Najbolji srpski istoricar

AKHENATON:
Zar nikad nisi cuo da ljudi kazu o nekome ko stalno prica gluposti:" Pusti ga bre, on je biser". Ili kad neko prica o nekom svom blamu desava se da mu kazu:"Biser si, jbt"

Dugo sam se dvoumio da li cu od sada da preformulisem ovo Akhenatonovo biser u nesto srpskije ... Na umu sam ima da od sada govorim: "Pusti ga bre, on je sisar", odnosno "Pusti ga bre, on je iser" .... ne znam sta je bolje, zaista!

Hmmm, kako li zvuci ovo, AKI, pusti ga bre, on je sisar! ;-)

Kakvi sisari/iseri dolazedu ovde ... pa strasno! Bi ... opet je kapija otkljucana!

P.S.
Ovom prilikom nisam mislio na CTEMicu ... da mi se ne uvredi! Mislio sam na uvazene FORUMASE posetioce i prolaznike!

Чини ми се да није у реду, да неко ко није прочитао онолико књига, колико је критиковани Аутор написао, износи тако опоре критике нечијега дела.

Не само што је покојна, него је и сорбонски докторант и то на темама, које се овде недостојно и површно критикују.

Да се разумемо, ја нисам нарочити поклоник ''српске историјске школе'', али, као неко ко није написао ни једну књигу, не могу себи да дозволим да критикујем туђе дело на такав начин.

Изнесите, дакле, своје виђење ствари и то на основу својих истраживања и тако оспорите њене налазе.

Овако је то, помало, као лајање кера иза плота...

srb:
Ja sam tamo nasao vitamine , a ti si koliko vidim popio gorku pilulu. Ali koliko ide ta tvoja zaslepljenost da ne samo da nisi procitao Olgine knjige nego nije cak nijedan ozbiljan argument iznet sve su vec poznate fraze

Pa dragi moj u tome i jeste poenta - klin se klinom izbija. Prof. Radić je u tekstu primenio Lukovićke i Deretićke metode da pokaže kako njima možeš da dokažeš sve što poželiš. Ali ti očigledno to ne vidiš, previše si zaslepljen tim njihovim kvazi-nacionalizmom.

Što se tiče Olginih knjiga pročitao sam "Srbi...narod najstariji" - metodologija nula; stavi jedan naslov a pise nesto sasvim treće i načisto skrene sa teme; glavni i često jedini argument joj je komparativna lingvistika što je smešno s obzirom da su svi indoevropski jezici nastali iz sanskrita itd. Ako baš želiš možemo da otvorimo temu i analziramo njeno pisanije, odeljak po odeljak - pokazaću ti da je 80% knjige bez osnova.

srb:
Da si i-ole svatio srpsku istoriju morao bi da znas bar da o pokojniku kazes sve najlepse bar je to ostalo u nasoj tradiciji.

Ma nemoj! Samo zato sto je pokojna treba da prihvatim njene baljezgarije? To je van pameti i principa. I Slobodan Milosevic je pokojan pa ga svi i dan danas psuju za 10 godina izgubljenog zivota. I Hitler je pokojan, pa svi o njemu sve najgore pricaju, sto mu ne zapalis svecu, ako si vaspitan da blagosiljas sve pokojnike?

srb:
Olgini argumenti se iz dana u dan u mojim studijama potvrdjuju sto za razliku kod ovih drugih to nije slucaj.

Olgini argumeti??? :shock: Koji crni argumenti? Toliko su joj cvrsti, da svakim danom sve vise i vise njen rad i rad onog Deretica unizava argumentovani rad Relje Novakovica zbog toga sto se pozivaju na njega i izvrcu njegove reci. Unizavaju jednu teoriju koja je bila na dobrom putu da se afirmise, ali oni besomucno pripisuju sve zivo Srbima pa nije ni cudo sto rad jednog strucnjaka kao sto je Relja, pada u vodu.

srb:
A ako ti to OrthodoxCelt nije dokazao onda je u pitanju ozbiljan virus a kod njega ne pomaze antibiotik drzace te to jos .

