Nаjbolji domaći glumac i glumica?

• Začetnik teme Začetnik teme _____Luciferka______
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Misiliš gledano samo po glumačkim sposobnostima, da zanemarimo jezičku barijeru i sve druge prepreke koje imaš dok ne dođeš do uloge u filmu? Ili gledano sve skupa? Ako uzmemo sve u obzir prvi mi na pamet pada Mićanović, a samo po prvom kriterijumu ih ima dosta.....

Samo po prvom kriterijumu...moj utisak je upravo da nema puno nasih glumaca koji su vrhunski talentovani. Ali mozda je problem i u scenarijima za ovdasnje filmove koji nisu dovoljno kvalitetni i inspirativni da bi glumac tu mogao da dokaze svoj talenat.

184551_476375702401701_1117303358_n.jpg

Recimo sa Robertom de Nirom, Al Pacinom, Kristijanom Bejlom i mnogim drugim. Ne mislim da su ti nasi bas vrhunski glumci - dobri su, ali nemaju baš toliku moć transformacije. Takođe, često preglume, počnu da se krevelje isl...

Kako ne, pogotovo ranije smo imali vrhunske glumce...svetska klasa su neki bili....sad ima svega i svačega ali i dalje ima odličnih....samo sto se kod nas ne prave ni blizu kvalitetni filmovi kao napolju..... dođi u pozorište da vidiš kakve glumce imamo........ ps.drugačija glumačka sredstva se koriste, svaka nacija ima neke svoje karakteristike kada je način glume u pitanju,,,,

Najpre bih izdvojila Batu Stojkovića i Zorana Radmilovića. :zaljubljena: Njih dvojicu od detinjstva obožavam. Cenim jako i sledeće glumce: Pavle Vujisić, Nikola Simić, Bora Todorović, Voja Brajović, Bogdan Diklić.

Što se tiče glumica, prvo mesto kod mene zauzima Svetlana Bojković, zatim tu su i Mira Banjac, Nataša Ninković, Ljiljana Blagojević, Vera Čukić, Jelena Žigon.

To bi bilo to, za sada.

Zbog subjektivnosti forumasa i nepoznavanja semantike naziva-ova tema postaje konkurencija raspravama o OMILjENIM glumcima i glumicama, jer su argumenti za najbolju glumu ovde krajnje labilni i tipski-svi se svode na ono,,Lep je'',,Obozavam onu njegovu ulogu'' ili ,,Bas je bio smesan u onom filmu''...
Moj doprinos ovoj temi bi se sastojao iz sledece liste:

NAJBOLjI GLUMCI:
1. Milos Zutic
2. Branko Plesa
3. Ljuba Tadic
4. Stevo Zigon
5. Rade Markovic
6. Petar Kralj
7. Vlastimir-Djuza Stojiljkovic
8. Mihailo-Misa Janketic
9. Petar Banicevic
10. Predrag Lakovic
(Sta da radim kad cenim glumacku teatralnost :whistling: )

LISTA GLUMACA, CIJE SU SPOSOBNOSTI NEDOVOLjNO ISKORISCENE:
1. Ceda Petrovic
2. Dragan Vujic
3. Marko Todorovic
4. Slobodan Perovic
5. Branimir Brstina, zbog fantasticne mogucnosti transformacija
6. Milija Vukovic
7. Tanasije Uzunovic
8. Milan Puzic
9. Toma Trifunovic
10. Predrag Todorovic

LISTA NAJBOLjIH GLUMICA:
1. Mira Stupica
2. Olivera Markovic
3. Rahela Ferari
4. Radmila Savicevic
5. Mira Banjac
6. Svetlana Bojkovic
7. Ruzica Sokic
8. Ljiljana Stjepanovic, zbog fantasticno odigranih uloga u kojima tumaci osobe razlicitih zanimanja i socijalnih slojeva
9. Milena Dravic
10. Ksenija Jovanovic

LISTA GLUMICA CIJE SPOSOBNOSTI NISU DOVOLjNO ISKORISCENE:
1. Rada Djuricin
2. Ziza Stojanovic
3. Ivana Zigon
4. Renata Ulmanski
5. Olivera Katarina

Ostali su rang za cisto komercijalne filmove, cije filmove, iskustvo i karijeru ne umanjujem, ali osporavam mogucnost njihovog prisustva na tronu na kome pise,,NAJBOLjI GLUMAC''

Kada cuejm da se nekom svidja taj izbeceni Ckalja - smuci mi se zivot. Kakav je to glumac. Samo se becio onim buljavim ocima i prcio je one debele usne. Odvarana je bio. Bio je cepulja, pa na kraju zivota, kada vise nije imao kome da se uvlaci, poceo je da kuka unaokolo kako mu je mala penzija.
Ovi mladji glumci su mi odvratni, a o tim straijima sam vec rekla svoje misljenje. Ne daj boze nikom nase kinematogirafije.
Pa, on nije mogao da uspe ni u jednom drugom zanru sem komedije. O tome svedoci podatak da se nekolicina ljudi smejala na sahrani njegove majke samo pogledavsi Ckalju oplakanog. Prosto-to mu je tako bilo u prirodi, a i reditelji se nisu trudili da mu dodele neku drugaciju ulogu. Nije bas samo on kriv kako ga predstavljas...

Rade Markovic?! Sta je on to glumio. Kakve je on uloge imao? U svim ulogama glumi nekog prefinjenog gospodina. Nigde ga nismo videli ni u komediji ni u nekoj drami. Tipski glumac, koji je ispod proseka, ali je zahvaljujuci dupeuvlakastvu u komunizmu uspeo da dobije zapazeno mesto u kinematografiji. [/QUOTE]
Ona nije imala neke uloge gde bi se uopste iskazivala, a to sto je glumila je bilo veoma lepo. Za Maju Sabljic ne mozes da kazes da je losa glumica. Ona se samo oprobala u tim nekim komedijama. Los glumac je Dragan Nikolic. Gde god da glumi, izvestacen je i veoma los.

Sama sebe negiras ovim izjavama! Fantasticna je Maja Sabljic zbog nemogucnosti transformacije, a bas zbog toga je Rade Markovic los... :dontunderstand:
Sta bi rekla o Entoniju Hopkinsu? On konstantno tumaci uloge sofisticiranih intelektualaca, poput Markovica, ali mu time niko ne umanjuje njegovo umece!

Recimo sa Robertom de Nirom, Al Pacinom, Kristijanom Bejlom i mnogim drugim. Ne mislim da su ti nasi bas vrhunski glumci - dobri su, ali nemaju baš toliku moć transformacije. Takođe, često preglume, počnu da se krevelje isl...

Zasto bas smatras da su de Niro i Bejl neko ko treba egzemplaran glumacki dojam? Oni su glorifikovani poput Zorana Radmilovica, samo zbog legendarnih replika i grimasa, iako njihova gluma nije sad bas svetskog ranga...
Mogao si bolje primere da nadjes...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back