Naj Srbin svih vremena

Koja je, po vama, istorijska licnost odigrala najvecu ulogu u istoriji Srba? Obrazlozite svoje misljenje. P.S. Izvinjavam se sto kradem ideju Avalskom tornju ali me zivo interesuje da li ce se rezultati poklopiti. Ne zelim da pravim anketu, jer bih time ogranicila vas izbor.

Aleksandar Karadjordjevic.Gurnuo nam u drzavu iskompleksirane kvazi nacije a mi...................mi ko mi,sve volimo dok nam ne uteraju.Posle se cudimoooooooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!

ima mnogo velikih Srba ali ja cu izdvojiti TOP 5 po meni.to su-

-Car Dusan
-Sveti Sava
-Nikola Tesla
-Karadjordje
-Zivojin Misic

posle njih tu su jos Knez Lazar,Milos Obilic,Draza Mihailovic i mnogi drugi SRPSKI velikani...

Dušan Purić komandant čija je komanda bila:"desetari ispred desetina, komandiri ispred četa, ja ću ispred vas, za kralja i otadžbinu" kada je poginuo vojnici su deset dana jurišali sa njegovim kovčegom, sahranili su ga po specijalnom naredjenju kralja Petra.

najsrbin za mene je onaj srbin koji za vreme turske okupacije nije poklekao i promenio veru,ime i sve ostalo jer da nije bilo takvih nevezano da li su ostali u srbiji ili presli u austriju danas ne bi bilo srba ni tesle ni nikoga.i dzaba bi bilo to sto su pre turaka uradili nemanjici i ostali srpski velikasi.

najsrbin za mene je onaj srbin koji za vreme turske okupacije nije poklekao i promenio veru,ime i sve ostalo jer da nije bilo takvih nevezano da li su ostali u srbiji ili presli u austriju danas ne bi bilo srba ni tesle ni nikoga.i dzaba bi bilo to sto su pre turaka uradili nemanjici i ostali srpski velikasi.

znaci tebi su 8 000 000 srba u srbiji, najsrbi svih vremena:D:D

pa rekao si da su najsrbi za tebe oni koji nisu izgubili svoju vjeru, obicaje i tradiciju, e pa ima ih oko 8 000 000 u srbiji

ponavljam : za mene je najveci srbin SVAKI ONAJ SRBIN KOJI ZA VREME TURSKE OKUPACIJE nije promenio veru .ime i sve ostalo sto uz to ide . verovatno ti nije poznata situacija u srbiji tih 450 godina.neki su poklekli sto im se ne zamera ali vecina je na raznorazne nacine uspela da sacuva srpsko ime , tradiciju ,porodicu...

DUSAN SILNI KARADJORDJE GAVRILO DRAGUTIN DIMITRIJEVIC APIS -GAJIC BJELICA MEDENICA KOVAC VASILJEVIC MAJSTOROVIC RACIC POPOVICI OSTOJIC DJURISIC CICA DRAZA I MNOGI DRUGI KOJE NISAM SPOMENUO NEKA MI OPROSTE ------------------------------------EVO LISENI SLAVE SVOJE U PONIZENJU VELIKOM STOJIMO VODJENI SILOM KUDA NECEMO ---------D------

Kada smo kod velikih Srba, da li ste znali da je covek po kome Dzi-aj -dzo vojnici( najpopularnija igracka za decake u SAD i u celom svetu) napravljen u cast najodlikovanijeg vojnika u II svetskom ratu koji je bio Srbin i poreklom je iz Vojne krajine. Naime, on je nakon pogibije 30 svojih saboraca odbranio potpuno sam polozaje svoje jedinice do dolaska pojacanja. Inace, borio se protiv Japanaca!
Zvao se Michael Pejic, rodio se u SAD,a roditelji su mu emigranti! Steta sto se nije borio za nas, ali je u svojoj knjizi rekao da je u toku borbi uvek mislio na Kosovsku bitku i na svoje pretke!

a koje gluposti ovdi čovik pročita... a bože dragi.. :lol:

najodlikovaniji američki vojnik u WW II je prorijeklom Irac Audie Leon Murphy..

Back