Ti Ortodoxa smatras ozbiljnim? On je zaslepljen Dereticem i sve zivo mu veruje. Jedan od bisera mu je bio da su Venedi Ilirisko pleme zato sto je to navodno Herodot izjavio. Naravno to je proocitao kod Deretica. Da bi ozbiljno prucavao Herodota treba procitati original na grckom, ali posto Deretic ne zna starogrcki on je citao neprecizni srpski prevod i pomislio kako je otkrio Ameriku.....To je samo jedan jadan pokusaj pomenutih "istoricara".

Kad bolje razmislim i ne cudim se bas toliko sto si nasao srodnu dusu u OrtodixCelt-u. Izgleda da si i ti od tih slepoverujucih pristalica Pjanovicke i Deretica. Prosvesti se, njihove knjige su pisane po principu priricnika "100 nacina da se uspesno laze" - napisao neki nemacki filozof u 19. veku cini mi se, ne mogu da mu se setim imena, tako da je to stvarno uspesno kod svih onih koji ne poznaju istorijsku metodologiju.

Wilkołak:
Dugo sam se dvoumio da li cu od sada da preformulisem ovo Akhenatonovo biser u nesto srpskije ... Na umu sam ima da od sada govorim: "Pusti ga bre, on je sisar", odnosno "Pusti ga bre, on je iser" .... ne znam sta je bolje, zaista!

Hmmm, kako li zvuci ovo, AKI, pusti ga bre, on je sisar! ;-)

Kakvi sisari/iseri dolazedu ovde ... pa strasno! Bi ... opet je kapija otkljucana!

P.S.
Ovom prilikom nisam mislio na CTEMicu ... da mi se ne uvredi! Mislio sam na uvazene FORUMASE posetioce i prolaznike!

Jest, vala. Propuh dragi moj, propuh.

AKHENATON uocavam patolosku mrznju prema onom koji nemisli isto kao ti , a mrznja je kako kazu posledica straha od nekog ili necega.
Pominjes kvazi – nacionalizam ja bih rekao nacionalizam i nevidim u tome nista lose. Mozda to neko mesa sa sovinizmom ali to tako svata njegov logicki um jer postoje mnogi izmi a to ti je izmisljotina nekih drugih skola.
Sdruge strane zena koja je stekla doktorat na jednom prestiznom fakultetu koji ima svoju tradiciju, ja uvazavam a posebno uvazavam njene mentore jer ja nisam dovoljno kompetentan da to ocenim.
A sto se tice Ortodoxa smatram ga uverljivijim a dali voli Deretica ovog ili onog pa to je njegova licna stvar, ja burazeru verujem samo sebi i nikom drugom. E sad grcki izvori tu treba navaliti oni su ti najmerodavniji sve sto oni tvrde pogotovo sto se tice ovog prostora naseg to ti svesrdno preporucujem a ja cu ipak iscitavati Milosa S. Milojevica pravog srbendu.

crow:
e, al dugujesh mi!

sorry shto te smaram, ali... vec sam chuo neshto slichno od jednog jako zanimljivog lika,
al nisam dobio objashnjenje...

Predlog moj je da dodjes do prepiske a mozda je vec i imas neznam izmedju Cara Teodosija i Nikete remizijanskog da ti pomognem ima ih u pisanijama onog vaseg novinara sto je sad u Beograd i onda ti se mnoge stvari razjasne.Pozdrav.

srb:
Predlog moj je da dodjes do prepiske a mozda je vec i imas neznam izmedju Cara Teodosija i Nikete remizijanskog da ti pomognem ima ih u pisanijama onog vaseg novinara sto je sad u Beograd i onda ti se mnoge stvari razjasne.Pozdrav.
gde da nadjem to?
kako se zove novinar?
da nije bora?
(on izuchava lik i delo, al nije u bg, super sam s njim...)

srb:
AKHENATON uocavam patolosku mrznju prema onom koji nemisli isto kao ti , a mrznja je kako kazu posledica straha od nekog ili necega.

