Najlakši fakultet?

• Začetnik teme Začetnik teme Darkman
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
mmm niste se razumele :)....
podela na lakse i teze fakultete bez osvrta na drzavni/privatni .... o tome se radilo ja mislim u njenom postu pa je rekla da nisi prerasla, bar sam ja to tako razumeo.
Glavna tema je ovde da li postoje laksi i tezi fakulteti i ja tvrdim da postoje a ona da ne postoje i to bez da ulazimo u sustinu drzavni/privatni gde uostalom imam apsolutno isti stav kao ti... tebi cestitam sto nemas komplekse.......(samim tim i sebi:):):):)

Misljenja sam da vecina...... bar 80% student medicine moze da zavrsi dif ukoliko ima fizickih predispozicija dok sa druge strane oni koji zavrse dif od njih mozda 0.5% bi mogli da zavrse medicinu i nemojmo se uopste ubedjivati u suprotno bez argumenata jer poznajem studente i na jednom i na drugom fakultetu ..... ne znaci da je medicina najtezi fakultet na svetu ali nimalo nije lak a isto to mislim i za ekonomiju i prava ma sta ljudi pricali koji nisu upuceni.
Onda.... ne mozes me ubediti da su geografija pa donekle i istorija tezi ili iste tezine sa medicinom, etf-om ili hemijom ..... tako da ta podela na lakse i teze fakultete postoji i uvek ce postojati. Na stranu pricu da ne moze svako da zavrsi svaki fakultet i da svakome ide nesto i ma koliko to tesko bilo njemu ce biti lako i obratno ukoliko mu nesto jednostavno ne ide ..... tu se slazemo i to je notorna cinjenica
ali postoje ljudi koji mogu da zavrse i kojima ce ici vise fakulteta.... onda prosto sedni i pogledaj literaturu na medicini, pravima, ekonomiji pa pogledaj te iste knjizice na difu ili geografiji :)....ne tvrdim da bi ja mogao da zavrsim dif ili geografiju ali tvrdim da je to laksi fakultet pa ko voli......

Medicina je teska utoliko sto je obimna. Ali, mislim da to nije merilo tezine. Stvar je u tome da je pojam teskog "shvatljivost" gradiva, ako mogu tako da kazem. Kad kazem tezak fakultet, mislim na fakultete koji zahtevaju mentalni napor da bi se gradivo shvatilo, a ne na vreme koje je potrebno da se stigne nauciti razumljivih 1000 stranica. Pa tako mislim da je tezak fakultet Filozofija, i da je jednu filozofsku knjigu i od 100 strana teze nauciti nego neku medicinsku i od 1000 strana. I Medicinu nikad nisam smatrala najtezim fakultetom. Moj fakultet recimo zahteva takodje prilican napor ne bi li se gradivo shvatilo. Zahteva i mnogo kreativnog rada. To je meni tezina, a ne prosto bubanje. I naravno, stvari koje se ne mogu zavrsiti ako nemas "klikere" (ili talenta) takodje su teske: Ekonomija, Matematika, Hemija, Fizika... Dakle, jos jednom da ponovim: broj strana najmanje je merilo tezine fakulteta!

P.S. A da, kad bi medicinari imali jos neku, osim sposobnosti za cisto bubanje, mogli bi sa lakocom da zavrse DIF. :)

Medicina je teska utoliko sto je obimna. Ali, mislim da to nije merilo tezine. Stvar je u tome da je pojam teskog "shvatljivost" gradiva, ako mogu tako da kazem. Kad kazem tezak fakultet, mislim na fakultete koji zahtevaju mentalni napor da bi se gradivo shvatilo, a ne na vreme koje je potrebno da se stigne nauciti razumljivih 1000 stranica. Pa tako mislim da je tezak fakultet Filozofija, i da je jednu filozofsku knjigu i od 100 strana teze nauciti nego neku medicinsku i od 1000 strana. I Medicinu nikad nisam smatrala najtezim fakultetom. Moj fakultet recimo zahteva takodje prilican napor ne bi li se gradivo shvatilo. Zahteva i mnogo kreativnog rada. To je meni tezina, a ne prosto bubanje. I naravno, stvari koje se ne mogu zavrsiti ako nemas "klikere" (ili talenta) takodje su teske: Ekonomija, Matematika, Hemija, Fizika... Dakle, jos jednom da ponovim: broj strana najmanje je merilo tezine fakulteta!

P.S. A da, kad bi medicinari imali jos neku, osim sposobnosti za cisto bubanje, mogli bi sa lakocom da zavrse DIF. :)

u potpunosti se slazem.

