NAJISPLATIVIJI FAKULTET

:hahaha:
Da kako da ne :lol:

Ajde sad ... Idemo redom ...

Mislim nije da vredjam ali gde nadje bas masinski i elektrotehnicki . Ne kazem da nema ali postoje fakulteti koji mnogo vise plasiraju svoje u inostranstvo nego sto su to elektrotehnicki i masinski ...

Ja bih rekao ovako . Perspektivnost je relativna stvar . Stavise ne postoji neperspektivan fakultet. Svi oni mogu da budu ali i ne moraju da budu perspektivni, sve zavisi od nas samih ali pomalo i od faktora srece.

A hajde sad ovim redom. Sky Unit je (citirano ispod) naveo da je 85% studenata ETF-a u poslednjih 6-7 godina otišlo u instranstvo. Ja sam čuo da je taj procenat u poslednjih 5 godina 90%. U svakom slučaju mnogo. A s kog to fakulteta više ljudi ide u inostranstvo?

Ja bih rekao da je perspektivnost djelimično relativna stvar. Ne postoji apsolutno neperspektivan, kao ni apsolutno perspektivan fakultet, ali neki su jednostavno perspektivniji, budući da ih je manje ljudi sposobno završiti. Nije uvreda reći da su neki fakulteti lakši od drugih, ako isključimo sve razlike osim razlika u gradivu koje se uči.

^brate veliki broj elektrotehnicara,pa u zadnjih 6,7 godina 85% etfovca radi u inostranstvu po statistikama,dosta tih ljudi dolazi na forum etfa pa ako toliko zelis da se uveris mozesh da vidis

Ja čuo 90% u poslednijh 5 god., al' slično je to svakako. Kad bi sav taj kadar mogao da se uposli u Srbiji, sigurno bismo brže napredovali. Makar, ako država već finansira dio ili svo studiranje (ovisno o upadanju na budžet), onda student treba da ima obavezu da, ako je već teško naći posao da radi, ono makar da ne može raditi u inostranstvu neki vremenski period.

U Republici Srpskoj postoji Fond Milana Jelića (pokojni predsjednik), koji daju 300-600 evra mjesečno (ovisno o raznim faktorima) za najbolje studente, ali pod uslovom da za svaku godinu korišćenja stipendije dvije godine radiš u Srpskoj. (možda je to malo strogo, al' i iznos je veći jer se ne plaća samo studiranje, nego i izdržavanje) Ne kažem da nema mana, ali nešto tako treba da se uradi.

:eek:

:dash:
Da li stvarno mislis da svaki talenat mora da osvaja "prestizne" nagrade i ide na Cambridge? :hahaha: Zasto tvoj ujak nije isao na Cambridge onda ? :think:
Upravo si uvredila jedno 70% talentovanih ljudi u svetu . Mislim ti si pokusala to sad kolko si ih dotakla time stvarno ne znam .

Pozvacu se samo na pricu Mendeljejeva . Ko zna zna ...
Ja sam pricala o talentima iz oblasti prirodnih nauka:hemija,fizika, matish, i slicno.MOJ stic je zavrsio gradjevinu tehnicki fakultet.A ovo je tema najisplatljiviji fakulteti kod nas.Tako da ja nikoga nisam uvredila vec samo rekla kako veliki broj fakulteta nasih nije priznato u svetu pa ko hoce da ode mora da nostrifikuje diplomu.Ovo vazi i za moj fakultet ali i za prirodne nauke o kojima ti toliko pricas.Sa nekog naseg faksa tesko ces da odes u inostranstvoTO SAM JA HTELA DA KAZEM,i NEK mi kaze da neko da nisam u pravu.Ako hoces da gledamo na faks kao na zeleno svetlo za odlazak iz ove zemlje onda je to etf sigurno.A sto se tice kembridza i drugih svetski priznatih univerziteta oni ce uvek da guraju svoje studente i da traze talentovane klince koji su osvajali medalje na olimpijadama sirom sveta,tako ako si hteo da se bavis naukom,budes naucnuk vec dosad je trebalo da uradisnesto .Ako ti tako dobro ide hemija kao sto pricas onda si trebao da upises nesto komercijalnije npr farmaciju,MEDICINU verovao ili ne.jeste da je izuzetno tezak faks,da trazi puno odricanja,bdenja nad knjigom ali i donosi i licnu satisfakciju,osecaj da si pomogao nekome da se oseca bolje,a donosi i puno para.Da,da i to manje izvikane specijalizacije poput dermatologije...A takodje sirok spektar mogucnosti bavljenja istrazivackim radom.Jer nisu dr samo oni u bolnici imas lekare koji rade na institutima na unapredjenju lekova... Boze najstarija grana medicine anatomija je pre par godina odnela nobelovu nagradu na gradji srca,a o mozgu da ne govorim.To su pravi naucnici .Ja licno ne zelim da idem iz svoje zemlje zelim da ovde radim medju svojim narodom i ovde da se bavim svojom naukom!!!!!!!!!!A sto se uvreda tice nikoga ja ovde ne vredjam samo zelim da ti kazem da koliko god su tvoje zelje i snovi veliki,realnost je surova.Nemoj da se razocaras. Treba da upises i studiras ono sto volis,ali treba da razmislis malo o onom sutra.;)

