gost 107590
Buduća legenda
- Poruka
- 42.249
@ Краутер
Прво сретна ,теби и твојима ,Нова година, па да имамо још много оваквих полемика.
Мислим да сам у реплици на твој пост пар страна раније дао поприличан број одговора на ова питања.
Као прво, да поновим, Први и Други светски рат су била два тотално различита рата:док је Велики светски рат био само један у низу евроских ратова који су столећима вођени, ВОВ је био тотални рат, где је пораз совјетског оружија значио и биолошко уништење не само руског, него и свих православних словенских народа.
Е сада, исто тако сам ти одговорио да повелик број, како руских, тако и западних историчара и политиколога верује да је Стаљин крајем тридесетих више веровао у руски национализам, него ли у комунизам. На то указује покушај враћања граница Царске Русије , почетак рехабилитације руских националних митова и РПЦ-а, па и такве баналне ствари као што су приче, на које је благонаклоно гледао, да је син генерала Николаја Пржеваљског ( његови портрети су управо рађени на основу портрета Пржеваљског, с обзиром да није волео сам да позира).... Он је, како Исаија Берлин закључује, био савршен пример граничног националног идентитета.
Е сада, то о комунистима и космолцима Краутер ти је посебна прича... Имаш комуниста и ''комуниста''!
А страдалници на овим фотографијама ми не делују на комунисте ( барем не на оне који читају Безбожника). Иначе, фотографије су настале септембра 1941. у Русији, пре него што је махање иконама постао мејнстрим совјетске пропаганде.
![]()
заробљени партизани
![]()
припшадници Вермахта воде страдалнике на губилиште
![]()
тренутак пред погубљење. Јасно се види како се други и трећи с лева крсте.
![]()
погубљење
![]()
и оверавање од старне немачког официра
Покушаћу ја да одговорим..... Немцима се десио народ, победа совјетског народа како су га хтели називати њихове властите вође, мобилисао се управо зато што је Хитлер хтео да убија Русе, освоји Русију и због тога што је ушао у руску авлију да дели правду по немачки. Разлози за такво стање леже тамо због тога што Хитлер тако то осећао, и тако је пројектовао ударце своје машинерије. Удар на Русију, и комплетно уништење руског народа.....
Упркос основног циља теме из совјетског, а можда и са немачког аспекта, хтео бих да скренем пажњу на то да из данашње позиције друштвеног радника или политичара модерне РФ, ја бих њему био бескрајно захвалан што је моју земљу и народ у тим временима називао својим правим-историјским именом, тада док су их моји властодршци самосвесно совјетовали. Русија је постојала само још на ратним картама и у послератним мрачним плановима Немаца, и још у унутрашњу комуникацију Амера, Енглеза, Југословена и осталих савезника. Тако да због њих, а између њих и он (Хитлер) је један од фактора због којих се ДСР прихвата и улази у сферу пре руске , а не совјетске проблематике.
U pravu si. Kako bi objasnio pozicije ruskih kvislinga tokom rata, sta je te "patriote" i "antikomuniste" nateralo da saradjuju sa hitlerovcima u zlocinackom ataku na vlastiti narod? Zbog politickih opredeljenja i interesa se ne proliva krv sunarodnika, ne pomaze se u njihovom unistavanju, ako se neko smatra iskrenim i cestitim nacionalistom.
Poslednja izmena: