Najbolje ulaganje za 80 000 EUR-a

Meni danas uvalili podgrejan burek u pekari u kojoj sam povremeno jeo, ali mi nije bila prvi pik.

Ranije gazda na licu mesta pekao burek, kaže sačekaj 5-10 minuta i stigne svež i vruć burek ko duša.

Nisam išao sigurno godinu dana pošto nije u mom naselju. Danas prolazim tuda, svratim, neki klinac radi, dade mi podgrejan burek, zaleđen jogurt, plus što su kore bile tvrde zube sam polomio. Neću nikad više kod njih da jedem.

Naši ljudi ne znaju da rade poso, na taj način se gube mušterije.

Burek se pazari i jede na licu mesta samo kod Shiptara, tako je bilo uvek.

1. Ја бих купити франшизу (продавница или кафе) у Русији! Можете бити оснивач предузећа, чак и без руског држављанства! 2. Отворите центар за дистрибуцију (увоз, извоз, храна, козметика, кућна хемија)

Možda ovakva tema već postoji, ali nisam uspeo da je nađem. Šta da kažem, naslov sve govori, situacija malo specifična. Pare su nasleđene, nije mala suma. Završio sam fakultet, ali posla nema tako da sam digao ruke od fakultetske diplome. Da kupim stan u Beogradu, šta mi vredi kad posao nemam. Uložio bih novac u biznis gde bih mogao pošteno da zaradim nekih 600-700 eura mesečno. Da li je to ostvarivo sa ovim novcem i u šta bi ste Vi uložili. Živim u manjem gradu, ali mogu da otvorim i nešto u Beogradu, tamo je ipak daleko veči promet. Ako neko ima iskustva, bilo pozitivan ili negativna, pišite mnogo mi znači, pošto uskoro planiram ozbiljno da krenem u sve ovo.
Za te pare kupiš dva stana u Beogradu i izdaješ studentima i to su ti nekih 500 e mesečno...

Možda ovakva tema već postoji, ali nisam uspeo da je nađem. Šta da kažem, naslov sve govori, situacija malo specifična. Pare su nasleđene, nije mala suma. Završio sam fakultet, ali posla nema tako da sam digao ruke od fakultetske diplome. Da kupim stan u Beogradu, šta mi vredi kad posao nemam. Uložio bih novac u biznis gde bih mogao pošteno da zaradim nekih 600-700 eura mesečno. Da li je to ostvarivo sa ovim novcem i u šta bi ste Vi uložili. Živim u manjem gradu, ali mogu da otvorim i nešto u Beogradu, tamo je ipak daleko veči promet. Ako neko ima iskustva, bilo pozitivan ili negativna, pišite mnogo mi znači, pošto uskoro planiram ozbiljno da krenem u sve ovo.

Nesto u tvojoj struci tu ti je najveca sansa..NEmoj da se bavis poslovima koje cujes od drugih i nemoj da gledas nikoga jer niko ti nista nece reci .Jer onaj koji zna nesto i koji je nesto napravio on ne prica.EVt mozes da nadjes partnera koji ce isto da ulozi ili koji ima posao koji ce doneti zaradu pa da delite zaradu procuntualno..Bilo sta da odlucis dali je to proizvodnja ili preprodaja moras analizirati trziste videti gde ima najvise zarade..Kako ti stoji konkurencija..Da li je lako konkurisati itd ..Proizvodnja je malo komlikovanija jer je tesko predvideti troskove ako covek nema dugogodisnje iskustvo ...Preprodaja je laksa das odredjenu svotu novca saberes troskove i mora ti ostati visak na kraju ...ali moras imati trziste!!!!...Bilo kako bilo sve stavi na papir i dobro saberi troskove i na kraju dodaj jos 20% na to da nebi bilo iznenadjenja::....NEMOJ DA ZURIS ...Najbolji poslovi su obicno tamo gde ljudi placaju malo ali je kolicina velika na kraju meseca kao npr parkingzi time se bave najbogatiji ljudi u EVropi kupis zemljiste napravis parking uzimas pare bez nekig daljih ulaganja marketinga radne snage itd a uvek mozes da prodas i izvuces vise nego ulozeno...A i dobro je za pranje novca:roll:

@igi192

Sa vecinom toga napisanim se slazem i svakako podrzavam ideju da novac kroz posao pravi novi novac,ali imam i neke zamerke:
1.nikakav ortakluk
2.ne znam ovo za parking,da li to moze kod nas,jer znam da se kod nas u gradu zestoko biju za taj posao u Gradskoj Skupstini,kome ce dati naplatu parkinga i kome ce ta firma placati porez-tamo gde je prijavljena ili tamo gde sve posluje.Nije to moj fah pa ne znam tacno,samo napominjem.
3.najveca falinka,da tako kazem,jeste njegov nedostatak poslovnog iskustva.Momak je zavrsio faks i nije naveo kako se snalazi u praksi,ali ako bi ulagao taj i toliki novac u posao,onda mora posao poznavati u prste.Mozda bi mu bilo bolje da savlada malo praksu,jedno godinu-dve i da onda vidi na cemu je,nego ovako,,sa neba pa u rebra".

@igi192

Sa vecinom toga napisanim se slazem i svakako podrzavam ideju da novac kroz posao pravi novi novac,ali imam i neke zamerke:
1.nikakav ortakluk
2.ne znam ovo za parking,da li to moze kod nas,jer znam da se kod nas u gradu zestoko biju za taj posao u Gradskoj Skupstini,kome ce dati naplatu parkinga i kome ce ta firma placati porez-tamo gde je prijavljena ili tamo gde sve posluje.Nije to moj fah pa ne znam tacno,samo napominjem.
3.najveca falinka,da tako kazem,jeste njegov nedostatak poslovnog iskustva.Momak je zavrsio faks i nije naveo kako se snalazi u praksi,ali ako bi ulagao taj i toliki novac u posao,onda mora posao poznavati u prste.Mozda bi mu bilo bolje da savlada malo praksu,jedno godinu-dve i da onda vidi na cemu je,nego ovako,,sa neba pa u rebra".

Slazem se da je poznavanje posla kljucno ..I nebi preporucijo nikome da ulazi u nesto sto ne poznaje..U izraelu drzava sponzorise tri puta da bi se steklo iskustvo a tek poslije treceg puta se ocekuju rezultati..Znam da je kod nas zeznuto za ortakluk ...ali ne mislim na 50:50 vise mislim ako se decko zeli bavitit trgovinom da nadje sposobnog trgovca kome ce dati procenat a koji nosi i trziste sa sobom..Parking je samo primer verovatno da su mnogi veliki stavili cizmu na taj posao ..Mislio sam na ;;Da su najbolji poslovi obicno i jeftine stvari svakodnevne koje imaju siroku paletu kupaca ..Njegovo je da razmislja i vrsi analizu trzista sta to svima treba a ne kosta puno ..80000Evra je svota za koju moze kupiti 1-2 kontenjnera robe iz Kine ...madeinchina.com..pa nek gleda..Plasman te robe na trziste bi trebao da bude na veliko dogovoren pre nego i sama roba dodje do njega jer inace se povecavaju troskovi .. japanski nacin

Poslednja izmena:
Pazi gledao sam pola sata po netu i nigde nisam nasao ni priblizan prinos. Pazi prosek u Evropi ima najveci Holandija od oko 50T po hektaru cak i da pomnozis to sa 3x nije ni blizu 500T. Zato molim te postavi mi neki link gde pise to
http://www.maganagro.rs/srb/program.asp?Kultura_ID=14

paradajz kod nas moze oko 40t po hektaru.ovde u holandiji ide i do 80t,ali industrijskog(za kecap).samo da bi dosao do holandskog nivoa trebalo bi ti mnooogo vise ulaganja.

Ukoliko jos nisi potrosio pare. :) Mislim da ti je NAJBOLJE resenje od svih ovih da kupis lokal u Beogradu, u centru, i da ga izdas. Skoro sam video oglas gde se prodaje lokal na Terazijama, 60000 evra, sa napomenom da je u njemu kafic. Moj drug je radio u brzoj hrani na Novom Beogradu, i reko mi je da je taj lokal u kome je radio imao oko 15 kvadrata, i kirija je bila 500 evra. Znaci da u centru Beograda mozes da racunas na kiriju vecu od 1000 evra.

Poslednja izmena:
ja bih napravio disperziju u svajcarac, norge kurna, canadian dolar i au dolar po 20% a poslednjih 20% bih podelio na po 10% u rublju i renminbi.

ne znam da li primecujes, ali uskoro u Srbijicu stize argentinki scenario, infacija ce ti omoguciti da sa krutom valutom kupis mnogo vise no inace...

ili kupovina nekretnina,što manjih to bolje,pa rentiranje,možda i lokal

ali ako nećeš da se cimaš sa svakavim svetom,jer su mnogi koji nemaju nekretninu za rentiranje u velikoj zabludi da je to laka lova-konverzija tih 80k € u svajcarce i prebaciti ih u švica banku na kamatu,pa posle godinu,dve,tri odlučiš da li tako dalje ili kupovati nekretnine,rentirati ili nekretnine u lošijem stanju kupovati(mali stanovi za renoviranje)pa preprodaja mada je tržište stalo..ako se desi da krene oporavak privrede a koliko znam,ako budemo imali sreće vratićemo se na standard iz 2007 za 10 godina,tamo negde 2023 a možda i nikad

što se tiče pravljenja "biznisa"sa 80k u srbiji ja se ne bih sa tim parama igrao!

Back