gost 42348
Poznat
- Poruka
- 7.267
jasno je sve to meni ali kako ako od pocetka ne uradis stvari ispravno, nego moras da razmazenog psa dovodis u red, kako da steknes kontrolu?
Jeдноставно твоја мора да буде задња па како год то истерала ... ти најбоље знаш шта утиче на твог пса ... просто - мора да буде како ти диктираш и начин на који ћеш да дођеш до тога зависи од тебе и од тога како он реагује на то. Многи се устручавају да буду мало грубљи у социјализацији пса, често их мазе и пазе до бесконачности јер "немају срца" да их клепе по гузици или слично .... зато долазимо до тога "мој пас је размажен". Наравно, не мислим на тебе него говорим у глобалу. Како излазиш на крај са размаженим дететом тако и са псом, све они капирају.
) a to mi se ne svidja imam osecaj da ga maltretiram, ali on na pohvale "dobar pas" i poslastice reaguje kao na voljno ili je u fazonu cek da gricnem ako mi odgovara pa cu da nastavim sta hocu... znaci njega hvaliti je totalno kontraproduktivno... cim kazem dobar pas on misli da ne treba vise da radi sto mu je naredjeno
tkacio:A na primer slusa kada mu se obraca neki grublji glas...Ali dobro,on ima tek 5 meseci,i sad krece ozbiljnije da uci neke stvari,i nema vise popustanja,meni je najbitnije da nauci da bude miran kad mu to kazem,bojim se istrcavanja na put i slicno...

Da je dosao on i da je Alal povela Gileta bilo bi kuku jao
Upoznala sam Ljilju i njena dva sina(Meša i Miloša