Najbolja knjiga koju ste ikada pročitali

• Začetnik teme Začetnik teme Issa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Za sada definitivno Dostojevski - Zločin i kazna

,,...neki osuđenik na smrt, na sat do pogubljenja, misli ili govori: Kad bih morao živeti negde na visokoj steni, na tako uzanom prostoru gde samo dva stopala mogu stati, i ostati tako hiljadu godina, večnost, ipak je bolje živeti nego sad umreti. Ma kako živeo, samo da živi! Kakva istina! Gospode kakva istina! Podlac je čovek!...''

Da moram priznati da je izuzetno tesko izdvojiti samo jednu knjigu... Prema tome nema jednostavnog odgovora. Mogu samo pomenuti knjige koje citam najcesce pa prema tome se moze zakljuciti da su mi izuzetno drage ;)
Blago Cara Radovana
Mali Princ
Hazarski recnik (ne tako cesto ali ipak bar jednom godisnje)
Tvrdjava
Silent spring (sta cu kad volim biologiju :oops: )
i pripovjetka Metamorphoza od Kafke

Upravo sam je zavrshio i bez ikakvih premishljanja mogu da kazem da je knjiga bolja od savrshenstva. Knjiga je "Majstor i Margarita" od Bulgakova. A poshto sam prochitao par kritika i interpretacija, shvatio sam kakva genijalnost je u pitanju. Shteta shto nije dobio "Nobela" za delo... Mada, nije njegova, vec prokletog sistema u kom je ziveo (i vrlo sam se razocharao kad sam naishao na podatak da je knjiga objavljena 27 godina posle njegove smrti)... :(

Back