Najbolji golman

One and only :)
chilavert.jpg

Poslednja izmena:
Bufon: "Cezar je najbolji na svetu"

124488675849e60a8aa091f778426979_big.jpg

Golman italijanske reprezentacije i Juventusa Đanluiđi Bufon rekao je da je čuvar mreže Intera Brazilac Žulio Cezar najbolji golman na svetu.

"Cezar je sada bolji od mene", rekao je Bufon u emisiji na italijanskoj televiziji. Žulio Cezar je jedan od najzaslužnijih igrača Intera u borbi za osvajanje četvrte uzastopne titule šampiona Italije, dok je Bufonov Juventus drugi sa 10 bodova zaostatka. Bufon je na poslednje dve utakmice u prvenstvu primio šest golova, poraz od Đenove (3:2) i nerešeno sa Kjevom (3:3).
Golman Juventusa je sa reprezentacijom Italije osvojio Svetsko prvenstvo 2006. godine, primivši samo jedan gol u regularnom delu mečeva i to autogol Kristijana Zakarda protiv SAD.

Cezar i Bufon branili su za svoje reprezentacije na prijateljskoj utakmici u februaru u Londonu, kada je Brazil pobedio sa 2:0, a u subotu će se ponovo naći na suprotnim stranama, pošto se igra derbi meč italijanske lige između Intera u Juventusa.

"Inter je zaslužio titulu zbog dobrih rezultata koje je postigao ove godine", rekao je Bufon i dodao da Juventus još oseća posledice skandala oko nameštanja utakmica.

Juventus je u aferi 'Kalčopoli' zbog učestvovanja u nameštanju utakmica izbačen u drugu ligu, a najbolji igrači "crno-belih" Zlatan Ibrahimović i Patrik Vijera su tada prešli u Inter.

"Skandal nas je uništio. Juventus se suočio sa najvećim problemima i mislim da se nismo potpuno oporavili", dodao je on.

Iako je rekao da želi da ostane u Juventusu, Bufon je nagovestio da bi u budućnosti mogao da pređe u drugi klub.

"Kada sam imao 23 godine vredeo sam 50 miliona funti, a sada u 31. godini vredim između 50 i 60 miliona, više nego što mnogo igrači zajedno vrede. Iako volim Juventus, svestan sam šta bi značilo da odbijem takvu ponudu, ukoliko se pojavi", rekao je Bufon.

Bufon je u Juventus došao 2001. godine iz Parme, a za "crno-bele" odigrao je 295 utakmica, dok je za nacionalni tim ostvario 92 nastupa

Ovo je Bufon izjavio prosle godine...Mislim da onda nema dileme :)

imgres

Poslednja izmena:
Hteo bih da pomenem jednu od legendi ovoga sporta iz vremena njegove rane faze:

Rikardo Zamora

Priča o njemu je preživela mnoge decenije ali kod nas nije šire poznat. Spada u sveto trojstvo golmanskih legendi iz prošlosti Zamora - Planička - Jašin.

Od omladine, obratite pažnju na ovog dečaka: Maksim Koval
http://www.fcdynamo.kiev.ua/en/dynamo/players/?player=5176
Još nije napunio 18 godina.

Poslednja izmena:
Rogério CENI ,..........kakva je ovo hobotnica.....:D

Seni je protiv Botafoga bio čak 1.117. put na golu Sao Paula, oborivši tako Peleov rekord od 1.116 nastupa za Santos.

Ovaj 40-godišnjak je pritom postigao i čak 113 golova u svojoj prebogatoj klupskoj karijeri, tokom koje je navijače Sao Paula često dovodio do delirijuma sjajnim slobodnjacima, ali i preuzimanjem odgovornosti da izvede jedanaesterce u ključnim minutima utakmica.

Otkako je 1990. zaigrao za Sao Paulo, Seni je osvojio tri titule brazilskog prvaka, dva Kopa Libertadores i jedno FIFA klupsko prvenstvo sveta, dok je sa Brazilom osvojio Mundijal 2002. godine.

Na mene prosle sezone je najjaci utisak ostavio onaj iz Borusiej Vajdenfeler kako li se izgovara instutucija znaci....Nojer naprimer ima sve nekad mi deluje tako ubedljivo da nema premca a nekad opet tako neuverljivo metiljavo neznam kako da vam objasnim...Buffon iako ga stizu godine idalje je klasa sta je izvadio protiv Udinezea sunce ti drago...Da spomenem i Cheha koji je odlican ali po obicaju prima i smesne golove otkad nosi kacigu nije isti...Inace od ovih mladjih to su De Hea, Kurtoa, Schezny...

Koje trenutno najbolji golman po vama? Video sam fifinu listu na njoj je Kasiljas :eek: dok tu nije Kurtoa a Kurtoa proglasen za najboljeg golmana lige...

Kasiljas nije najbolji ni u Realu pa kako ce onda biti na svetu :D Inace na Uefinoj listi za glasanje za evropski tim godine su Ceh, Kurtoa, Nojer i De Hea. I tu mi je cudno sto nema Vajdenfelera, pogotovo sto se glasa po tome sta su igraci uradili u evropskim takmicenjima, jer medju nominovanima nema npr. Suareza. A Vajdenfeler je u Evropi bio odlican.

Back