Najbolje oruzje II sv. rata (optimalnija anketa)

Najbolje oruzje ww2

• Mp 40 (Schmeisser)

glasova: 2 9,5%
  • PPSh 41

glasova: 4 19,0%
  • Thompson M1A1

• Mp 44 (STG 44)

glasova: 7 33,3%
  • Karabiner 98k

glasova: 1 4,8%
  • Fg 42 (Fallschirmjager)

• M1 grand

• Mg 42

• Gewehr 43

glasova: 0 0,0%
  • Sten

• Ukupno glasova
    21
  • Anketa je zatvorena .
Panter je bio dobar tenk, imao dobar oklop, zakosen, odlican top, medjutim veoma losu pogonsku jedinicu, veliki broj njih se pokvario dok jos nije ni otislo u bitku. Tigar 1 je legendarni tenk, imao opasan top, po meni je bilo strasno videti kako par Tigrova napreduje katebi u pratnji pesadije... Medjutim oklop mu nije bio ni malo zakosen, na skoro svim mestima gre ga granata pogodi ona udara pod uglom od 90 stepeni, sto je idealno za probijanje oklopa... Tigar 2 je imao najdeblji oklop, ali je bio veoma spor, i slabo pokretan na primer kao Sturmtiger, mada je imao mnogo veci kalibar od Tigra 2,
T 34 je uneo revoluciju u oklopu, bio veoma jednostavan tenk, svako je mogao da ga vozi. Za mene najbolji tenkovi su podeljeni po kategorijama:
LAKA kategorija : Panzer 2, Flakpanzer 15 (vise vuce na protivavionac)
SREDNjA kategorija: Panzer 4 , T-34,Panzer 3
TESKA kategorija: Tigar 2, Panter, T-34/85 ,Superserman, Hellcat
ULTRATESKA kategorija: Sturmtiger, Jaggerpanzer, "Nosorog wespe" (vise vuce na samohotku, ali...)

Citat:
Original postavio: !ACHTUNG!
Nalupa i ostade ziv. Ali stvarno.

Pa brate ono sta ja znam o naoruzanju iz WW2 , pogotuvu o tenkovima, ti nemas pojma, zati ti je bolje da cutis, tako si pametniji. "Nalupa, ali stvarno" - lupas ti kao Maxim po diviziji.
ti da znas vise od !ACHTUNG!-a........dobro si me nasmejao!!!!

covece,ti stavljas wespe u kategoriju teskih tenkova???
wespe uopste nije tenk,a pogotovo ne teski..
a ostalo bolje da ne pominjem.

ibanez, bez uvrede ali hellcat je bila/bilo tesko oko 18-20 tona koliko znam, kao takvo bilo je lako oklopno volilo u svakom pogletu, ekvivalentno tenku m 24, brzina je bila presudan faktor kod tih oruzja/vozila ... tako da on ne spadaju u polu tesku kategoriju, cak i panther i t34/85 su srednji tenkovi jer se tokom rata to teziste pomerilo. i naravno cenim misljenje achtung-a, jer zna ponesto o zadatoj temi.

Back