Ja sam pricala o talentima iz oblasti prirodnih nauka:hemija,fizika, matish, i slicno.MOJ stic je zavrsio gradjevinu tehnicki fakultet.A ovo je tema najisplatljiviji fakulteti kod nas.Tako da ja nikoga nisam uvredila vec samo rekla kako veliki broj fakulteta nasih nije priznato u svetu pa ko hoce da ode mora da nostrifikuje diplomu.Ovo vazi i za moj fakultet ali i za prirodne nauke o kojima ti toliko pricas.Sa nekog naseg faksa tesko ces da odes u inostranstvoTO SAM JA HTELA DA KAZEM,i NEK mi kaze da neko da nisam u pravu.Ako hoces da gledamo na faks kao na zeleno svetlo za odlazak iz ove zemlje onda je to etf sigurno.A sto se tice kembridza i drugih svetski priznatih univerziteta oni ce uvek da guraju svoje studente i da traze talentovane klince koji su osvajali medalje na olimpijadama sirom sveta,tako ako si hteo da se bavis naukom,budes naucnuk vec dosad je trebalo da uradisnesto .Ako ti tako dobro ide hemija kao sto pricas onda si trebao da upises nesto komercijalnije npr farmaciju,MEDICINU verovao ili ne.jeste da je izuzetno tezak faks,da trazi puno odricanja,bdenja nad knjigom ali i donosi i licnu satisfakciju,osecaj da si pomogao nekome da se oseca bolje,a donosi i puno para.Da,da i to manje izvikane specijalizacije poput dermatologije...A takodje sirok spektar mogucnosti bavljenja istrazivackim radom.Jer nisu dr samo oni u bolnici imas lekare koji rade na institutima na unapredjenju lekova... Boze najstarija grana medicine anatomija je pre par godina odnela nobelovu nagradu na gradji srca,a o mozgu da ne govorim.To su pravi naucnici .Ja licno ne zelim da idem iz svoje zemlje zelim da ovde radim medju svojim narodom i ovde da se bavim svojom naukom!!!!!!!!!!A sto se uvreda tice nikoga ja ovde ne vredjam samo zelim da ti kazem da koliko god su tvoje zelje i snovi veliki,realnost je surova.Nemoj da se razocaras. Treba da upises i studiras ono sto volis,ali treba da razmislis malo o onom sutra.;)

Totalno pogresno razmisljanje i neupucenost u svet nauke . Da li stvarno mislis da su svi dosadasnji svetski priznati naucnici, "okiceni" nobelovom nagradom (uzimam primer jer to nije mala stvar) isli na Cambridge i Oxford , i sa po 18 i 20 godina pokazivali svoje talente . Mozda neki i jesu, ne znam, ali znam da je velika, enormno velika vecina njih zavrsavala sasvim prosecne univerzitete radila sasvim prosecne poslove , i ni po cemu se nije isticala od drugih naucnika do samih otkrica koja su postigli a to je bilo u po 30+ godina . Dakle teorija za koju se drzis tako cvrsto, nazalost, nema pojma !

