treba im neko "snažan" u koga mogu da se pouzdaju i oslone. Inače, krhka je ljudska "snaga", da se razumemo...

A kod partnerke mi je najvažnije da bude dovoljno lepa (ništa posebno) i razumna. Ne mora da bude ni posebno inteligentna, ni pametna, ni obrazovana, ali razumna mora da bude. Jer džabe i inteligencija i pamet ako je nerazumna (neuviđavna, tvrdoglava, svojeglava, uskih pogleda na svet). A mora da bude i dovoljno fizički privlačna (i lice i telo) jer mi je estetski doživljaj dosta važan, a i zbog "prirodnog telesnog odaziva", hemije, što kažu.

A kako je kod vas?

Najvrednije sto covek unosi u vezu je:

01_2.gif

Sve ostalo su trice i kucine. :)

lepota, fizička atraktivnost (zgodnost), emocionalnost, intelekt, razumnost, seksualnost, socijalni status, ekonomski položaj, obrazovanje, lepi maniri, duhovitost i zabavnost, avanturistički duh, neka individualna sklonost i sve drugo.
Sve sto jesam, sve sto jeste i sve sto cemo biti

meni nije bash najjasnije kako neko u vezu UNOSI poverenje i ljubav ?
em to nisu nashe osobene karakteristike, em se to valjda stiche vremenom prvo poverenje pa onda kasnije i ljubav

shta verujem ti i volim te pre nego udjem u vezu sa tobom tj krenem da te upoznajem ? stvarno svashta ... :roll:

latica:
U pravu vezu unosis celog sebe.
Pitam se kakva li je ta veza u kojoj ti unosis fizicki izgled i snagu a ona fizicki izgled i razumnost? Dobra seks kombinacija, u kojoj ona mora da bude razumna jer ti sigurno neces ostaviti zenu i decu. :D

Kao i obično, na ovom forumu malo ko stvarno dobro RAZMISLI pre nego što odgovori na pitanje.

Trebalo je da na osnovu vaših prethodnih veza ZAKLJUČITE šta su vaši najjači aduti bili u tim vezama, a šta vaših partnera. Šta je to što je najviše doprinelo da te veze TRAJU, a ne da se započnu.

Ja sam dugo mislio da su moje veze relativno dugo trajale zbog nekih mojih jačih strana, kao što su emotivnost, sposobnost da volim, da izrazim i podelim svoj unutrašnji emocionalni život sa svojom partnerkom. A naravno, voleo sam da mislim da i moja inteligencija i određena znanja igraju jaku ulogu.

Ali, posle nekoliko inspirativnih razgovora koje sam vodio u poslednje vreme s određenim ženskim osobama, kao i posle dosta razmišljanja na tu temu, zaključio sam da moji objektivno najjači aduti, moje objektivno najvrednije kvalitete nisu odigrale preterano važnu ulogu u mojim vezama.

Shvatio sam da je za mnogo devojaka ipak najvažnije da im partner obezbedi određeni osećaj sigurnosti i zaštićenosti, da mogu da se oslone i pouzdaju na njega. Takođe, da veruju da imaju nekog "jakog" pored sebe, nekog ko bi mogao da ostvari po neku pobedu i za njih, a ne samo za sebe.

Naravno da ja na smatram da su moj izgled, ma kakav on bio, i nekakav "utisak" i "imidž" snažne ličnosti moje najvrednije karakteristike, samo sam zaključio da su baš te karakteristike odigrale najjaću ulogu u mojim najvažnijim ljubavnim vezama.

E sad, pošto ova poruka ima više od 5-6 redova, sumnjam da će je iko do kraja pročitati, Ali, yebiga, nisam mogao ovo da sažmem u dve-tri rečenice.

latica:
U pravu vezu unosis celog sebe.

Pa naravno, ali šta je od toga stvarno najviše doprinelo da veza traje? Ja sam u sve svoje veze unosio, na primer, i moje znanje engleskog jezika, kao i svoje analitičke sposobnosti, ali to mi baš i nije nešto doprinelo da mi veze traju.

@divlja
"Srce" je pesnički pojam, kako ga ti koristiš. Objasni malo, o kojim kvalitetima ličnosti pod tim podrazumevaš? Hrabrost? Borbenost? Velikodušnost? Požrtvovanost? Sposobnost voljenja?

Back