Najbolji nas zivi slikar

• Začetnik teme Začetnik teme LUNa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
manga:
preziveli medijalci! i mladen srbinovic, on je sjajan,dekica je pravi andjeo,ako nista bar je osvetleo obraz nasoj akademiji kada je predavao nekada tamo,kad bi on citao sve ovo sto mi pisemo rekao bi"DECO,VI STE TAKAV KIC"ZAR NIJE MOCAN?A Reljic bi rekao "MI SMO BILI ANDERGRAUND,A KO STE VI ANONIMUSI?[OVO ZA ANDERGRAUND STVARNO JE REKAO]a JEDAN OD VLADOVIH POSLEDNJIH OBESENIH LJUDI CINI SE KAO DA NEVISI VEC LEBDI,UMORIO SE VLADA MALO

Strasno je da neko danas Srbinovicevo slikarstvo smatra vrhunskim dometom naseg slikarstva! A komentar o kitchu bi pre mogao na njega da se odnosi. Njegov opus je plitak i dopadljiv, na nivou malo uspesnijih ilustracija.
Sa druge strane, Reljic je jedan lucidni genije, jedno razmazeno deriste kome se ne moze puno zamerati, iako za njega novi mediji ne postoje. Ali ovde se prica o slikarstvu...
A Vlado? Njegova poslednja izlozba u SANU je totalni promasaj. Moje veliko razocarenje u njega. Ostao je samo manir. Ideja je davno izbledela sa njegovih slika, a istrazivacki duh je zauvek ispario. Steta, zaista steta....

U ovom topicu ukusi dolaze do izrazaja i oni se ne komentarisu. Svoj doprinos na ovu temu zelim da dam isticanjem imena
CVETKO LAINOVIC
Ovaj umetnik (jedan od retkih koji ipak zive u Srbiji) je dosegao visine beline i istinu detinje nevinosti u slikarstu. On je pomak.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back