@forma_ideale

Eto .... u potpunosti se i aj slazem sa tobom i sa ovim sto je sada napisano .... dakle ipak ima tezih i laksih fakulteta a nisu svi iste tezine... dakle ipak nalazimo da su filozofija, hemija ili fizika tezi od difa ili od geografije i istorije /????.....to je ono sto sam i ja rekao samo da sam to rekao u dve recenice epilog bi bio da nema lakih i teskih i da su svi jednako teski :)... a ovako kada se maloo razvodni tema ipak se dodje do podele na lakshe i teze fakultete.... to ne znaci da ovi laksi nisu ni malo teski ali su ipak puno laksi od onih tezih.....

@forma_ideale

Eto .... u potpunosti se i aj slazem sa tobom i sa ovim sto je sada napisano .... dakle ipak ima tezih i laksih fakulteta a nisu svi iste tezine... dakle ipak nalazimo da su filozofija, hemija ili fizika tezi od difa ili od geografije i istorije /????.....to je ono sto sam i ja rekao samo da sam to rekao u dve recenice epilog bi bio da nema lakih i teskih i da su svi jednako teski :)... a ovako kada se maloo razvodni tema ipak se dodje do podele na lakshe i teze fakultete.... to ne znaci da ovi laksi nisu ni malo teski ali su ipak puno laksi od onih tezih.....

Jao, aj dobro, dosta vise, slozili smo se. :D Nego, sta ti studiras?

Ehhh kako volim kada se tako lepo slozimo :))))

Inace studiram prava u Nishu i ostalo mi je jos Trgovinsko pravo i plemenita psihicki obolela profesorica Dara koja lici na sve samo ne na profesorku ...... ko je zna, razumece o cemu pricam:) tako da se nadam da cu uspeti valjda da do kraja godine diplomiram, nadam se da ce joj dve godine izivljavanja biti dovoljno

Ehhh kako volim kada se tako lepo slozimo :))))

Inace studiram prava u Nishu i ostalo mi je jos Trgovinsko pravo i plemenita psihicki obolela profesorica Dara koja lici na sve samo ne na profesorku ...... ko je zna, razumece o cemu pricam:) tako da se nadam da cu uspeti valjda da do kraja godine diplomiram, nadam se da ce joj dve godine izivljavanja biti dovoljno

OoOo

Boze, sta da kazem... i ja se nadam da ces do kraja godine diplomirati. :D Evo, drzim fige! ;)

Ovo si lepo rekla. :D: A uzgred, koju si to buducnost izabrala?

Ekonomski u Bg, inace sam umetnicka dusa. Vrzmalo mi se svasta po glavi, ali sam resila da budem realna. Ne kajem se, volim ja i ekonomiju, samo je kod nas ciscenje na prvoj i drugoj pa ko prezivi neka prica. :(

Moja najbolja drugarica je na pravnom u Bg. Kod njih se nista ne zna i jesu po Bolonji i nisu, nije ni cetvrtina upisala drugu...

Само онај ко студира медицину зна колико је тешка,и да нема никакве везе са бубањем.Такође за Математику ,Хемију, Физику а посебно за филозофију није потребна нека нарочита интелигенција.Сваки факултет може завршити особа просјечне интелигенције ,а да ли ће постати експерт зависи од труда ,среће и талента.

Само онај ко студира медицину зна колико је тешка,и да нема никакве везе са бубањем.Такође за Математику ,Хемију, Физику а посебно за филозофију није потребна нека нарочита интелигенција.Сваки факултет може завршити особа просјечне интелигенције ,а да ли ће постати експерт зависи од труда ,среће и талента.

Imam iskustva sa medicinskim gradivom, znam mnogo medicinara (sede i memorisu, i memorisu, i memorisu... mada razumem da neko mora i jako da ukljuci mozak da bi shvatio npr. mali i veliki krvotok, ili koja vena ishranjuje koji organ... :) ) i znam o cemu pricam (i da tacno pricam). :) Nije tacno da svaki fakultet moze zavrsiti osoba prosecne inteligencije. I ako o Medicini moze da prica samo neko ko je studira, onda ni ti ne mozes da pricas o ova 4 fakulteta koja ne studiras.

Cak ni osoba koja studina npr paralelno dva fakulteta ne moze kompetentno da odgovori koji je laksi zato sto to zavisi i od afiniteta, sposobnosti i sl. doticne osobe ;).

