Najveća brzina koju ste ikad postigli

Aleksej_BASO:
Ja bih rado probao sleper.....

Probaj 18-wheeler. Cesto se vozim u njima jer mi je cale kamiondzija.

21zo.jpg

Када сам сео за волан 18точкаша, премашио је сва моја очекивања! А чак и није био најновији модел (у коме сам имао прилике да се возим). Био је то Волво ФХ12 420. Мењач (који је иначе био чак и покварен мало) је феноменалан, серво...Ма одличан осећај :)

Volvo%20FH12%20trailer.jpg

Ti Evropski kamioni su previse slabi za Americko trziste. Moj cale ima Freightliner Century sa Detroit motorom od 500 hp.
Ali kupis Peterbilt (kao sa one gore slike sto sam postavio, inace najbolji kamioni) sa Caterpillar motorom (najbolji motori za kamione) ... e to je osecaj, oni se cuju na milju od tebe kad dolaze. Fenomenalan osecaj.

Kolika mu je cena?
Taj motor sto sam ja pomenuo od 500 hp nije najjaci, imas i jace, taj motor sam samo spomenuo da ga moj cale ima u svom kamionu. Peterbilt 379, Kenworth W900L ... dolaze u verzijama preko 600 hp. Kamioni u Americi su jednostavno mocniji i daleko bolji, ovde svaki kamion bez problema prelazi 1,000,000 milja. Unutra su super opremljeni, vidjao sam dosta kamiona koji imaju i satelitsku antenu na njima, velik tv unutra, krevet naravno, sto i stolica ... fenomenalno su opremljeni.

Peterbilt sa ove slike ima 625 hp. Ovaj vec ima manju kabinu, mozda samo 1 krevet unutra, ali vecina njih ima daleko vecu kabinu.

dt_66586_484893.JPG

Pa nije uglavnom nenaseljena naselja, sve zavisi gde zivis. Ja sam pre ziveo u Idahu i cale je uglavnom vozio po pustinji. Te pustinje su super za voznju, ja sam preko noci dosta puta ludirao sa Mustangom po pustimanja. Oko 2-3 sata noci, odvalis heavy metal do kraja, nigde nikoga ... Nezaboravan dozivljaj. To mi bas puno nedostaje jer sad zivim u Wisconsinu gde nema pustinja uopste, ima puno saobracaja, puno pandura, velike guzve ... Mrzim ovo mesto, cim zavrsim koledz selim na zapadnu obalu (ponovo).. Cale sad uglavnom vozi istocnu obalu.

68Charger440:
Ti Evropski kamioni su previse slabi za Americko trziste. Moj cale ima Freightliner Century sa Detroit motorom od 500 hp.
Ali kupis Peterbilt (kao sa one gore slike sto sam postavio, inace najbolji kamioni) sa Caterpillar motorom (najbolji motori za kamione) ... e to je osecaj, oni se cuju na milju od tebe kad dolaze. Fenomenalan osecaj.
Mora da nisi u toku. Evropljani prave sjajne kamione sa motorima koji prelaze 500 hp. Doduše, neki koriste i američke motore, Detroit- Diesel, Caterpilar, Cummins...Ali treba da znaš i da su neke evropske firme vlasnici američkih...

Espanol:
Mora da nisi u toku. Evropljani prave sjajne kamione sa motorima koji prelaze 500 hp. Doduše, neki koriste i američke motore, Detroit- Diesel, Caterpilar, Cummins...Ali treba da znaš i da su neke evropske firme vlasnici američkih...

Bio sam pre par meseci u Srbiji i veoma sa razocaran onim sto sam video (sto se tice kamiona). Uglavnom su manji, ovde retko koji kamion ima manje od preko 400 hp, ti sa 500 hp nisu retki. Moj cale je bio kamiondzija u Hrvatskoj, Srbiji i sada u Americi i sam kaze kako su Americki kamioni daleko ispred Evropskih.
Na primer, koliko kosta novi kamion u Evropi a da pri tom ima 500 hp? Moj cale je svog platio $42,000, bio je 3 godine star kada ga je kupio i imao je nesto manje od 300,000 milja na satu.

Espanol:
Ne znam po čemu je Pete najbolji, ali su moji šampioni i po karakteristikama i po izgledu Freightliner, sigurno po mnogim tehničkim rešenjima najbolji.

Najbolji su jer kvalitet imaju najbolji, najmanje se kvare. E sad znam da isti motor koji se koristi Peterbiltu (Detroit, Caterpillar, Cummins) takodje mogu da se naruce u bilo kom drugom kamionu, ali motor ne cini ceo kvalitet kamiona.

Predpostavljam da najvise volis Freightliner jer imaju Evropskog stila u njima, dok Peterbilt ga nema uopste.

Ja najvise volim Peterbilta, a posle njega najvise mi se svidja Western Star.

untitled4jh.jpg

Kenworth takodje ima super kamione

KEN5996_md.jpg

A evo i Freightlinera sa slicnim dizajnom

Freightliner%20Pics%20034.jpg

Tačno je da motor ne čini ceo kvalitet kamiona. Da ne dužim, moj šampion među američkim kamionima je od dečaćkih dana bio Mack. Onda sam tokom godina počeo pažljivije da ih sve poredim i kao neki svršeni ing. sa dobrim iskustvom dao prednost Kenworth- u pre svega zbog mnogobrojnih tehničkih inovacija ( prvi sa aluminijumskom kabinom, prvi sa raznim plastičnim materijalima, prvi sa elementima aluminijuma u šasiji, prvi sa gibnjevima od kompozitnih materijala...). I moram da te ispravim, iako je Kenworth član grupacije Pacar u koju ulaze i neke evropske firme, prvi je započeo sa aerodinamičkim oblikovanjem kabina "njuškaša" i doveo CX na neverovatni nivo za kamione. Time je spojio američku ljubav prema "njuškašima" i ekonomisanje gorivom na račun aerodinamike...

Back