goxy
Zaslužan član
- Poruka
- 105.785
''Ne treba ti piće,ne treba ti droga,lud s i bez toga''

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
... a ovo sto sledi je nekoliko inserata po mom izboru , iz jos jedne od riznica o tramvajima beogradskim, a sa naslovom Ostaci bivsih pruga na Dedinju i Topcideru i jos ponesto, naravno isti forum, evo i linka na ovu temu http://railserbia.net/forum/viewtopic.php?f=27&t=3306&start=0 ... toplo preporucujem, kao i vise tema u komsiluku na istom forumu
... ako ne verujete, pitajte Goldija
...
... zeleznicka stanica Topcider i tramvaj trojka ...
![]()
... sve pise ...
![]()
... nastavljamo u tom kraju ...
![]()
![]()
![]()
... malo dalje, Bulevar vojvode Misica iz Vase Pelagica ...
![]()
... da se vratimo malo do Garde ...
![]()
![]()
... evo malo i tramvajskog mosta ...
![]()
![]()
... a ova decica ce nas, sto peske sto na biciklu, odvesti ...
![]()
... do ovog svog drugara ...
![]()
... i do nekadasnje Kraljeve cesme ...
![]()
... a kad smo vec tu, evo i da zavrsimo sa jos dve lepe fotke Topciderca i njegovim finim propratnim tekstom...
![]()
Ovde sam hteo samo da uporedim izgled gornjih topčiderskih česama danas i pre 70 ili 80 godina. Skoro ništa se nije izmenilo. Jedino pobodene šine, po kojima su u vreme nastanka stare fotografije još uvek jurili tramvaji. Doći ćemo još na te šine.
U vrelim danima, kada je ovuda prolazio veći broj šetača, našao bi se pored česme i po neki stočić sa belom šustiklom, na kojem se prodavao ratluk. Kupci ratluka su dobijali i čistu čašu da zahvate svežu hladnu izvorsku vodu i da se osveže.
Gornji izvori nisu mogli da konkurišu čuvenom topčiderskom izvoru u parku kod crkve. Na tu česmu dolazili su ne samo Topčiderci i slučajni prolaznici; dolazila je masa Beograđana sa balonima i testijama da ponese lepu vodu svojim kućama.
Jedna od čestih scena na donjoj česmi. Tu je bio i đevregdžija sa svežim toplim đevrecima: mali 1 dinar, veliki 2 dinara.
![]()
danas sam prvi put isla u naselje brace jerkovic.grozota!
p.s.neko bi rekao da sam promasila temu,ali nisam,idem sistemom eliminacije pa cu doci do najlepseg
za karaburmu potpisujem da je ubedljivo najodvratniji deo bg.a za visnjicu sam bila ubedjena da je ok.nism tamo bila.dobro si mi rek`oidi malo do karaburme i visnjice pa da vidis sta je grozota![]()