Najveći fašistički skup u poslednjih 80 godina

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Veća ustašija od Zadra su sama neke selendre pored istog poput Bibinja i Poličnika.

Veća/gora ustašija od Zadra su samo neke obližnje selendre poput Bibinja i Poličnika. Inače Poličnik je nekad bio čisto srpsko-pravoslavno selo. 1686. godine ninski biskup Juraj Parčič je pokatoličio Poličnik. Najčešće prezime u Poličniku je Baljak. U 7-8 sela u Dalmaciji Baljci su pravoslavci i Srbi, samo u Poličniku su katolici i Hrvati.
Pisao sam vec.
Bio sam na Zadru na deblokadi kasarni.Zadrani su pristali na sve uslove poslije najvise 30 minuta bitke.Tenkovi su vec bili na ulasku u grad.30 dana smo se gledali sa hrvatskim vojnicima.Primirje se postovalo.Ko hoce moze da pogleda na gugl maps,Hrvati su drzali zadnji red talijanskih bunkera na Bokanjcu,a mi smo bili 100m od njh.
Citao sam negdje da im se spocitava da su ispali ckepi zbog slabog otpora.Sada ih kompleks j.ebe.

Čovek osetio potrebu da poriče i time opravdava genicid nad svojim narodom, to ti je ideološka samohipnoza, ne ni samoobmana.

Ubeđuju ljudi sebe da će tako doživeti “katarzu” pa će im ustaše (i Nemci) oprostiti što su ih klali.
Човјек је осјетио потребу да сере укратко речено.

i Srbi odlaze u Nemacku da rade i zive a koliko su svabe poubijale srba u drugom svetskom ratu
Јел разумијеш ти да се Швабе за разлику од Хрвата својих злочина сраме,и да се по Њемачкој не одржавају овакви концерти ко синоћ у Загребу?

Back