E, zaista...
... nisam chitala sve stranice ove teme, ali i par onih koje sam prelistala bilo je sasvim dovoljno - bisera ima toliko da je to revija, pochev od ataka na sve Shkorpije i njihovu lichnost pa sve do tvrdnji kako su pripadnici ovoga znaka "najsnazniji i najjachi" (ne vidim razliku?!?).
Kao prvo, chinjenica da je to relativno i zavisno od mnogih faktora je toliko ochigledna da boli.
Shkorpije nisu najjachi znaci uzevshi kao primer obichne uslove. Nemaju jaku volju. Ja kao pripadnica ovoga znaka i, usudjujem se da tvrdim - definitivno tipichna predstavnica, znam valjda o chemu govorim.
Shkorpije jesu borci. Najteza bitka koju biju je upravo ona koju vode same sa sobom, gdje se sukobljavaju potpune krajnosti, jer snazna kontradiktornost je jedna od najizrazenijih karakteristika ovoga znaka.
Svoju snagu ce pokazati jedino kada postoji neshto do chega im je toliko stalo da su spremne odbaciti sve strepnje i prepustiti se iskushenju bez ikakvog osvrtanja na rizike.
One su prilichno oprezni znaci, te ovo predstavlja znachajan i velik korak.
Njihova ogromna tvrdoglavost i ljubomora (koje im, obichno, "kache" kao negativne osobine) chesto znaju biti od velike pomoci pri prikupljanju snage jer, zar postoji ishta shto ce vishe pokrenuti jednu Shkorpiju iz mjesta nego ono shto ih zaintrigira i probudi njihovu tvrdoglavost. "Ti to ne mozesh", recite im, ili samo pokazite jasnu/prikrivenu indiciju, i onda ostatak vremena mozete provesti gledajuci ih kako pomijeraju svijet.
Dakle, mislim da se na ovoj temi trazi znak apsolutno najjachi u svakoj situaciji, a ne znak koji se bori samo kad je ugrozen. Pogledajte malo bolje, nevezano za astrologiju, simboliku shkorpije kao zivotinje... par stvari bi vas moglo iznenaditi.