Zamolio bih te da se ne "hvatas" za mene kao primer, jer niti sam ja tema ove teme, niti se moja interesovanje, zelja, mogucnost, i potencijalni talenat ne ticu ni tebe a ni same teme .

Ne razumem ovaj deo sa "To su pravi naucnici" :think: Ne povezujem bas sta si htela time da kazes . :think:

Ovim zadnjim delom si samo pokazala jos vise koliko si neupucena u celu stvar . Dakle, talenat nije nesto sto se da otkriti sa 18-20 godina i Bow odmah si talenat ides na Oxford i onda si "pravi naucnik" to nema pojma sa zivotom . Seti se samo recimo Suzan Boil koja je pokazala svoj talenat u 50 i ne znam kojoj godini . Sta ona nije talentovana ? Kako objasnjavas to sto je sa njenih xyz godina otkriven njen talenat ? Da li se ona skolovala na Oxfordu ? :think: Ne! Da li je talentovana ? Da :think: Da li je bilo ko uvideo to sa njenih 20 godina ? Ne :think: Mislim da ti je teorija zvanicno oborena .

Eto toliko od mene za sada ....

:)

Ok to je tvoje misljenje i ja to postujem a recenica to su pravi naucnici odnosi se na naucnike kod nas .ne izvlaci je iz konteksta.Ine pricam i ne osporavam tvoj talenat,niti potcenjujem ljude koji nisu studirali na oksfordu,nemoj pogresno da me razumes.ALI JEDNA MI STVAR NIJE JASNA KAKO MOYES DA KAZES DA ETEEFOVCI NEMAJU DOBRU PRODJU U INOSTRANSTVU.Sve u svemu puno srece na faksu i nadam se da si izabrao pravi fakultet koji ce da ispuni tvoje snove i ocekivanja

Ok to je tvoje misljenje i ja to postujem a recenica to su pravi naucnici odnosi se na naucnike kod nas .ne izvlaci je iz konteksta.Ine pricam i ne osporavam tvoj talenat,niti potcenjujem ljude koji nisu studirali na oksfordu,nemoj pogresno da me razumes.ALI JEDNA MI STVAR NIJE JASNA KAKO MOYES DA KAZES DA ETEEFOVCI NEMAJU DOBRU PRODJU U INOSTRANSTVU.Sve u svemu puno srece na faksu i nadam se da si izabrao pravi fakultet koji ce da ispuni tvoje snove i ocekivanja

Ne hvataj se za jednu moju recenicu i argumentujes je iz posta u post kako bi pokazala da uopste nisam upravu . ;) Etfovaca je mnogo, i kao takvi oni mogu da odu u inostranstvu ali .... Ne znam bas . Nisam odusevljen . Hvala na lepim zeljama, takodje :)

Ne hvataj se za jednu moju recenicu i argumentujes je iz posta u post kako bi pokazala da uopste nisam upravu . ;) Etfovaca je mnogo, i kao takvi oni mogu da odu u inostranstvu ali .... Ne znam bas . Nisam odusevljen . Hvala na lepim zeljama, takodje :)

Pa evo ti odmah Njemačke, imaju deficit inženjera. Potrebno ih sve više, a školuje se sve manje. Jedan google upit i dovoljno da vidiš. :)

Naravno, ko je dobar u svom poslu, on ima dobre šanse svakako da se snađe, a ko je tuta-muta, džaba mu 10 etf-ova i 20 mašinaca i 30 ekonomija i tako dalje da ne nabrajam. :)

Pa evo ti odmah Njemačke, imaju deficit inženjera. Potrebno ih sve više, a školuje se sve manje. Jedan google upit i dovoljno da vidiš. :)

Naravno, ko je dobar u svom poslu, on ima dobre šanse svakako da se snađe, a ko je tuta-muta, džaba mu 10 etf-ova i 20 mašinaca i 30 ekonomija i tako dalje da ne nabrajam. :)

Istina ;) Veliku vaznost ima i ta sposobnost snalazenja . Sloboda da se ucini "prvi korak" u beli svet, sloboda i hrabrost da se upustis u takvu "avanturu" , nije sve u glavi ;)

jer ne bi mogao da ga zavrsis?