E tu sam te cekao. Ti naravno nikad nisi nista procitao od Relje Novakovica i veze nemas sta ja mislim. Ocigledno mislis da je moje misljenje da su Srbi dosli na Balkan sa severa iz tamo nekih mocvara tj. da sam poklonik zvanicne teorije o poreklu Srba. Epa varas se, nisam. Poklonik sam nepriznatih teorija, ali iskljucivo prihvatam prave argumente, kojih kod Pjanovicke i Deretica nema.
Da u pravu si, mrzim Deretica i Pjanovicku - prezirem ih jer unistavaju svojim agresivnim nametanjem i ono sto ima osnova. Daleko od toga da mrzim svakog ko ne misli isto kao ja, ali na zaglupljivanja prostog naroda ne mogu i necu da se pomrim.

srb:
Pominjes kvazi – nacionalizam ja bih rekao nacionalizam i nevidim u tome nista lose. Mozda to neko mesa sa sovinizmom ali to tako svata njegov logicki um jer postoje mnogi izmi a to ti je izmisljotina nekih drugih skola.

KVAZI, dragi moj, KVAZI. Tim svojim kvazi nacionalizmom pomenuti autori samo nanose stete sopstvenom narodu koji obozava da se busa u grudi i zivi u proslosti a jos kad ima kazes da su najstariji narod na planati e tek tada nema nista od okretanja ka buducnosti.

srb:
Sdruge strane zena koja je stekla doktorat na jednom prestiznom fakultetu koji ima svoju tradiciju, ja uvazavam a posebno uvazavam njene mentore jer ja nisam dovoljno kompetentan da to ocenim.

Ja zeni skidam kapu za znanje jezika i za lingvistiku, ali na polju istorije nema sta da trazi jer metode komparativne lingvistike se ne mogu primeniti u istoriji. Komparativnom lingvistikom mogu da dokazem sve sto pozelim. Mogu da dokazem da su Srbi i recimo Zairci isti narod iako se iz aviona vidi da nisu.

srb:
A sto se tice Ortodoxa smatram ga uverljivijim a dali voli Deretica ovog ili onog pa to je njegova licna stvar, ja burazeru verujem samo sebi i nikom drugom.

Cini ti se samo, jer ne mislis svojom glavom. Da malo ukljucis mozak video bi koliko Olgine teorije ne drze vodu.

srb:
E sad grcki izvori tu treba navaliti oni su ti najmerodavniji sve sto oni tvrde pogotovo sto se tice ovog prostora naseg to ti svesrdno preporucujem a ja cu ipak iscitavati Milosa S. Milojevica pravog srbendu.

Ma citas li ti sta ja pisem. Ja nisam rekao da je to sto je Herodot napisao tacno, ali Deretic je rekao i stalno to istice da je Herodot napisao nesto sto zapravo nije napisao. To je zloupotreba i izvrtanje tudjih reci. Jel tako treba da se trazi istorijska istina???

А да одговорим на питање, најбољи Историчар је по мени Милослав Самарџић. Писао је капитално дело "Тајне Вукове Реформе" која, не само што анализира Историју писану од стране режимских Историчара као Ћоровић и Станојевић, него и одкрива каква је погубност за Србски народ вукова реформа. Топло је препоручујем свима:
http://www.pogledi.co.yu/15.php

Такође, једини је он проучавао документе из архиве свих зараћених формација током Другог Светског Рата, те је дошао до обимне али и реалне анализе дешавања на Балкану у том периоду:
http://www.pogledi.co.yu/25.php
(прошле недеље је управо изашао трећи том)

Kocta:
А да одговорим на питање, најбољи Историчар је по мени Милослав Самарџић. Писао је капитално дело "Тајне Вукове Реформе" која, не само што анализира Историју писану од стране режимских Историчара као Ћоровић и Станојевић, него и одкрива каква је погубност за Србски народ вукова реформа. Топло је препоручујем свима:

Такође, једини је он проучавао документе из архиве свих зараћених формација током Другог Светског Рата, те је дошао до обимне али и реалне анализе дешавања на Балкану у том периоду:

Iz tvog komenatara mozemo videti sve prednosti nekoriscenja Vukove reforme! De, onda, nemoj koristiti Vukovu cirilicu. Hajdemo iz pocetka, az, buki, vjedi, glagolj!

Zasto ti uopste koristis Vukovo reformisano pismo kada ga tako prezires? Govori lepo jezikom kojim se govorilo u srednjem veku i superiska!

Bi, sta je ovo? Garant je neko provalio pa vrata ne mogu da se zakljucaju!

Za nekog ko se izdaje za nacionalistu koristis mnogo stranih reci i izraza! Jadno!

