MOST6
Buduća legenda
- Poruka
- 35.347
Zna se da je Tuđman bio protiv toga. Ipak je on bio Titov general.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zna se da je Tuđman bio protiv toga. Ipak je on bio Titov general.
Yebi ga, možda Čavoglave neće u kazalište, ali hoće kazalište u Čavoglave. Baš ovih dana je dole u điru Goodfest, festival glumca, dolaze nastupati razne kazališne družine iz Zagreba, Splita i Rijeke. Nastupaju pod otvorenim nebom i bude fora a skupi se i svijeta kako lokalnog tako i turista. Nego kad si ti bio u kazalištu zadnji put?Odgovor na Cavoglave ste promptno dobili, znate ga, ali mozda nije zgoreg ponoviti (da usvojite gradivo): "Necete u kazaliste, niste niprije."
Mozda idu te "razne kazalisne druzine" s prosvjetiteljskim naumom?Yebi ga, možda Čavoglave neće u kazalište, ali hoće kazalište u Čavoglave. Baš ovih dana je dole u điru Goodfest, festival glumca, dolaze nastupati razne kazališne družine iz Zagreba, Splita i Rijeke. Nastupaju pod otvorenim nebom i bude fora a skupi se i svijeta kako lokalnog tako i turista. Nego kad si ti bio u kazalištu zadnji put?
Usput, nije li srpski pozorište?
Nije problem što su obožavaoci Sandre Afrike bili na Tompsonovom koncertu. Problem je što ih to uopšte ne čudi.Neverovatno je da Evropska unija i dalje ćuti dok se u srcu jedne članice EU na hiljade ljudi pozdravlja fašističkim pozdravom "Za dom spremni", što je pandan "Hajl Hitler".
Tokom koncerta Marka Perkovića Tompsona pušten je govor Franje Tuđmana, a pesma "Oluja" počinje i završava upravo njegovim rečima. U istom trenutku na nebu iznad Hrvatske dronovima je bila ispisana reč "Oluja" – kao jasna poruka šta i koga slave.
Tompson je svoj zloglasni hit "Boj na Čavoglave" otvorio povikom: "Za dom…", na šta je Hipodrom odgovorio u glas: "Spremni". Dovoljno da se pošalje slika o tome šta se zaista promoviše: ekstremizam, netolerancija i mržnja prema srpskom narodu...link
Томпсон добија конкуренцију:
Цеца из Бенковца
Pogledajte prilog 1777559
Домобрани прекинули фестивал, а кћи пева Цецу
Фестивал "Носи се" у Бенковцу, замишљен као културни пројекат за промоцију ненасиља и дијалога, требало је да се одржи од 22. до 29. августа.
Програм је почео у петак, али је прекинут након што су бранитељи и навијачи спречили извођење представе и перформанса иза Градске библиотеке. Новинарку и организаторку Мелиту Врсаљко напали су неки од демонстраната, а она је и вербално нападнута, као и неки други учесници фестивала. Полиција није интервенисала.
Због инцидента, Недиљку Генди, шефу локалног удружења добровољаца Домовинског рата, и још четворици демонстраната забрањено је да се Мелити приближе на мање од 30 метара. Поднете су и оптужбе за нарушавање јавног реда и мира. Иако су организатори дан касније најавили да ће се фестивал наставити, данас је објављено да је фестивал одложен због безбедносних ризика.
Након напада и полицијских мера, Мелита Врсаљко се огласила на Фејсбуку и коментарисала догађаје, као и вођу протеста и његову ћерку.
„Жао ми је што се фестивал отказује, али барем смо сада постали свесни неколико важних и занимљивих ствари везаних за нашу малу покрајину. У граду постоје појединци који су способни да изведу руљу на улице која, марширајући градом са пит бул теријерима, подсећа на неку врсту СС јединице. Зашто се удружења ветерана не дистанцира од таквих људи? Протест ветерана? Не, ветерани су били у мањини у поређењу са том децом која вероватно још увек живе од родитеља, а којих се ова држава и полиција толико плаше.“
Она се посебно осврнула на вођу протеста и његову ћерку:
- Вођа протеста Недиљко Генда ме је критиковао у једној од својих изјава јер сам употребила реч 'марш'. 'Какав марш? Је ли то Југославија или Хрватска?', љутито је питао овај вербални насилник. Саветујем Генди да се едукује и прочита нешто о тој речи на Хрватском језичком порталу.
Његова ћерка је ових дана делила мој статус на Фејсбуку, пишући да под маском културе промовишемо југоносталгију. Емили Генда зарађује певајући "цајке". И нека, не кривим је, нека жена ради, и не смета ми када неко слуша цајке.