:kafa:

Mene ako pitas za misljenje, ja bih svaki fakultet mogao da zavrsim . Ali govorim ovo bez trunke uzvisenosti i neozbiljnosti . Koji god ti fakultet sada pao na pamet , veruj mi mogao bih da ga zavrsim . Svidelo se to nekom ili ne . Matematika i fizika mi nikada nisu bili problem, toj bransi se i sam okrecem, ostaje samo malo elektrotejhnike, informatike (koju i sada dovoljno dobro radim) i eto ga etf . Naravno sad to deluje kao da sam ja rekao etf je lako zavrsiti . Naravno da ne , ali ne uzimam ga za najtezi ili medju tezima . (Digresija; tezina nekog fakulteta je subjektivna velicina i logicno zavisi od doticne persone) . Zato licno etf ne vidim kao veliki problem . I kao sto sam rekao , odgovor na tvoje pitanje je , naravno da ne , mogao bih da ga zavrsim .

Razlog mog "negodovanja" ili kako da nazovem ovo, lezi u tome sto je kvalitet samog etf-a poslednjih godina strasno opao . Konkurencija je na pozitivnoj nuli, tek da ima nekog da nazoves konkurencijom, danas svaka budala moze da ga upise pa i zavrsi , pojedina predavanja no comment itd itd .... A i smatram da ima mnogo boljih, pametnijih i zanimljivijih stvari za studiranje nego li etf .

Stevee

hahaha de moze svaka budala da ga zavrsi si normalan,pa samo u mojoj genarciji je samo 50% preslo u drugu (od 500 ljudi) a sada za trecu,isto ce se prepoloviti

a drugo ti sto pricas za misljenje o faxu da ti to ne bi studirao,to je tvoja stvar,ne mozes zbog toga da kazes ono sto si pricao

ali ono,videcemo te kad odes na fax pa se obrnes za 180 stepeni,jer sem ako nisi iz matematicke gimnazije,realno ne znas ni priblizno sta je fax

Poslednja izmena:
hahaha de moze svaka budala da ga zavrsi si normalan,pa samo u mojoj genarciji je samo 50% preslo u drugu (od 500 ljudi) a sada za trecu,isto ce se prepoloviti

a drugo ti sto pricas za misljenje o faxu da ti to ne bi studirao,to je tvoja stvar,ne mozes zbog toga da kazes ono sto si pricao

ali ono,videcemo te kad odes na fax pa se obrnes za 180 stepeni,jer sem ako nisi iz matematicke gimnazije,realno ne znas ni priblizno sta je fax

:aha: :lol:

Pa valjda se na forumu i daje personalno misljenje, ono ... :lol:

Necemo deliti gimnazije tako . One su na papiru takve i takve, onakve i onakve . Kvalitet gimnazije se ne ogleda u tome . A znanje pojedinaca jos manje . Tako da je krajnje povrsno posmatrati tako stvari . ;)

@tema

U listu najisplativijih fakulteta, ako uopste postoji, dodao bih jos i farmaciju . Mislim da vredi 5 godina nespavanja i ucenja za kasnije kroz zivot. Sigurno da kao i mnogi nasi fakulteti ima propuste, predmete koji su na fazonu "bla bla truc" ali Boze moj . Posle fakulteta posao je, skoro pa zagarantovan . Ako imas kintu mozes sam svoj biznis da zapocnes sto nije losa ideja , ljudi su uvek bolesni lekovi ce uvek biti tu oko nas . Pa i ako nemas kintu tu su krediti, a sigurno vredi podici kredit za sopstveni biznis ovog tipa jer ce se sigurno kasnije isplatiti .

pa tako ti gledas,sluzim se tvojim alatima
ali realno tako jeste

Tako gledam i tako jeste . Mislim, zdrava pamet svakom coveku to treba da kaze . Naziv matematicka gimnazija ne treba nuzno da znaci "teska skola" ili sta ja znam .... Postoje sirom Srbije gimnazije koje su sigurno teze od pomenute matematicke . Kao sto se i tezina dvaju ista fakulteta u razlicitim gradovima razlikuju tako je isto i sa gimnazijama . Gimnazija ko gimnazija, samo sa naprednijim kursevima iz matematike, fizike i hemije . Boze moj . Da ne govorim o znanjima pojedinaca kada izadju iz istih . Evo razmotri sledecu situaciju .

