Najtezi fakultet

• Začetnik teme Začetnik teme bvssv
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pa obim i broj ispita
praktičan rad
prakse
vreme provedeno u nastavnonaučnim aktivnostima...

ne palim se na onaj fazon kao svaki fakultet je težak i faks je faks

e sad koji je ne smem da tvrdim niti može iko jer niko nije studirao deset fakulteta

po meni medicina, arhitektura, etf
možda stomatologija, farmacija, istorija

Mislim da ima vec tema.
Niko ne moze da vrednuje i vaga i procenjuje koji je fakultet laksi ili tezi, jer niko nije zavrsio sve fakultete i jer tezina fakulteta za pojedinca zavisi od njegovih sklonosti, talenata i vrednoce.

Slazem se sa goreispisanim postovima...
Sto je nekome tesko, drugome je lako... mada je nekako opsteprihvaceno da je medicina najteza. Mislim rad sa ljudima, pa te specijalizacije... ne moze to svako da izdrzi.

Koji je po vama najtezi fakultet kod nas?

zasto i zbog cega i da li iko moze objektivno da pokusa da vrednuje "tezinu " fakulteta?

1. Izuzetno subjektivno pitanje, uslovljava polemiku i diskusije do beskonačnosti. To je tabu tema ovde.

2. Upravo iz gore pomenutog razloga, niko ne može da bude objektivan. Može samo neko ko je, eventualno, završio 2 fakulteta pa da kaže koji mu je bio manje naporan...

Svakome je svoja muka najteža ;)

1. Izuzetno subjektivno pitanje, uslovljava polemiku i diskusije do beskonačnosti. To je tabu tema ovde.

2. Upravo iz gore pomenutog razloga, niko ne može da bude objektivan. Može samo neko ko je, eventualno, završio 2 fakulteta pa da kaže koji mu je bio manje naporan...

Svakome je svoja muka najteža ;)

I upravo zato je najbolje da ova tema ide pod lock, jer stvarno nema efekta raspravljati. Ne svi, ali nađu se ljudi koji kažu da je npr. etf najteži. Ja idem na etf i biću iskren i reći da je meni on lakši od pravnog (iako pravni nisam nikad probao studirati), jer ne bih podnio način studiranja/učenja na pravnom fakultetu. To jednostavno nije za mene. Nekome drugom je nešto drugo najteže, trećem deseto, bla bla bla....

Jedino što bi se moglo desiti na ovoj temi jeste da se počnemo prepirati "čiji je tata jači". :)

pa obim i broj ispita
praktičan rad
prakse
vreme provedeno u nastavnonaučnim aktivnostima...

ne palim se na onaj fazon kao svaki fakultet je težak i faks je faks

e sad koji je ne smem da tvrdim niti može iko jer niko nije studirao deset fakulteta

po meni medicina, arhitektura, etf
možda stomatologija, farmacija, istorija

slazem se da nije svaki fakultet tezak
kad vidim kako neki zavrsavaju fakultet i sa koliko truda
recimo ne vidim da se pate nesto posebno na turizmu u Novom Sadu
a da ne pricam o visoj pedagoskoj
kad vidim te udzbenike smesno mi

moj faks je meni tezak (filoloski),ali verujem da je medicina , etf i farmacija mnogo teze

mada su me skoro ubedjivali kako je Singidunum jako tezak, jel to tacno?

slazem se da nije svaki fakultet tezak
kad vidim kako neki zavrsavaju fakultet i sa koliko truda
recimo ne vidim da se pate nesto posebno na turizmu u Novom Sadu
a da ne pricam o visoj pedagoskoj
kad vidim te udzbenike smesno mi

moj faks je meni tezak (filoloski),ali verujem da je medicina , etf i farmacija mnogo teze

mada su me skoro ubedjivali kako je Singidunum jako tezak, jel to tacno?

:zcepanje:

Lazu

a zasto nisu kvalitetni

stvarno me interesuje

ne poznajem nikoga sa privatnih fakulteta,

ozbiljno pitam
ako neko zna

Погледај на теми "Квалитет приватних факултета" или тако нешто оно што сам ја поставио о нпр. ВЕТШ-у. Ту ћеш да видиш да је срамота уопште спомињати њих и квалитет у истој реченици.... Штета, али је тако.... Надам се да ће се стање некад у будућности промијенити, али до тога има мнооого времена да прође.

Погледај на теми "Квалитет приватних факултета" или тако нешто оно што сам ја поставио о нпр. ВЕТШ-у. Ту ћеш да видиш да је срамота уопште спомињати њих и квалитет у истој реченици.... Штета, али је тако.... Надам се да ће се стање некад у будућности промијенити, али до тога има мнооого времена да прође.

hvala na informaciji
uopste nisam postavila temu da bismo se sprdali

a sa radom privatnih fakulteta nisam uopste upoznata

hvala na informaciji
uopste nisam postavila temu da bismo se sprdali

a sa radom privatnih fakulteta nisam uopste upoznata

Па баш зато сам ти рекао да погледаш.... оно наше иживљавање на пријемном испиту једне средњо.... пардон, високошколске установе... :)

Najtezi fakultet/ Najlaksi fakultet sve je to isto . Diskusija o tome ciji je tata jaci :lol:

Није тако једноставно. У праву су и они који разликују факултете по тежини и они који кажу да су факултети исти, да све зависи од студента. Није исто, јер је очигледно да неке факултете уписују генерално бољи ђаци из средње, а неке факултете просјечно слабији. (знам, не мора значити да је одликаш из средње бољи и на факултету, али је у већини случајева тако) Истовремено не можемо рећи да не зависи од студентових афинитета и искључити субјективитет при оцјењивању тежине факултета. Мој је закључак да је ситуација негдје на средини, има утицаја и објективна тежина факултета, а и афинитети студената.

pravo ... nikako

ovamo u novom sadu studenti prava ne mogu da ne prodju dobro koliko god pokusavali :confused:

da uzmem samo za primjer oktobarski rok 2
em ga uopste imaju em prijavljuju svi, koliko god predmeta zele, umjesto samo oni studenti kojima je odobrena molba za ciscenje godine i to za jedan predmet
uslovno upisivanje sledece godine je jos uvijek na snazi
uslovno prijavljivanje predmeta je isto tako moguce

pravo ... nikako

ovamo u novom sadu studenti prava ne mogu da ne prodju dobro koliko god pokusavali :confused:

da uzmem samo za primjer oktobarski rok 2
em ga uopste imaju em prijavljuju svi, koliko god predmeta zele, umjesto samo oni studenti kojima je odobrena molba za ciscenje godine i to za jedan predmet
uslovno upisivanje sledece godine je jos uvijek na snazi
uslovno prijavljivanje predmeta je isto tako moguce

Hajd sad...

od ove godine po zakonu svi (treba da) imaju šest redovnih ispitnih rokova. To što Filozofski u NSu ne poštuje zakon ne znači da na ostalim fakultetima "ne možeš da ne prođeš dobro"...

Back