NAJBOLJI REPERI SVIH VREMENA

Da ne pominjem ovo da je 2Pac udario neki kamen temeljac?!... Cega?...
Skidam kapu za postignuto, ali je daleko od ikona rap-a, tipa Public Enemy-a, NWA (i svih njih pojedinacno), Run DMC-a i slicno... oni su to uradili mnooogo pre njega...

Poštujem tvoj ukus.. i poštujem razmišljanje!

Ali 2pac jeste udario temelj nečega! A to nešto je "mainstream rap"!
Naravno, 2pac je to radio kvalitetno, a danas je to "mejnstrim" evoluirao u pojam "splina, čame i dosade" (da se književno izrazim)..

Inače, da čuo sam za sve ove repere, malo manje sam ih slušao jer jednostavno ne furaju neki stil repa koji ja gotivim, ali svakako zaslužuju poštovanje!

show055_20.jpg

U levoj ruci gija, u desnoj ruci gija!
Mamojebni G to da engsta, u obe ruke gija!
Cimam buksnu, preko ramena svoje kuje snimam fuksu!
Za svako novo veče novu imam kurvu!
U glavi ti pravim rupu, serem ti se na čupru!
Oni žele deo mene, onda nek dođu i nek me uzmu!
U levoj ruci gija, u desnoj ruci gija!
U obe ruke gija, opasan sam kad imam giju!
Studio mi je druga kuća, prva kuća kontejner pored kluba!
Ušikan ko bulja, vičem ko deniro: nasred kluba kuća luda!

brate..

E moja deco, pa vi ne znate ni za koga pre recimo 1995.?!
Da ne pominjem 80-te?
Da nije neko cuo za NWA, i ljude koji su sacinjavali tu grupu?
Ili za KRS-1? Grandmaster Flash? Daleko bilo, Public Enemy?!
Pa i iz tih devedesetih, za Bone Thugz'n'Harmony, ili Wu-Tang Clan?
Bas da vidim da li ce neko znati o cemu se govori... c,c,c... :dash:

Culi smo, nista ti ne brini...

Da ne pominjem ovo da je 2Pac udario neki kamen temeljac?!... Cega?...
Skidam kapu za postignuto, ali je daleko od ikona rap-a, tipa Public Enemy-a, NWA (i svih njih pojedinacno), Run DMC-a i slicno... oni su to uradili mnooogo pre njega...

Rece lepo thruo, temelje mainstreama... NWA, svaka cast na svemu sto su uradili, al brate previse ghostwritera za jednu grupu... Run DMC, takodje, ogroman uticaj na popularizaciju repa....

Eminem
Method Man
Pac
Biggy
Mos Def

Za mene licno, Methodu svaka cast, maltene je izmislio novi flow, Def na momente brilijantan, al nikad nisam mogao da svarim njegov glas...

a laksha kategorija bi bili....

Xzibit
Dmx
Snoop
Nelly
The Game
50
Luda
Dizzee Rascal(verovatno jedini britanac)
Jay-Z
Nas(Jay i Nas su ovde jer ih lichno ne slusham)
Ostatak Wu Tang-a(Meth je gore)
B-Real(Cypress Hill)
Chingy(da,da Chingylane je do jaja)
Jadakiss
Mystikal
Chamilitary
................

Jel to onaj Chingy, One Call Away, Dem Jeans itd? Ako je on - zajebavas se! Mada, realno znam samo njegove singlove... Mozda ume da sevne...

I like them black, white, Puerto Rican, or Haitian Like Japanese, Chinese, or even Asian.. ili tako vec nesto... :rotf:

Poslednja izmena:
Jel to onaj Chingy, One Call Away, Dem Jeans itd? Ako je on - zajebavas se! Mada, realno znam samo njegove singlove... Mozda ume da sevne...

I like them black, white, Puerto Rican, or Haitian Like Japanese, Chinese, or even Asian.. ili tako vec nesto... :rotf:

čingi ne ume da sevne... čingi ne ume da repuje.. čingi nije reper... čingi nije čovek... čingi je *****.. da

To za flow se slazem, slusljiv je samo zbog toga.. al brate da ga stavis na listu najboljih zbog jedne lozacke pesme...
:dontunderstand:

nije to lista najboljih,to je laka kategorija,al nisam nishta ni rangirao....naveo sam neke koje gotivim a ne slusham intezivno samo su method,em,mos def,bigi i makaveli po meni najbolji....po meni!!...i naravno u odnosu na ostale koje slusham.....dosta sam i propustio,mislim uz dizzy-ja su tu i the streets,pa beastie boys-i,common....

nije to lista najboljih,to je laka kategorija,al nisam nishta ni rangirao....naveo sam neke koje gotivim a ne slusham intezivno samo su method,em,mos def,bigi i makaveli po meni najbolji....po meni!!...i naravno u odnosu na ostale koje slusham.....dosta sam i propustio,mislim uz dizzy-ja su tu i the streets,pa beastie boys-i,common....

Aaaaa, oke, propustih to "laka kategorija"....

Realno - upropastio se čovek.. eminem šou je već bio klimav album! Odličan, ali klimav! Produkcijski jako jako slab (baš zato što je eminem sam radio produkciju većini pesama), ali lirički veoma dobar!

Posle toga - produkcijski i lirički krah jednog od najboljih repera svih vremena!

ono,pazi....po meni emzi se dzaba muchi da pravi bitove,jer ne zna muchenik....on se ugleda na dre-a kao kul mu je to shto ovaj kao neki don korleone hip hop-a sedi u fotelji i vuche konce,ali dre zna sushtinu,ima dar za to...eminem jednostavno ne zna sa muzikom....po meni,encore i eminem show jesu lirichki''drugachiji''jer ipak,SS i MM Lp,su bili zbir svih lirika od kad se vuche po detroitu ugnjetavan sa obe strane 8 mile road-a i od kad trpi sva sranja,zato su lirike extremne i osetish emocije....kad je doshao eminem show vec je zhiveo u vili od 10 mil dollara,al je o5 ostao pri starom stilu kolko tolko,za razliku od tipichnog-nemam pare,niggaz from the hood wanna kill me,prodajem krek,bezhim od policije pa kad izdaju album dobiju pare onda,felne,*****,kola,pare,niggaz still want me dead i slichna sranja....

ja nesto ne volim nwa :?
mislim nisam ni preslusavao mnogo (ae sad, jesam fejker a?), ali ne volim bas nesto toliko gangsta repa..

i ne mogu da verujem da niko nije rekao rza ili gza.. the formula for the cure je jedan od najboljih albuma koje sam cuo

Ne brini, nisi fejker.... :)
Ne znam, ja sam oduvek vise cenio RZA kao producenta... Zar nije the formula for the cure mixtape? Mozda gresim... Inace, Liquid Swords by GZA je bruka album... Klasika...

Meni nikad nije bilo jasno sto se Em nalozio da pocne i da producira... Mislim, ne razumem, za sve albume je imao bruka budzet, mogao je da plati koga je god hteo, Dre mu radio beatove maltene za dzabe, a inace naplacuje po 200 glava...... Evo sad da me pitas da ti kazem makar jedan Emov ekstra beat..... Hm.......I dalje razmisljam.................................... Ima li takvog? :)

Back