Ucenik A i ucenik B . Ucenik A je iz matematicke gimnazije a ucenik B je iz gimnazije prirodno matematickog smera . Ucenik A je zavrsio svoju gimnaziju i zadovoljio je kriterijume da izadje bez posebnih afiniteta i neke dublje dubine od onoga sto je radio u gimnaziji. Ucenik B je takodje zavrsio svoju gimnaziju ali je za razliku od ucenika A izucavao materiju dublje nego sto je to bilo predvidjeno gradivom za njegovu skolu .

Da li mislis da je ispravno zakljuciti ucenik A poseduje vecu kolicinu znanja od ucenika B .

Naravno da ne .

glupost

ja sam taj B,veruj mi a znam likove iz te gimnazije,koji su mnogo znanja imali nego ja.

ne po tome sto sam ja bio los djak u gimnaziji mojoj,bio sam super djak,ali jednostavno radili su neke stvari koje se i na fakultetima radi,i mnogo im je bilo lakse za neke predmete i to je cinjenica.

glupost

ja sam taj B,veruj mi a znam likove iz te gimnazije,koji su mnogo znanja imali nego ja.

ne po tome sto sam ja bio los djak u gimnaziji mojoj,bio sam super djak,ali jednostavno radili su neke stvari koje se i na fakultetima radi,i mnogo im je bilo lakse za neke predmete i to je cinjenica.

Glupost huh? :huh:

Govoris da svaki ucenik koje se interesuje van skolske literature u skoli je glupost i ne postoji . Interesantno i deprimirajuce .

:kafa:

Mene ako pitas za misljenje, ja bih svaki fakultet mogao da zavrsim . Ali govorim ovo bez trunke uzvisenosti i neozbiljnosti . Koji god ti fakultet sada pao na pamet , veruj mi mogao bih da ga zavrsim . Svidelo se to nekom ili ne . Matematika i fizika mi nikada nisu bili problem, toj bransi se i sam okrecem, ostaje samo malo elektrotejhnike, informatike (koju i sada dovoljno dobro radim) i eto ga etf . Naravno sad to deluje kao da sam ja rekao etf je lako zavrsiti . Naravno da ne , ali ne uzimam ga za najtezi ili medju tezima . (Digresija; tezina nekog fakulteta je subjektivna velicina i logicno zavisi od doticne persone) . Zato licno etf ne vidim kao veliki problem . I kao sto sam rekao , odgovor na tvoje pitanje je , naravno da ne , mogao bih da ga zavrsim .

Razlog mog "negodovanja" ili kako da nazovem ovo, lezi u tome sto je kvalitet samog etf-a poslednjih godina strasno opao . Konkurencija je na pozitivnoj nuli, tek da ima nekog da nazoves konkurencijom, danas svaka budala moze da ga upise pa i zavrsi , pojedina predavanja no comment itd itd .... A i smatram da ima mnogo boljih, pametnijih i zanimljivijih stvari za studiranje nego li etf .

Stevee

Stevee, ti tek treba da upišeš fakultet koji nije etf. Nema šanse da bolje od mene znaš kakav je etf, jer nemaš uvida u stanje na njemu. Evo odmah ću da ti kažem da je standard malo ipak opao kako kažu, ali i da spremamo ispite iz osnova elektrotehnike i matematike iz ispitnih zbirki od prije par decenija, u vrijeme kad je etf bio mučno težak. Nema teorije da nam je nešto bitnije lakše nego ranije, i dalje moramo totalno da naučimo predmet da bismo položili ispit, a nijanse odlučuju o ocjeni.

Drugi predmeti su takođe ozbiljni. Ne svi, ali većina. Jedini lakši obavezni predmeti su lab vježbe iz fizike i ipak nešto teže lab vježbe iz oeta (osnova elektrotehnike). Eventualno ako neko kao izborni uzme strani jezik, sociologiju, menadžment... a dosta, ali baš dosta izbornih je čak teže nego neki glavni ispiti.

