Ne znam da li je neko ispričao ovaj.. malo je duži..
Umre nemac nacista i ode pred sv.Petra koji mu se obrati.
-"Slušaj, mnogo si zla naneo tokom svog zemaljskog života, a pogotovu onom jadnom srpskom narodu u vašim tzv. fabrikama smrti. Zato te osuđujem na pakao. Međutim možeš da biraš između srpskog i tvog nemačkog pakla.
-"Pa koja je razlika?" - upita nemac
-"Razlika je u tome što u srpskom paklu moraš dnevno da pojedeš punu kofu govana, a u tvom nemačkom dnevno sleduje jedna šoljica govana!"
-"Onda naravno biram moj, nemački pakao!" reče nemac..
-"Dobro, onda neka bude tako!" reče Sv.Petar
Ubrzo potom umre Srbin komunista i partijski miljenik svih preživelih posleratnih drugova... Naravno i on ode pred Sv.Petra na konačni sud, i on mu reče...
-"Vrlo dobro vojniče, branio si svoj narod od zla, ali si isto to zlo njemu i sam nanosio takođe... pa koliko si samo četnika pobio nesrećniče, pa Nedićevaca.. Ljotićevaca... ne.. ne .. ti ipak moraš u pakao, ali imaš pravo da biraš izmeću tvog srpskog i onog agresorskog nemačkog, jer si i dosta nedužnih nemaca civila pobio tamo u Vojvodini..."
-"pa dobro a koja je razlika?"
Ovaj mu objasni ponovo kao i nemcu- Kanta govana u srpskom, šoljica u nemačkom na dan!
-"uh, iako primamljivo deluje onaj nemački, idem ja ipak u moj srpski.. ja sam i ovde patriota kao i za života što sam bio pa makar jeo i kofu govana na dan!!"
-"U redu reče sv.Petar tako će i biti!"
Posle nekog vremena nekako slučajno sretnu se nemac i srbin, stari znanci iz beogradskih ratnih operacija i sabotaža i prepoznaju jedan drugog jedva onako, ipak starost je učinila svoje.. popričaju oni tako o svom posleratnom životu, i u jednom trenutku srbin upita nemca: -"Je li bre kako izdržavaš ovaj pakao?"
-"pa znaš kako, nije loše, nije kao što sam ja zamišljao to sa vatrom i djavolima koji prže i muče ljude... sve je prilično dobro, samo što eto, tačno u određeno vreme svakoga dana, u precizno doziranoj šoljici moramo da progutamo ta govna i to ti je... sranje ******.. ali bolje i to nego da nas muče i peku na vatri..."
-"Da, strašno!" reče Srbin.
-"Pa čekaj, a kako li je tek vama u srpskom paklu sa onom kantom svakodnevno?" upita grožljivo nemac.
-"Eh, da, pa znaš kako mi bi smo kao što znaš morali svakog dana po kantu govana... ali znaš kako je kod nas u Srbiji - TE NEMA KANTE ... TE NEMA GOVANA... i tako Smeško Smeško Smeško Smeško