Dolazim ti ja na posao kad ono saznam da nisam dobio unapredjenje.I ne samo to nego sam i dobio otkaz.Sve mi krenulo nizbrdo.Idem ti ja kuci sav skenjan i dolazim ti ja kuci kad ona sva urusena,dvoriste zaraslo.Ulazim ti unutra a ono svuda prljavo.Dolazi zena da me pozdravi a ono ruzna i debela.Deca sva placu nemaju sta da jedu,gladna i sve u izderanoj odeci.Meni mrak na oci.Resim ti ja da se obesim,kad mi je zivot ovako crn samo tako cu se spasiti od svih muka.Ali rekoh sebi aj da odem jos jednom na pecanje,tamo je mir i tisina,tamo cu dobro da porazmislim o svemu i doneti konacnu odluku.I tako odem ti ja na pecanje,i zabacujem tako par sati,nista da uvati ni da trzne.I tako sav skenjan resim jos jednom da zabacim i da onda odem kuci da se obesim.I nesto trzne i ja izvucem udicu kad ono zaba.Pored sve muke jos i to da me snadje.Meni mrak na oci.Dok sam tako razmisljao o svemu ucinilo mi se ko da je zaba nesto govorila.Ali nisam obracao paznju na to.I idem ti ja kuci da se obesim i kad sam dosao do moje kuce na tom mestu stoji neka vila.Ja pridjem da vidim sta se desava kad ono cuvari na kapiji mi pridju i kazu: -Dobro vece gazda,izvolite unutra. I otvore mi kapiju.Ja udjem kad ono ne zna se sta je lepse od lepseg.Udjem ti ja u kucu kad ono sve sredjeno i cisto.Prilazi mi prelepa zena i poljubi me.Kaze mi: -Dragi vecera ce sad biti posluzena. Odem ti ja do kuhinje kad me tamo cekaju deca,sva sredjena i lepo obucena i vaspitana.Pozdrave me i oni.I tako ti ja razmisljam i shvatim da mora da mi je to ona zaba sve ostvarila.I odem ti ja na reku gde sam bio da potrazim zabu.I tako ceo dan je zovem i trazim a od zabe ni traga ni glasa.I resim da obidjem ceo svet dok je ne nadjem da joj se zahvalim.I tako ti ja odem.Bio sam svuda ali nigde zabe.I napokon odem do pustinje tamo jos nisam bio,mozda je tamo,razmiljsam.I idem ti tako pustinjom kad ono naletim na zabu.I pocnem da joj se zahvaljujem naveliko i nasiroko za sve sto mi je omogucila.A zaba nista.Samo sedi tamo nesto skenjana.Ja je pitam sta joj je,jel joj ja mogu ikako pomoci da joj se oduzim.Ona me samo pogledala i rekla: -Ne mozes mi nikako pomoci. Ja joj kazem da jo napravim hlad ili da joj donesem vode,bilo sta samo da joj se oduzim.I zaba me pogleda i kaze mi: -Moze samo da me naguzis. Ja je gledam i kazem: -Daj bre sve ostalo ali gde cu to. Zaba kaze: -Ili to ili ce mi se sve vratiti kako je pre bilo. I ja sta cu,rekoh pretrpecu to sve samo da se ne vratim na stari zivot.I uzmem i naguzim zabu.Kad se zaba pretvori u malu devojcicu.
"E tako je to bilo druze sudija, a ne kao sto ova mala kaze!!!"