Najbolji astrološki aspekt

To je dobro za Mars a loše za Mesec, po onim teorijama o konjunkcijama gde planete primaju na sebe energiju one druge. Mars je tu ojačan konjunkcijom sa planetom u egzaltaciji, a Mesec oslabljen konjunkcijom sa planetom u izgonu. Naravno pričamo o određenoj simbolici, ne bilo kojoj.

A što misliš da je loša?
zato shto je prepuna kvadrata i opozicija, bez dobrih aspekata, a ni planete nisu sjajno postavljene, mesec u egzilu sa jupiterom u padu u jarcu u shestoj, mars u padu u raku u 12 gde je i venera... u ukljeshtenoj chetvrtoj kuci u vagi uran, a pluton u devici gotovo na IC... samo je merkur u sedishtu u blizancima u 11 kuci, gde je josh sunce sa saturnom u njemu... dodushe tu su sunce i saturn na aldebaranu mozda me on chupa...:p

Treba prouciti iz natala sta se tacno odnosi na osobu, a sta na neke okolnosti, druge ljude, zbivanja u zivotu koji uticu na zivot ali ne nuzno i na karakter.
To je velika greska zbrajati sve planete i aspekte u opis karaktera.
Generalno, covekov karakter je podeljen na 3 stavke, uvek i bez obzira cime te planete vladaju.
Na ascedent, na Mesec i na Merkur.
Znak ascedenta, termin istog, fiksnih zvezda ako postoje, planetu koja je vladar, i znak u kome je vladar.
Za Mesec i Merkur isto. Znak, i vladari isto tako.
Planeta ako postoji koja je u vezi sa vladarima Meseca i Merkura, ona takodje ulazi u opis.
To je opis licnosti, druge stvari mogu i ne moraju da se odnose na karakter i temperament vec na neku oblast zivota, okolnost.

Pa ne znam iskreno laik sam...9.kuća je inostranstvo ili studije koliko znam ,studirala nisam...tu veneru bih mogla povezati sa ljubavlju sa strancem(ja i suprug smo iz dve različite drzave mada iste nacionalnosti )..neko mi je rekao da bi moglo oznacavati i drugu trudnoću,prvu sam izgubila nažalost...Evo nisam pametna :-D

Poznajem par devojaka sa slicnom pozicijom,problemi u trudnoci.

Moze tu da izvuce Venera kao planeta vodene prirode (hladna i vlazna)
Blizanac je neplodan znak, pa zbog toga.
Za trudnocu/decu se gleda vise faktora bar po tradicionalnom nacinu
Ascedent, Mesec, Jupiter(njegovi triplicitetni vladari ne samo znak) Venera i Fortuna(kao alternativni Mesec) plus peta i jedanaesta kuca, kao kuce Venere i Jupitera
Neplodni znaci: Blizanac, Lav, Devica
Sad sve ovo treba ukombinovati, ako se ponavlja vise ovih ili onih faktora stvar je sve jasnija i vuce na snazniji zakljucak.

Moze tu da izvuce Venera kao planeta vodene prirode (hladna i vlazna)
Blizanac je neplodan znak, pa zbog toga.
Za trudnocu/decu se gleda vise faktora bar po tradicionalnom nacinu
Ascedent, Mesec, Jupiter(njegovi triplicitetni vladari ne samo znak) Venera i Fortuna(kao alternativni Mesec) plus peta i jedanaesta kuca, kao kuce Venere i Jupitera
Neplodni znaci: Blizanac, Lav, Devica
Sad sve ovo treba ukombinovati, ako se ponavlja vise ovih ili onih faktora stvar je sve jasnija i vuce na snazniji zakljucak.
Dodao bi i znak Ovan kao neplodan znak (Mars,Venera,Merkur,Lilit) kod zena sam primetio za donosi abortus.

Back