Обимна, документована студија о "оцу српске писмености". Како је Аустрија злоупотребила Вука Караџића ради одвајања Срба од Руса, али и од светосавског језика и традиције?
Како су језичком политиком Срби превођени у католичанстов, па у хрватску националност?
Како су Срби изгубили Дубровник и Осек, и зашто је реформа српског језика спроведена другачије од реформи свих европских језика?
Зашто Вукову реформу нису прихватили ни неписмени кнез Милош, ни учени Његош?

Броширано, богато илустроано, 464 стране.

РАСПРОДАТО !

Hahahhahaaha, OSEK! Hahahahahahhahahaahha ... Pazi ti njega! Udaljavanje od Rusa, ebli vas Rusi! Ma, boli me uvo i za Ruse i Hrvate i Vatikan i sve! Interesuje me moje dvoriste!

Nisu napisali samo koji je tiraz kada je rasprodato! 100 komada?

Wilkołak:
Iz tvog komenatara mozemo videti sve prednosti nekoriscenja Vukove reforme! De, onda, nemoj koristiti Vukovu cirilicu.
А ти у сред Ваљева да користиш хрватску латиницу, каква срамота за тај племенит крај!
Wilkołak:
Zasto ti uopste koristis Vukovo reformisano pismo kada ga tako prezires?
Како си и сам овде подсетио, користим вуково реформисано писмо, дакле он га није измислио већ осакатио оно које је постојало пре њега и које није могао да савлада са три разреда основне школе које је завршио, ако ме шамћење добро служи. А ти користиш хрватско писмо за које се ни после вука караџича није знало у твом Ваљевском крају.
Ко је дакле ближи Истини? Ја који се покушавам приближити писмом које је славни Његош задњи свим средствима бранио, или ти који си у сред Вањева продао писмо својих предака?
Wilkołak:
Za nekog ko se izdaje za nacionalistu koristis mnogo stranih reci i izraza! Jadno!
Не знам које су то сране речи које користим док пишем Србским реформисаним писмом, али за мене и не би било чудо јер сам рођен и одгајен на западу где нисам ишао у школу да научим Србски, и нисам имао ни књиге да се за то залажем: научио сам сам, у касним годинама, читајући и пишући на форуме. А јадно је неког оптуживати за нешто из сред Ваљева, а притом немати појма ни о најосновнијим стварима, јер се није имало васпитања. :?

Wilkołak:
Hahahhahaaha, OSEK! Hahahahahahhahahaahha ... Pazi ti njega! Udaljavanje od Rusa, ebli vas Rusi! Ma, boli me uvo i za Ruse i Hrvate i Vatikan i sve! Interesuje me moje dvoriste!
Па ако је тако шта тражиш у одељење и на тему која се бави Историјом? Дакле која се бави не само прошлости свог народа већ и односима са другим народима? Мора да си залутао.
Wilkołak:
Nisu napisali samo koji je tiraz kada je rasprodato! 100 komada?
Три издања по 1500 књига колико знам. Али није то за тебе: за твоје двориште и башту треба д асе латиш књиге као што су:
- "како правити најбоље ђубриво за голф траву"
- "колико трулеж за стварање фарму црвића"

Коста:
А ти у сред Ваљева да користиш хрватску латиницу, каква срамота за тај племенит крај!

Hehehehe, latinica je hrvatska koliko je i srpska! Srbi imaju dva pisma i latinicu i cirilicu! Ja podrzavam Vukovu reformu i pisem u skladu sa njim. Uostalom, ako bas hoces da budemo tacni, ja pisem engleskom latinicom bez dijakritickih znakova sto, je li, ti verovatno ne znas cim svako latinicno pismo proglasavas za hrvatsko. Mrzi me da se prebacujem na drugi jezik jer sa njima ne mogu da pisem HTML tagove, ali ... zasto ja to tebi pricam?

Коста:
Како си и сам овде подсетио, користим вуково реформисано писмо, дакле он га није измислио већ осакатио оно које је постојало пре њега и које није могао да савлада са три разреда основне школе које је завршио, ако ме шамћење добро служи. А ти користиш хрватско писмо за које се ни после вука караџича није знало у твом Ваљевском крају.
Ко је дакле ближи Истини? Ја који се покушавам приближити писмом које је славни Његош задњи свим средствима бранио, или ти који си у сред Вањева продао писмо својих предака?

