Najbolje jelo...

• Začetnik teme Začetnik teme Red
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Napravila i upravo jela tvoju piletinu sa medom. Lepšu nisam dosada. Samo da kažem da nisam imala limuna , stavila sam sok od narandže 2-3 kašike. Predivno.
Baš se radujem!
Troja je svojevremeno okačila taj recept, slika je njena i ja sam se od tad zaljubila u tu piletinu. Ispisala sam recept ovde u "Zbirci", kao nekom još bude trebao, da se lakše nađe.

IMG_20240220_115208.jpg

IMG_20240220_153457.jpg

Ne znam da li je najbolje ali je dobro : )

@Duki Lu , javi kad bude repriza, sad sam zakasnila. :zjede:
Napravi. Jednostavno, brzo, ukusno.

Veće krompite narezati, ali ne do kraja, poslototi.
Imeđu kriškica udenuti parčuće slaninice, trapista, kobasice (šta imaš suvo)
Poboberiti i narezati kockice putera. Peći u rerni. Povremno preliti saftom koji je na dnu posude od otopljenog putera i slaninice.
...

Svako danas ume da spremi razna jela, isprobavamo nove recepte, eksperimentišemo sa začinima i sastojcima...
Ali ako biste morali da izaberete jelo koje najbolje umete da spremite i ako bi to moralo da bude samo jedno jelo, koje bi to bilo? Može i recept, može samo opis ili ime.

Ja mislim da izaberem piletinu u sosu od meda i limuna. Nisam je poslužila nikome da mu se nije dopalo, čak i osobama koje imaju predrasude prema slatko-slanim kombinacijama, a starije dete kad god pitam šta da spremim, pita da li imamo belo meso za tu piletinu.
Šta birate vi?
Ovo luksuzno riblje jelo možete probati na Salašu "Idila", gde ga spremamo sa posebnom pažnjom. Kontakt telefon za porudzbine: 065 4070 243

6FC04F11-C659-4653-90BD-BCA67189079D.jpeg

Back