Najveće ime u svetu muzike

Najveće ime u svetu muzike?

• Michael Jackson

• The Beatles

• Elvis Presley

• Madonna

• Queen

• ABBA

• Pink Floyd

• The Rolling Stones

• Led Zeppelin

• Diana Ross

• George Michael

• Aretha Franklin

• Elton John

• Stevie Wonder

• Neko drugi - navesti ko

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Inače, prelistavam ja danas školske novine iz moje bivše srednje i u njima ove godine radili anketu - koju muziku slušate!
1. Turbo folk (ubedljivo, ne mogu da verujem da se neko tako olako deklariše da to sluša)
2. House/Techno
3. Pop/ono što je aktuelno na MTV-u
4. Rock
Jel ovo nekog iznenađuje? :D

*sto se tice MJ, kontam ja da je on ostavio veliki trag u muzici i sve to, glas je imao jako prijatan i imao je ritam u sebi, ali nikako ne mogu da mu odam postovanje za to sto se operisao da bi bio belja.. ne mogu.. vise bih ga postovala da je ostao dosledan sebi, onome kakav je stvoren, umesto sto je hteo da se probije u svet muzike uz pomoc one operacije..

istina je da su crnci tada bili drugacije tretirani nego danas (dobro, rasizam i dalje postoji..) ali sumnjam da bi onoliki talenat ostao neprimecen.. ja to tako shvatam..

osim ako se nije operisao iz zdravstvenih razloga, onda razumem :whistling: :mrgreen:

on se probio, citav svet je znao za njega kada su transformacije pocele ;)

Inače, prelistavam ja danas školske novine iz moje bivše srednje i u njima ove godine radili anketu - koju muziku slušate!
1. Turbo folk (ubedljivo, ne mogu da verujem da se neko tako olako deklariše da to sluša)
2. House/Techno
3. Pop/ono što je aktuelno na MTV-u
4. Rock
Jel ovo nekog iznenađuje? :D

Ne. Svako ima pravo na svoj ukus. A ja imam pravo da ne slusam sta mi se ne svidja :cool:

Probajte da budete što objektivniji i kažite ko je po vama čovek, žena, grupa, whatever koji su ostavili najveći trag u muzičkoj istoriji…
Čija muzika je doprla do najvećeg broja ljudi, a da je pri tome i kvalitetna, odnosno da je prihvataju i ljudi i kritika...
Da je taj neko i prodao stotine miliona albuma, ali i pokupio Grammy-e i druge važne nagrade u muzičkoj industriji…
Koncentrišite se na ceo opus – muzika, koncerti, spotovi…

Moj odgovor je suvišan, ali daću ga kasnije... :)

Pa sad W.A.Mozart je najvece ime u svetu muzike ikada, ali ne ispunjava druga dva uslova, ali nebitno, po meni su najveca imena u svetu muzike:
1. Mozart
2. M.Jackson
3. Abba
4. da sam objektivna bili bi Stonsi, ali ovako Aerosmith
5. Metallica
6. The Doors
7. Dream Theater (mozda)
8. Pink Floyd ...
9. Ennio Morricone
10. ...

Poslednja izmena:

Back