Slažem se da ne znači da ako je neko iz jake matematičke gimnazije - onda će imati bolje znanje. Ali, moraš shvatiti da uvijek postoje i oni što dosta znaju i oni što malo znaju. Poenta je da je iz npr. mat. gimnazije u Beogradu većina ipak prilično natprosječna. Prirodne nauke su takođe teže od društvenih. Za prirodne ipak treba "petlja". Nisu ni društvene za potcijeniti, npr. ima ljudi kojima će ovaj etf biti lakši od najlakšeg društvenog fakulteta, ali opet većina prirodnjaka bi izgurala i druge faxove, dok obrnuto malo već teže ide.

Dalje, prijemni ispit etf-a beogradskog važi na svim drugim tehničkim fakultetima pri upisu, a nijedan drugi ne važi na etf-u, čak ni matematički - zato što je ovdje najteži prijemni. Da napomenem da su oni iz matematičke gimnazije upravo u vrhu rang liste - većina, iako naravno ima izuzetaka.

To da može svaka šuša da ga upiše i završi - ni ne sanjaj. Iz cijele Srbije, a i šire dolaze ljudi, pa ih se skupi 750 na prijemni, a primaju 560. Pa opet, iako su došli ponajbolji (naravno opet naglašavam ne samo najbolji, mnoštvo vrlo pametnih i inteligentnih ode i na druge fakultete, hoću da kažem oni što dođu su pri vrhu), opet drugu godinu upiše tek nešto više od pola studenata, 2/3 max. A računaj da prolaze i oni koji ne očiste svu godinu...

Sad ovaj post ispade moje prenemaganje što si mi uvrijedio fax :mrgreen: ... Zapravo sam ti samo htio reći da nemaš uvid u situaciju "na terenu", dokazano jedan od najtežih, po nekom novinskom istraživanju i najteži i najperspektivniji fakultet prozivaš da ga može završiti svaka budala - ipak si me malo uvrijedio. Ja izbjegavam razgovore na temu težine fakulteta, što sa svojim drugovima što sa drugima, ali ne mogu bogme ni stalno da ćutim. Ipak spadam u grupu sposobnijih, grupu u koju većina ipak ne može da uđe.....koliko god ovo zvučalo egoistički - nije to namjera. Ja poštujem tvoj izbor (zaboravih koji, nešto kao fizička hemija), ni taj mi ne djeluje lak, ali ipak nije beogradski etf izgradio reputaciju (koju i danas održava) tek tako.

Uh, svaka čast ako si imao živaca sve ovo pročitati. :klap::D

Poslednja izmena:
Glupost huh? :huh:

Govoris da svaki ucenik koje se interesuje van skolske literature u skoli je glupost i ne postoji . Interesantno i deprimirajuce .

nisam to rekao,izvrces reci,ali bas seres teze.drugo takvih ljudi kao osoba B je procentualno mnogo malo.

drugo poredjenje je mnogo nebitno,jer realno ako imas 50 ljudi iz obicne gim i 50 iz mat. veca je verovatnoca da je znanje po pojedincu vece kod mat. gimnazijalaca.ja nisam iz mat. gimnazije,samo pricam objektivno na osnovu iskustva.

to sto ti tripujes da ces da budes expert,ja bih stvarno voleo,ako imas zelju i ako uspes da radis mnogo,ali ne mozes da tripujes nesto iz srednje o necemu sto je na mnogo vecem stupcu.

Poslednja izmena:
Stevee, ti tek treba da upišeš fakultet koji nije etf. Nema šanse da bolje od mene znaš kakav je etf, jer nemaš uvida u stanje na njemu. Evo odmah ću da ti kažem da je standard malo ipak opao kako kažu, ali i da spremamo ispite iz osnova elektrotehnike i matematike iz ispitnih zbirki od prije par decenija, u vrijeme kad je etf bio mučno težak. Nema teorije da nam je nešto bitnije lakše nego ranije, i dalje moramo totalno da naučimo predmet da bismo položili ispit, a nijanse odlučuju o ocjeni.

