Najbolji Film Ikad Gledan

Mozda sam malo zalutao u temu,ali njisam hteo da otvaram novu.Hteo bih da pitam da li je neko gledao film "Bedazzled" iz 2000. godine?Kod nas nije reklamiran,niti prikazivan u bioskopima(koliko ja znam).Film je,doduse,rimejk istoimenog iz 1967,u glavnim ulogama su Brendan Fraser i Elizabeth Hurley.Tema je mozda pomalo stereotipna,kao on prodao dusu djavolici za ispunjenje 7 zelja itd..itd..Ali ima dosta interesantnih scena.Npr jedna od zelja mu je bila da bude bogat i ozenjen sa njegovom velikom ljubavi,ispunjenje-on se budi usred neke kolumbijske plantaze kokaina,sa brčićima i bujnom kosom,uz lokalnu muziku,ozenjen je-zena ga vara sa instruktorom ne znam cega vec,odjednom pucnjava,frka...mislim,film nema mozda neke umetnicke kvalitete,vise je komercijala,ali mi se bas dopao.

Mislim da je jako tesko odluciti se za JEDAN film i proglasiti ga najboljim, makar na osnovu individualnog dozivljaja pojednca, pogotovu sto se ovi produkti umetnosti radjaju mnogo cesce nego albanska deca i samim tim verujem da nisam jos uvek odgledao filmove koji bi ostavili veoma snazan utisak i suprostavili se mojim dosadasnjim favoritima koji pretenduju na osvajanje titule za najbolji film.
Ali iz moje malo vece arhive u memoriji, u kojoj se nalaze filmovi koji su se odigravali ispred mojih ociju izdvojio bih neke koje stvarno obozavam i ciji sam iskreni poklonik:

- Scarface
- Raging Bull
- Once Upon A Time In America
- Godfather part I
- Apocalypse Now - Redux
- Blow
- The Deer Hunter
- Taxi Driver
- 21 Grams

Trenutno mi padaju na pamet: Diva, Amarcord, Betty Blue
Nebo nad Berlinom (i sve ostalo od Wendersa jako volim)
Bagdad Cafe, Cinema Paradizo, Hleb i lale
Kabare, Limeni doboš, Slon, Dogvil,
Začarani april, Soba s pogledom
Zelena karta (i još neki Weirovi filmovi)
Kocka, Tri boje: plavo, belo i crveno (trilogija)
Poljubac žene pauka, Igra plakanja, Ceremonija
Apartman, Čudesna sudbina Amelije Pulen, Delikatesna radnja,
Skoro svi filmovi Ang Lija,
Zaljubljivanje, Sati... ali ima ih još puno.

Domaći: Ko to tamo peva, Maratonci trče počasni krug, Varljivo leto 68, Dogodilo se na današnji dan, Tito i ja,
Tri karte za Holivud...

meni puno zavisi kako sam raspolozena, u sustini svidjaju mi se filmovi poput "that beautiful mind", "the piano", "the lord of the rings" me je fascinirao zbog efekata...pogotovo mi je super onaj "vilinski" jezik, "moulen rouge" jeste ljigava ljubavna prica al' ga obozavam. Nekad volim "the fast and the furious", akcija, samo akcija, ne moras da se uzivljavas u pricu.
A ako bi jedan morala da imenujem za moj omiljeni film to bi definitvno bio "mi nismo andjeli" onaj stariji....ne znam zasto al' ga prosto obozavam....

btw. gledala sam film Vanila sky, al' il' ga nisam skontala il' ne znam sta je al' mi se nimalo nije svidio...vidim ovdje ga neki navode kao omiljeni pa bih voljela znati sta im se toliko svidjelo?

КУМ I и II део
ОСЛОБАЂАЊЕ
ЛЕТ ИЗНАД КУКАВИЧИЈЕГ ГНЕЗДА
КОСА
ВИСОКЕ ПОТПЕТИЦЕ
ВЕЖИ МЕ
ПРИЧАЈ СА ЊОМ
КЛАВИР
РАЈАНОВА КЋИ
ЛОРЕНС ОД АРАБИЈЕ
КАБАРЕ
АМАРКОРД
СЕВЕР СЕВЕРОЗАПАД
ПРОХУЈАЛО С ВИХОРОМ

E Strelo,treba da das 1 a ne 101 film :wink:
ps. Samo za mammy: Evo ja cu nesto reci posto sam ljubitelj tog filma (i mean,Vanilla Sky) Mozda i ne moze skroz da se shvati,ali..... covek sa traumom (fizicki izgled) pokusava da buda u romansi sa devojkom. Misli da nece uspeti,al ona ga prihvata.On cesto halucinira...Mislim,ko ne voli tako neke psiholoske filmove,psiholoske drame sigurno nece voleti ni ovaj :?

Back