najstariji gradovi na balkanu

Svevlad:
Najstariji grad na Balkanu, pa čak i na svetu, jeste Beograd. Njegovi temelji stari su preko 7000 godina, jer se nalazio na području koje je bilo idealno za život nakon ledenog doba. Smatra se da je Beograd rasadnik evropske civilizacije. Naravno, ne znamo ko su bili ljudi koji su podizali našu prestonicu. Nama su najstariji poznati građani Beograda bili Kelti.

vec sam reko
imash ti praistorijskih nalaza gde ocesh...

Svevlad:
"Riboliki čovek" je Dagon, sumersko božanstvo, a u Karlovačkom rodoslovu lepo piše: "...Srbi služaše bogu Dagonu..."
:) pobunjenik se vratio!
pa... dobrodosho

vidish... kvaziortodox
Bog je jedan
pa moz da ga zovesh kako ocesh!
a chim kazesh Jevreji slizili Jahveu a mi Dagonu
ima ih 2 i nisi vishe ortodox pa sve da prochitash Brauna josh 100 puta

(koristim priliku da odgovorim na istoriju srba poshto nash prijatelj beshe zbriso odma nakon teme)

,,hrvcro a kaj je s piramidama ha" ????????

Jel na Balkanu????

Pa pre grka nije prakticno bilo zvanicno u pisanim dokumentima gradova....Ono sto su oni kolonizovali i osnovali je : Budva , Kotor Risan, Hvar Vis, Pula Losinj, Lastovo, i svaka prakticno svaka uvala na istocnoj obali Jadrana.. U centralnoj Srbiji su imali svoja imanja na koja su Aristokrate dolazile zimi u lov... I ubirale danak u vidu isporuka drvene gradje za brodove, jer je borovina sa kontinenta po njima imala mnogo jacu strukturu od borovine sa primorja. Iz nekih neobjasnjivih razloga omiljeno mesto im je bilo Arilje, u koje su se u vise navrata iseljavali konkretno iz Tesalije, pred raznim neprijateljima, od udara spartanaca, preko rimljana...Poslednje iseljavanje u Arilje je bilo oko 1216-e godine...Nazalost ne znam imena gradova koje su osnivali u zoni Kosova, ali ko zna nek javi...

Svevlad:
Najstariji grad na Balkanu, pa čak i na svetu, jeste Beograd. Njegovi temelji stari su preko 7000 godina, jer se nalazio na području koje je bilo idealno za život nakon ledenog doba. Smatra se da je Beograd rasadnik evropske civilizacije. Naravno, ne znamo ko su bili ljudi koji su podizali našu prestonicu. Nama su najstariji poznati građani Beograda bili Kelti.

Ja mislim da je najstariji grad na svijetu Danilovgrad u bjelopavlićkoj ravnici na rijeci Zeti.
Nađene su neke kosti stare 50 000 godina, prema tome sve je jasno...

Адам и Ева су живели на Калишу. У ствари, ту је и био Едемски врт. Од четири реке, две су пресушиле кад и Панонско море. Остали су Сава и Дунав. Старије од овога нема. Ко не верује, нека се прошета до Калиша, па нека каже да ту не може бити Рај. :razz:

Back