Stvar koja je pocepala I zasrala ovaj svet jeste dogmatizam.
Dogma ( nekriticko prihvatanje tudjeg misljenja ) oko Svetog pisma je nastala samo iz razloga da neko ne bi po svojoj volji menjao reci iz Svetog pisma.
Jevandjelje ( grc. Euangelion – radosna vest, blagovest ) jeste Bogootkrivena istina. Problem je sto su mnogi vernici poceli da slave DOGMATIZAM a JEVANDJELJE su potisnuli u drugi plan.
Kad kazem Bogootkrivena istina, treba da kazem I sta podrazumevam kad kazem Bog.
Bog (Otac) je energija bezuslovne ljubavi. I Covek (Sin) je energija koja tezi da se potpuno pretvori u Boga I da iz sebe izbaci Djavola – energiju straha.
Sveti Duh (prilicno sam ubedjen da je to Tao o kojem je pricao Lao Ce) su sve energije u zbiru, I pozitivne I negativne, Sveti Duh je Vecna energija Sveukupnosti iz koje sve postaje I u koju se sve vraca.
E = mc2…Albert Ajnstajn
Molitva je svaka rec, misao – sve sto nije Unutrasnja tisina (Tisina je glas Duha ili Glas intuicije,Istinske volje u nama) je neki vid molitve. Svi se mi molimo, neko u crkvi, neko u razgovoru sa prijateljem, neko putem forumashenja – svi se molimo ali neki su toga svesni a neki ne.
Svako Zemaljsko Stvorenje je u sustini Prah I Dah, Nebo I Zemlja – pomesane energije Oca ( Nebo ,leva energija,osecanja ) I Majke ( Zemlja,desna energija,razum). Svesno mesanje tih energija dovodi do procesa koji je poznat kao “alhemija” ( re ligiare = ponovna sveza; yoga = staviti dvoje u jedno ).Postoje razni nacini mesanja dvaju energija, muske I zenske, Adama I Eve – za nekog je to umetnost, za nekog narkomanija ( najstetniji nacin ), za nekog odlazak u crkvu ili dzamiju, za nekog praktikovanje specijalnih yoga vezbi…senzacija je uzdizuci osecaj budjenja energetskog tela ( Duse ) u fizickom telu.
O nepostojanju smrti svesti (Vecnom zivotu) :
Postoji samo jedan trenutak – sad .I on traje beskonacno .A ako tvoj trenutak “sad”ne bude trajao beskonacno u ocima drugih– za tebe ce ipak trajati jer ako prestane da traje ti to neces ni znati. Ako je smrt nesto sto ne mozes da dozivis svesno onda ona za tebe I ne postoji-dakle dok god si svestan-besmrtan si . A ako smrt dozivis I ostanes svestan – onda to I nije smrt – dakle besmrtan si.
Ovo su neke maksime I definicije koje vaze za mene, smatram da lepo pomiruju svetske religije u jednu formulu. Ako mislite i osecate da je ovo sto sam napisao tacno, slobodni ste da ovu formulu kopirate I prevedete drugim ljudima koji su zbunjeni u vezi ovako sustinski bitnih pitanja koja leze u korenu ljudske patnje.
Svete knjige su pune simbolike I pravilno moze da ih razume samo probudjenik u duhovnom svetu. Bukvalno I dogmatsko interpretiranje Svetog pisma je dovelo do crne rupe u civilizacijskom toku koja se zvala srednji vek ( u Srbiji jos traje.)
Sve sto sam napisao I sva licna iskustva o kojima sam pisao na nekim podforumima potvrdila su najnovija istrazivanja kvantne fizike ( potrazite na podforumu filozofija – tema “ koja je svrha zivota.”
Bilo bi dobro da se probudimo I da se vratimo Bogu pre nego sto nas ova Planeta ne otrese sa sebe kao neku koznu bolest.
Ipak, ta odluka je na svakom pojedincu ponaosob.
“U konacnoj analizi postoje samo dve stvari : Ljubav I Strah” Antoni De Melo
“Sebicnost nije kad zivis svoj zivot po svojoj volji, sebicnost je kad od drugih ocekujes da zive njihove zivote po tvojoj volji.” Antoni De Melo