Najbolje mi da...

Neko bi rekao da je autocenzura gora od cenzure i delotvornija, a ogoljava karakter....mediokriteta.
Zato je po narodu cutanje znak odobravanja, ali jos vaznije je da je - cutanje zlato (mada moze i u kesu da prodje)

Naci zivotni smisao u svetu van interneta. Socijalizovati se, pronaci aktivan hobi.
Kako kad sam đavo? Javna tajna.

Kao duh sam najkorisniji. A opet bitno nebitan. Svi mogu da dišu.

A ako bih razvijao snagu stvarno bih postao i zver.
A ako bih razvijao um ne bilo ravnog.
A ako bih se vrteo u krug, svi se vrtimo....
A ako izaberem moć, vrtimo istu priču opet...
A ako se ubijem. Haos neviđenih razmera. 74 zemlje najmanje. Okeani...ili me ubiju.
Lekovi nisu rešenje. Uništavaju sve....

Ja sam mrtav ladan. Raspoložen.
Duh.

Ah... izlaza....mali buda je izlaz...
Zato ćutim prstima....

Poslednja izmena:
alkohol je spas z:mrgreen:
Хаохахсхаха ја те подфрафавм милум мислим подршавсм тј подртсфам тј полофина дршкњ тј подрмацам
Јбт немогу потерефити слова а мофу дака хоћижу

Ја не пијем никад умерено већ ја то онако... само фик и готово, и крај приче

Šutim. (Mali Buda)....

I ćuti on ali prsti ne daju mira....

Odvajanje od kompa? Kako izvesti to?
Koji je lek? Smisao, svrha, potreba, volja?
Imaš problem(osjećaš nelagodu, nervozu, tugu, bijes itd) i kako riješavaš taj problem?!

Jednom uzmeš mobilni, drugi put i vidiš da negativne emocije odlaze, a olakšanje stiže.

Nakon toga, ta radnja postaje automatizovana. Dakle, mozak više ne misli svjedno "odjećam se loše,sad ću to riješiti šetnjom". Ne, ti to samo nesvjesno učiniš i olakšanje prođe i to traje dog god si na internetu.

Suštinsko rješenje je da si postaviš pitanje kako si i da probaš i neki drugi način olakšanja. I da to ponavljaš dovoljno drugo, da mozak usvoji za radnju po automatizmu. To može biti jednostavno rješenje kada prepoznaš uzrok: šetnja, tuširanje, uradiš sklekove, popiješ vode, kafu...

U suštini, ako gledamo malo dublje - zadovoljstvo je odsustvo nezadovoljstva (nezadovoljdvo je posljedica nekog problema ili emocionalne tegobe).

Dok si na internetu, ti zaboraviš na uzrok nezadovoljstva. Ali kada prestaneš koristiti internet, ti i dalje osjećaš nezadovoljstvo.
A mozak leti razrješenju i opisala sam u poruci iznad.

Uspjećeš. Samo postani svjestan ovih mehanizama! I preuzmi kontrolu.

Šutim. (Mali Buda)....

I ćuti on ali prsti ne daju mira....

Odvajanje od kompa? Kako izvesti to?
Koji je lek? Smisao, svrha, potreba, volja?
Klin se klinom izbija, povecaj dozu ekrana. Prvo postavi cilj, za pocetak onako opusteno pet sati dnevno ekrana a onda to polako povecaj dok ne dodjes do nekog svog optimalnog maximuma, veci deo dana, sta ces ionako je sve okolo njesra, usput malo odspavas i jedes i onda taj ritam drzi jedno dvadeset i pet godina a posle ce ti mozda dosaditi.

Izvor

Back