Заиста сам уживала гледајући њен ТикТок видео у којем пева песме Арканове удовице чистим екавицом. Госпођо Емили, ништа ми дуго није изазвало тако топао осећај југоносталгије као тај видео, који показује да рат није уништио све везе између Хрвата и Срба и да ћемо се, барем кроз музику, увек поштовати и волети.
Врсаљко је очигледно одговарала на објаву Емили Генде на Фејсбуку, која је бранила свог оца и ратне ветеране и назвала фестивал и његове организаторе „блудом, неморалом, југоносталгијом и левичарском идеологијом“. Том објавом је одговорила на објаву Мелите Врсаљко о инциденту на отварању фестивала.
- Он није никакав вођа, већ човек који зна шта су част, жртва и истина. Мој отац је бранио ову земљу крвљу од првог до последњег дана, док сте ви седели на топлом, а данас се правите морални ауторитет. Само неко ко нема стида и срама може да прозива браниоце који су све дали за Хрватску. Ви који данас промовишете блуд, неморал, југоносталгију и левичарску идеологију под маском 'културе' нисте достојни ни да поменете бранитеље, а камоли да их вређате. Мој отац има историју и част иза себе - ви имате само тастатуру и празне статусе. Дакле, мало мање памети, а мало више поштовања према онима који вам уопште дају слободу за такве испаде.
Генда је одговорила и на њене оптужбе да пева песме Цеце Ражнатовић, удовице Жељка Ражнатовића Аркана .
- Па шта ако певам Цецу? Тата ме је научио да волим своје и поштујем туђе. Није нас васпитао да мрзимо друге. Отац ме није научио да мрзим било кога. Он ми даје слободу говора, мишљења и избора. Не намеће ми своју вољу. Одгајана сам у најнормалнијем и најздравијем окружењу - рекла је.
Ја ни не знам да она то пева. Цела Хрватска слуша Цецу. Ја не, али је цела Хрватска слуша - рекао је Недиљко Генда.
Није у томе поента, већ да Хрватине слушају Цецине песме, а ћерке им и певају исте.Eeeeee moje čestitke Melita Vrsaljko odradila je odličan posao sa bratiju koja živi na grbaci Hr. proračuna... ...dovukla je opskuran lijevi mulj u Benkovac gdje su ljudi u DMu izgnani iz domova,mnogi ubijeni...u blizini su Nadin i Škabrnja gdje su četnici i JNA izveli neviđen zločin.....i to sve samo da bi isprovocirala reakciju lokalaca.....prosvjednici su dobro započeli...prijavili su prosvjed i došli prosvjedovati.....kada je Melita skontala da od buke ( obzirom da se trebalo održati na otvorenom) neće moći održati svoje takozvane performanse otkazali su ....onda je Melita odigrala vrhunski a prosvjednici amaterski....otišla je do dvjestotinjak metara udaljenog kafića izvadila mobitel i počela dio prosvjednika snimati i grimasama provocirati ( isplazivši im jezik)
Pogledajte prilog 1777590
Neko od petorice snimanih joj je pokušao ukloniti mobitel i ona je vrisnula upomoć biju me....nije znala da su i ovi snimili fotke nje kako provocira.
Kako će dalje završti ko zna...prijavili su je za provociranje i neovlašteno snimanje.
Ostale bezvezarije koje spominju (ne) objektivni mediji su nebitne.
Није у томе поента, већ да Хрватине слушају Цецине песме, а ћерке им и певају исте.
Цеца из Бенковца
Ведрана Рудан
25. 8. 2025.
Јебoте! У оној групи дивљака били су и Бенковчани, сигурна сам не они које волим, не моји.
Неки Генда је био посебно гласан, драго ми је да екипа драговољних дивљака није убила новинарку Мелиту Врсаљко која их је показала у пуном звјерском сјају.
Млади људи који су покушали у мрачној, мржњом загађеној пећини, укључити свјетло одустали су.
Јасно им је да су могли изгубити главу јер су их бенковачки дивљаци на челу са оним за дом спремним Гендом оптужили за ширење југославенства.
Кад хрватском драговољцу из тих крајева, посебно онима који рата видјели нису, споменеш југославенство или, фуј, фуј, братство и јединство он се, ако си мушко, хвата за пиштољ, ако си женско за курaц па онда за пиштољ.
Све су жене у тој забити “курвe” осим њихове матере. Нисам сигурна да ни о матери лијепо мисле али бит ћу милостива.
Бенковачка прича је до данас имала некакву главу и реп. Сукобиле су се двије групе. С једне стране дјеца која “мрзе све што је хрватско”, с друге стране драговољци који обливени тридесет година старом херојском крвљу мрзе све што је српско, југославенско, четничко.