Ipak, da se ne lazemo, moze se delimicno izvesti neki zakljucak ako znamo npr ko je kakv bio u srednjoj skoli i kako je posle ko prolazio. Ne moze se zakljucivati samo na osnovu pojedinacnih primera ali neke fakultete jednostavno zavrsavaju ljudi koji su jedva kroz skolu prosli, a na nekima su zube polomili i vukovci -dakle, ipak se moze doneto koliko-toliko objektivan sud.

moze ali nikako na osnovu srednje skole ;)))
koliko sam ja upucen a mislim da jesam :).... razlika u ucenju izmedju fakulteta i srednje skole je kao nebo i zemlja.... pa onda svi drugi faktori koji igraju ulogu u srednjoj..... tako da ovo moze da vazi samo za neke najdrastricnije primere extremnogo dobrih sto su jedan do dva u generaciji i extremno losih kojih je mozda malo vise ;)

Postavi sebi pitanje "Zasto sam upisala privatni fakultet"? Ali budi apsolutno iskrena pri odgovaranju. :D Jer, (veci) kvalitet ili sta vec ne moze biti razlog, jer na privatnim faxevima predaju profesori koji su do juce predavali na drzavnim, a preko noci nisu mogli postati novi ljudi i usvojiti nova znanja... :roll: Milion ljudi znam koji su jeeedva skrpili srednju skolu (i iz tog se razloga naravno nisu usudili ni da probaju da upisu drzavni fax) i s lakocom upisali i pozavrsavali te "fakultete", a da i ne znas kada se to, u medjuvremenu desilo. :D Zapravo, koga god znam, a da je upisao (zavrsio) privatni fax, jedva se izborio sa srednjom skolom. Nesto nisam cula da je neki odlican djak, ili kojim slucajem slucajno neki vukovac upisao privatni... Mada, ne kazem, mozda si ti ta. :-|

Upravo sam videla identičan post na forumu PFUUB, to je taaaaako neoriginalno, da nemam reči. Ne bih da produžavam ovu temu, ali sam morala da prokomentarišem. So long.
P.S. Moram da priznam da su te lepo oterali sa onog foruma.

Slazem se sa konstatacijom da je najlakse ono sto nam lezi, ono za sta imamo talenta i sta volimo. A mozete se prepucavati koliko 'ocete. Dif, megatrend, pola privatnih gluparija, geografija, istorija, arheologija... ma to je sve, zagrej malkice stolicu i ne trba ti neka poveca inteligencija. Jos do sad nisam upoznala osobu koja nije uspela da zavrsi ove fakultete zbog preteskog ili preobimnog gradiva. A ta ozbiljnost za privatne.. Navedite mi makar jedan gde para ne odlucuje. I da, onaj sto je napisao/napisali da su prava laka.. Meni ni malo ne izgleda "lako" neka knjizurina od oko 1000 stranica na stolu moga batice..

Slazem se sa konstatacijom da je najlakse ono sto nam lezi, ono za sta imamo talenta i sta volimo. A mozete se prepucavati koliko 'ocete. Dif, megatrend, pola privatnih gluparija, geografija, istorija, arheologija... ma to je sve, zagrej malkice stolicu i ne trba ti neka poveca inteligencija. Jos do sad nisam upoznala osobu koja nije uspela da zavrsi ove fakultete zbog preteskog ili preobimnog gradiva. A ta ozbiljnost za privatne.. Navedite mi makar jedan gde para ne odlucuje. I da, onaj sto je napisao/napisali da su prava laka.. Meni ni malo ne izgleda "lako" neka knjizurina od oko 1000 stranica na stolu moga batice..

Jos je rano da ti sudis o fakultetima... malo je bezveze da o studiranju prica neko ko jos nije upisao fax. :D

Meni ni malo ne izgleda "lako" neka knjizurina od oko 1000 stranica na stolu moga batice..

I knjizevnost je (pre)obimna, i ekonomija, i medicina. Ali pravo je... zamorno. Monotono. To ga cini dodatno teskim, jer je cesto neopipljiva materija i ima dosta informacija. Mozda ne misli svako tako, ali to je moje vidjenje, nadam se da pravnici nece zameriti;)
Znaci, ljudi, ima varijacija, razliciti su fakulteti, ali i interesovanja. Ne mozete da pogresite ako upisete ono sto volite; upisati nesto samo zato sto je trenutno popularno, a sto istovremeno ne volite, osuda je na neuspeh na samom startu...
Ne znam kako razmisljaju drugi, ali mene ne plase 4 godine fakulteta, vec 30+ godina kasnije... A ja ne zelim da gotovo ceo moj zivot, svakog dana, radim nesto sto me ne zanima.
Pozdrav svima i srecno!!!! ;)

Back