Najgore jelo koje ste ikada probali? i niste mogli da ga pojedete ni par zalogaja?

bravo, to zaboravim uvek, jer ih retko i jedem pa da su najbolje

ali torte marganiruše, jednom probao i posle prao jezik dva sata sa alkoholom :D

i opet mi ostao margarin na nepcu..

užas

Не ради се ту толико о самом маргарину, колико о чињеници да га има превише и није добро умућен.

Кад се добро умути и ставе се нормалне количине, не осећа се.

Никако не схватам како једно тако добро јело као што је фина млада боранија са месом и киселом павлаком (ко воли) може некоме да буде одвратно.

Meni je to do jaja...osim ako boranija nije ona koncasta...

Не 'оловка' већ она широка и пљосната - зелена, жута или шарена.

kazu ljudi da ako ima pege po sebi obavezno je koncasta... valjda takva sorta, nije nista pokvareno...

- - - - - - - - - -

Мој муж боранију обожава. Мислим да је ипак до куварских вештина.

ja mislim da je zajeb to sto 90 posto ljudi kuvaju boraniju bez trunke zaprske. ja imam stav da UVEK treba bar malo zaprziti povrce (boranija, grasak, suljpa)... boraniju na vodi ni ja ne mogu zaista...

Meni je to do jaja...osim ako boranija nije ona koncasta...

Та са концима је стара, и мом мужу баш сметају ти конци, има проблем са желуцем.

Али, кад је млада, сви је обожавамо.

- - - - - - - - - -

kazu ljudi da ako ima pege po sebi obavezno je koncasta... valjda takva sorta, nije nista pokvareno...

- - - - - - - - - -

ja mislim da je zajeb to sto 90 posto ljudi kuvaju boraniju bez trunke zaprske. ja imam stav da UVEK treba bar malo zaprziti povrce (boranija, grasak, suljpa)... boraniju na vodi ni ja ne mogu zaista...

То је путерка, те пеге нестану кад је динсташ, јел' тако?

Само је стара, као што рекох, нема то везе са сортом.

- - - - - - - - - -

Ja volim boraniju al ne volim ribu
Nema koju nisam probala da ne kažem da je predubeđenje
Nema šanse-od mirisa kreće rigoleto
A 90% muških koje znam patološki mrze boraniju
Ja jedino od povrća ne volim kelj
Zovem ga KENJ

Е, ја волим рибе, једино не подносим оне речне свиње, стварно ми смрде на муљ: шаран, сом, толстолобик, амур...

Спремала сам на 1001 начин и ништа.

Шаран може да прође само онако цементиран у соли, али и то баш кад морам.

Није на води него у соку од парадајза и то буде густо и без запршке. Лук бели и црни се ионако пропржи пре убацивања бораније.

Tako su i meni preporučili da je super ukusno ali se nisam nadala da će u nekom elitnom hotelu to da im se desi.

Ма, то се не једе у хотелу, него на пропланку, кад испече сељак зналац...

Није то француски специјалитет да науче у школи.

moj takođe
I stalno je kupuje:zcepanje:

Ми се разиђемо на пијаци - у мојим цегерима кромпир, купус, паприке, шаргарепа а он носи кесицу руколе и пластичну саксијицу љубичастог босиљка. Отмено. :mrgreen:

lepo si se udala :D

- - - - - - - - - -

zato ja na pijacu idem sam, odem subotom rano, pa sednemo u kafić na pijaci gde uvek ima vrućih čvaraka i salčića, pa tura po tura...

budući da sam iskusan, na par tezgi kažem šta mi treba i kad podjem kući samo pokupim spakovano, odmereno, probrano ;)

- - - - - - - - - -

apropo teme, pošto me znaju, onda mi skoro uvek ubace nešto novo da probam i uglavnom ne svidi mi se :D

- - - - - - - - - -

zadnji put sam dobio bamije, ni ne znam šta je to ni kako se sprema a ni ne izgleda baš nešto lepo :D

Јесам. Онда му увалим сво то поврће а ја само ташницу и тај босиљчић.

-----------------------------------

Бамије су поврће које се једе у склопу ђувеча или рижота са месом и поврћем. Прејаке су за самостално вариво. Иначе су веома здраве.

Обожавам их.

Poslednja izmena:
lepo si se udala :D

- - - - - - - - - -

zato ja na pijacu idem sam, odem subotom rano, pa sednemo u kafić na pijaci gde uvek ima vrućih čvaraka i salčića, pa tura po tura...

budući da sam iskusan, na par tezgi kažem šta mi treba i kad podjem kući samo pokupim spakovano, odmereno, probrano ;)

- - - - - - - - - -

apropo teme, pošto me znaju, onda mi skoro uvek ubace nešto novo da probam i uglavnom ne svidi mi se :D

- - - - - - - - - -

zadnji put sam dobio bamije, ni ne znam šta je to ni kako se sprema a ni ne izgleda baš nešto lepo :D

kao i tikvice... mozes da napravis dinstanu bamiju sa piletinom.... moze da ima ulogu tj da zameni bilo sta od povrca u djuvecu. moze i da se pohuje...

opet boranija... :hahaha:

image.jpg

Kada cujem da neko sprema/jede boraniju, kod mene crni oblaci na nebu se odmah skupe kao u ovoj pesmi

Back