Кад, види, види, види… Данас смо сазнали да кћи оног хероја Генде који мрзи све што је југославенско и српско и четничко и који је на ратишту оставио бар тридесет литара своје јуначке крви има кћер Емили.
А цура Емили је умитница која по којекаквим далматинским културним установама пјева Цецине пјесме.
Исусе и Маријо! Да ли је то могуће. Признајем, нисам у то повјеровала јер увијек некако полазим од себе. Ја сам Хрватица, да моја кћи или моја унука пјева Цецине пјесме, пјесме Арканове удовице…
Пред сваки бих јој наступ поломила руке и ноге.
Мора да јадном Генди није било лако, добро да је његово драговољачко, усташко срце издржало тај ударац. Херој сигурно појма није имао чиме му се кћи бави. Још кад је изјавила да је то океј јер њу ћаћа никад није учио да мрзи друге и другачије, или тако некако…
Другим ријечима, драговољац Генда испод свога крова држи женско чељаде које шири братство и јединство. И то је чељаде још живо?!
Додуше, избрисало је све своје наступе. Наравно да имам њене фотке, цура заиста изгледа попут Цеце, полугола, грива на глави, српски говори боље него Шешељ, а пјева боље него Цеца.
Што мислити о хероју Генди који је и данас марширао Бенковцем са својим пајдашима против оне југославенске гамади која би тамо нешто глумила умјесто да дома бога моли.
Гласно је урликнуо тако да га цео свет и чује и разуме да за југославенски олош у Бенковцу па ни у читавој Хрватској неће бити мјеста.
Бенковац ће, захваљујући Генди и његовим драговољцима, бити центар хрватства, католичанства и увијек за дом спреман. Додуше, није рекао али већ смо га упознали, Цеца ће бити добродошла. Коначно, ипак је она колегица његове кћери, крв није вода.
Баш сам некако сметена. Нешто ми је чудно. У Хрватској братство и јединство смију ширити само дјеца усташа и драговољаца.
Ti ne kontaš...ko još čita Vedranu Rudan???Није у томе поента, већ да Хрватине слушају Цецине песме, а ћерке им и певају исте.
Цеца из Бенковца
Ведрана Рудан
25. 8. 2025.
.
Није ни то поента, чак и да је тако, али очигледно је да је читају, јер то преносе сви хрватски медији.Ti ne kontaš...ko još čita Vedranu Rudan???
Haloooo...21.st... nebitna osoba.
Slučaj je zanimljiv...tko što pjeva/sluša je irelevantano i osobni izbor svakog pojedinca.
Niti jedan od navedenih nije Hrvatsko glasilo......to su mediji koji imaju dozvolu za rad u Hr.Није ни то поента, чак и да је тако, али очигледно је да је читају, јер то преносе сви хрватски медији.
https://www.nacional.hr/ceca-iz-benkovca-rudan-o-kceri-branitelja-cura-je-umitnica/
https://net.hr/hot/zvijezde/vedrana-rudan-ostro-osudila-kci-benkovackog-branitelja
https://zadarski.slobodnadalmacija.hr/zadar/4-kantuna/vedrana-rudan-obozava-benkovac-ali-nije-ostala-duzna-njihovoj-ceci
https://www.index.hr/magazin/clanak/vedrana-rudan-u-hrvatskoj-bratstvo-i-jedinstvo-smiju-siriti-samo-djeca-ustasa/
https://www.monitor.hr/rudan-ceca-iz-benkovca/
https://ezadar.net.hr/dogadaji/3537713/vedrana-rudan-posvetila-tekst-incidentu-u-benkovcu/
Niti jedan od navedenih nije Hrvatsko glasilo......to su mediji koji imaju dozvolu za rad u Hr.
Ako ju ja dobro iščitavam, branitelj je pitchka jer nije polomio ruke i noge svojoj kćeri zbog Cece. Mrzi žene i primitivan je. Ona bi lomila ruke i noge na njegovom mjestu. Ono wtf?Sve su žene u toj zabiti “*****” osim njihove matere. Nisam sigurna da ni o materi lijepo misle ali bit ću milostiva.
Isuse i Marijo! Da li je to moguće. Priznajem, nisam u to povjerovala jer uvijek nekako polazim od sebe. Ja sam Hrvatica, da moja kći ili moja unuka pjeva Cecine pjesme, pjesme Arkanove udovice…
Pred svaki bih joj nastup polomila ruke i noge.
Ne čitam Rudanicu...smješna i nebitna osoba.Ako ju ja dobro iščitavam, branitelj je pitchka jer nije polomio ruke i noge svojoj kćeri zbog Cece. Mrzi žene i primitivan je. Ona bi lomila ruke i noge na njegovom mjestu. Ono wtf?