Hahahahaha ... de, vrati se i na pismo pre Vukovog i nemoj da koristis njegovu "osakacenu" verziju! Idemo od pocetka. Az, buki, vjedi, glagolj ... niz dovrsi sam! Ja mislim da ti svoje stanje projektujes na Vuka jer bi se po nacinu izrazavanja moglo reci da si zapeo bas na tom III razredu, po tastaturi slabo kucas a vidi se da ne razlikujes englesku od tzv. hrvatske latinice! U stvari, ti i ne znas da to nije nekakva "hrvatska latinica" vec, obrati paznju sada, ovo cu jednom reci, to je - GAJEVA LATINICA! Guglaj malo pa ce ti se kasti sta je to! Inace, Hrvati su pre latinice takodje koristili jedno pismo koje je bila istovetno nasoj cirilici (onoj pre Vukove reforme). Kako god okrenes ... nemas ti veze!

Коста:
Не знам које су то сране речи које користим док пишем Србским реформисаним писмом, али за мене и не би било чудо јер сам рођен и одгајен на западу где нисам ишао у школу да научим Србски, и нисам имао ни књиге да се за то залажем: научио сам сам, у касним годинама, читајући и пишући на форуме. А јадно је неког оптуживати за нешто из сред Ваљева, а притом немати појма ни о најосновнијим стварима, јер се није имало васпитања.

Vi gastosi tek nemate pojma o Srbiji ... Sve vam se svede na Gucu, jefitne price, gradjenje dvoraca po istocnoj Srbiji u kojima niko ne stanuje. Dolazite ovde sa besnim kolima ne bili ste se pokazali u rodnome kraju itd. Sve se svodi na price, na busanje u grudi a kad narod ovde trpi i kaze necemo vise ovako vi kazete IZDAJNICI! Pa pitaj tvoje zasto su preko grane i ko je napustio zemlju predaka. KOMPLEKSASI JEDNI! (izvinjavam se svim postenim dijasporcima koji su realni u svojim stavovima) Tebe radi, podebljao sam sve strane reci!

A sada da krenemo iz pocetka:
reformisanim - latinska rec, nedostojna jednog Srbina i patriote poput tebe;
skola - izvedena rec iz latinskog tj. italijanskog. Osnovno znacenje - dokolica odnosno dosada
Srbski - ceska rec ... Cesi kazu srpski ali pisu srbski
forum - latinska rec...

Pa covece ... vidi ti koliko ovde ima latinskih reci! Huhuhuhuhuhu, kakav si ti to Srbin? Sramoto za istocnu Srbiju i trospratnu kucu!

Коста:
Па ако је тако шта тражиш у одељење и на тему која се бави Историјом? Дакле која се бави не само прошлости свог народа већ и односима са другим народима? Мора да си залутао.

Da bi se bavio istorijom ne moras biti Rusofil ... Nego, kazi ti meni kada su nas Rusi, povesno, kao drzava pomogli a da to nije bilo u njihovom interesu? Boli njih uvo za nas! Mi im dodjemo onaj sitnis u dzepu kojim se placaju racuni Zapadu i obrnuto! Ebali te Rusi!

Коста:
Три издања по 1500 књига колико знам. Али није то за тебе: за твоје двориште и башту треба д асе латиш књиге као што су:
- "како правити најбоље ђубриво за голф траву"
- "колико трулеж за стварање фарму црвића"

Ne brini ti brigu o mom dvoristu i drz' se dalje od njega da ne pustim keru na tebe takvog! Imam kera, napada samo one koji ne poznaju glasovne promene ... pa cuvaj se!

crow:
ko je sad pa ovaj?

Ništa neobično u poslednje vreme. Još jedan koji je ušao sa promajom. :roll:

Nego, ja bih opet da pitam isto. Od Istorije svi beže, niko je ne uči - teška smaračina,
al kad se povedu razgovori, svi sve znaju ? Ljudi, u čemu je kvaka???
I još jedno, ako nisam bezobrazna. Kako to, da bilo koju temu započnemo, mi je završimo sa raspravom odakle su Srbi došli ???
Jbt, zbog ovakvih postova naprasno postadoh astrolog.. :roll:

Back