Drugi predmeti su takođe ozbiljni. Ne svi, ali većina. Jedini lakši obavezni predmeti su lab vježbe iz fizike i ipak nešto teže lab vježbe iz oeta (osnova elektrotehnike). Eventualno ako neko kao izborni uzme strani jezik, sociologiju, menadžment... a dosta, ali baš dosta izbornih je čak teže nego neki glavni ispiti.

Slažem se da ne znači da ako je neko iz jake matematičke gimnazije - onda će imati bolje znanje. Ali, moraš shvatiti da uvijek postoje i oni što dosta znaju i oni što malo znaju. Poenta je da je iz npr. mat. gimnazije u Beogradu većina ipak prilično natprosječna. Prirodne nauke su takođe teže od društvenih. Za prirodne ipak treba "petlja". Nisu ni društvene za potcijeniti, npr. ima ljudi kojima će ovaj etf biti lakši od najlakšeg društvenog fakulteta, ali opet većina prirodnjaka bi izgurala i druge faxove, dok obrnuto malo već teže ide.

Dalje, prijemni ispit etf-a beogradskog važi na svim drugim tehničkim fakultetima pri upisu, a nijedan drugi ne važi na etf-u, čak ni matematički - zato što je ovdje najteži prijemni. Da napomenem da su oni iz matematičke gimnazije upravo u vrhu rang liste - većina, iako naravno ima izuzetaka.

To da može svaka šuša da ga upiše i završi - ni ne sanjaj. Iz cijele Srbije, a i šire dolaze ljudi, pa ih se skupi 750 na prijemni, a primaju 560. Pa opet, iako su došli ponajbolji (naravno opet naglašavam ne samo najbolji, mnoštvo vrlo pametnih i inteligentnih ode i na druge fakultete, hoću da kažem oni što dođu su pri vrhu), opet drugu godinu upiše tek nešto više od pola studenata, 2/3 max. A računaj da prolaze i oni koji ne očiste svu godinu...

Sad ovaj post ispade moje prenemaganje što si mi uvrijedio fax :mrgreen: ... Zapravo sam ti samo htio reći da nemaš uvid u situaciju "na terenu", dokazano jedan od najtežih, po nekom novinskom istraživanju i najteži i najperspektivniji fakultet prozivaš da ga može završiti svaka budala - ipak si me malo uvrijedio. Ja izbjegavam razgovore na temu težine fakulteta, što sa svojim drugovima što sa drugima, ali ne mogu bogme ni stalno da ćutim. Ipak spadam u grupu sposobnijih, grupu u koju većina ipak ne može da uđe.....koliko god ovo zvučalo egoistički - nije to namjera. Ja poštujem tvoj izbor (zaboravih koji, nešto kao fizička hemija), ni taj mi ne djeluje lak, ali ipak nije beogradski etf izgradio reputaciju (koju i danas održava) tek tako.

Uh, svaka čast ako si imao živaca sve ovo pročitati. :klap::D

Naravno da jesam imao zivce da procitam sve ;)

Elem, shvatam koji deo te je pogodio, ali sudeci po tebi i tvojim postovima na forumu ti nisi onaj koji je trebao u njima da se pronadje i uvredi . Elem, mozda nisam napomenuo , verovatno nisam, ali bez obzira sto nisam upisao ovaj fakultet niti planiram, ipak znam o cemu se radi . Znam price i pricice iz pouzdanih razloga . Keva mi radi na istom . ;) A posle prica koje mi je ispricala tj svima nama u kuci posle posla, s pravom kazem Svaka budala moze da ga upise i zavrsi Nadam se da ces ukopcati zasto ovo govorim, i zasto sam rekao da po tvojim postovima i nacinu razmisljanja mislim da ne treba uopste da se uvredis ovime sto sam rekao . Nadam se :D Sa digresijom, da sam ja govorio o ETF-u u Nisu . Ali to ne bi trebalo mnogo da menja stvari . Ili ce ipak neko da kaze da je ETF u Ni piece of shit u odnosu na ovaj u Bg ? :kafa:

Odgovor na ostatak ovoga sto si rekao, poprilicno je sadrzan u gornjem paragrafu .

Pozdrav

Back