Najbolje jelo...

• Začetnik teme Začetnik teme Red
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Red

Kokoška Šanel
VIP
Poruka
73.480
Svako danas ume da spremi razna jela, isprobavamo nove recepte, eksperimentišemo sa začinima i sastojcima...
Ali ako biste morali da izaberete jelo koje najbolje umete da spremite i ako bi to moralo da bude samo jedno jelo, koje bi to bilo? Može i recept, može samo opis ili ime.

Ja mislim da izaberem piletinu u sosu od meda i limuna. Nisam je poslužila nikome da mu se nije dopalo, čak i osobama koje imaju predrasude prema slatko-slanim kombinacijama, a starije dete kad god pitam šta da spremim, pita da li imamo belo meso za tu piletinu.
Šta birate vi?

Svako danas ume da spremi razna jela, isprobavamo nove recepte, eksperimentišemo sa začinima i sastojcima...
Ali ako biste morali da izaberete jelo koje najbolje umete da spremite i ako bi to moralo da bude samo jedno jelo, koje bi to bilo? Može i recept, može samo opis ili ime.

Ja mislim da izaberem piletinu u sosu od meda i limuna. Nisam je poslužila nikome da mu se nije dopalo, čak i osobama koje imaju predrasude prema slatko-slanim kombinacijama, a starije dete kad god pitam šta da spremim, pita da li imamo belo meso za tu piletinu.
Šta birate vi?
Ma дај бре не зезај !! Какве су то неке "западњачке" форе и рецепти. Испржи ми кромпирчине, дај ми масног сира и љутог ајвара + две крменадле од свињског врата (оно да имају и масноће) и Бог да те види !! А да.....и кило тазе леба. Какав сос....какав лимун.....какав мед !! Јеси крштена бре жено !!

Šta birate vi?
Piletina u kremastom sosu mmmmm

Ma дај бре не зезај !! Какве су то неке "западњачке" форе и рецепти. Испржи ми кромпирчине, дај ми масног сира и љутог ајвара + две крменадле од свињског врата (оно да имају и масноће) и Бог да те види !! А да.....и кило тазе леба. Какав сос....какав лимун.....какав мед !! Јеси крштена бре жено !!
Jesam malo krštena, ali odavno, možda više ne radi. :lol:
Dakle, ti bi nam spremio svinjski vrat, plus krompirići, sir, ajvar i hleb? To umeš najbolje?

А док нисам скратио желудац......."најволео сам" да спремим качамак. Па га залијем врелим млеком и ставим ПУНЕ 4 кашике старог и масног кајмака да се то растопи у врелом млеку и качамаку. Онда све то замешам и пустим да се охлади на тераси. И кад поједем пуну псећу чинију тога (имам псећу дубоку чинију кокју сам користио само за себе) ......цео дан не морам да једем. Наравно.....после тога мораш једно сат времена да одлежиш у кревету.

• Podržavam
Reactions: Red

Šta birate vi?
Molim recept :heart:

U šerpici pomešati 2 kašike ulja, 2 kašike meda, 2 kašike soka od limuna i 1 kašiku senfa, plus so i biber. Rerna na 200 stepeni Kad se pomeša i skoro provri, preliti preko dva bela mesa, ja stavim foliju oko desetak minuta, pa skinem i zapečem do kraja uz prelivanje i okretanje dok meso ne porumeni, a sos postane gušći.

Verovatno da je moj najbolji recept je onaj koga zovem 'sve u kuci'.
Nastao je silom prilika kad je postojala glad, a nista nije moglo da se kupi tako da se specificno sprema (neko odredjeno jelo).

Recept ide ovako: Izvadis sve iz zamrzivaca, frizidera i spajza i pogledas sta od toga mozes da napravis. I napravis. I posle jedes. Naravno glad je najvazniji sastojak - ko ce da se cima pa da sprema nesto ako niko nije gladan!

Taj recept zapravo originalno i nije moj - potice od regularne akcije jednog mog malteskog drugara koji bi se otprilike zvao - 'sve pizza'. Elem, on tako jednom mesecno odluci da sve sto je preostalo u zamrzivacu stavi na pizzu - kupi sveze pizza testo iz pekare, i rendanu mocarelu, razvuce veliko testo, onda na njega poslaze svakojake stvari kojih zeli da se oslobodi, sve prekrije dobranim slojem mocarele, i baci u rernu. Naravno, sazove zurku.... I svi se porazbijamo.

• Voli
Reactions: Red
Kod mene se ne bari, ali znam da ljudi to rade. Meni onda to i nije to jelo, nije musaka.
Krompir se bari za ono jelo francuski krompir ali za klasicnu musaku ne..ali kao sto si rekla ima koji bare krompir kao to je brže
ne mislim da je brže tako a i ukus nije isti kao kada se napravi sa sirovim krompirom

Krompir se bari za ono jelo francuski krompir ali za klasicnu musaku ne..ali kao sto si rekla ima koji bare krompir kao to je brže
ne mislim da je brže tako a i ukus nije isti kao kada se napravi sa sirovim krompirom
Za musaku obarim krompir u ljusci.
Ne zbog brzine, nije tako brže, musaka je mnogo ukusnija.

Back